Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Rajčinovú polievku a domáce parené buchty s jahodovým lekvárom a slivkovým.
My dnes vyprážaný karfiol, zemiaková kaša a uhorkový šalát. A zeleninová polievka.
Fasirka a zemiacky 😊
Fazuľová s údeným mäsom zemiaky varené a bravčové rezne
Slepačiu polievku a zapekané palacinky s bryndzou. Našla som recept na internete a výborne boli, odporúčam 🙂
Cesnaková krémova s krutonmi, zemiakova haruľa s klobaskou a slivkovy kolacik s posypkou 😋
Objednali sme si pizzu😄
@andreal1 ako robis cesnakovú krémovú?
@karolinakk Ahoj na masle osmazim mensiu cibulu a pretlacim k tomu asi cca 10-12 strucikov cesnaku, pridam nakrajane zemiaky dnes som dala 6 mensich kuskov a zalejem vodou. Sol korenie moze byt aj bujon ten spravi dobru chut. Po asi 20minutach rozmixujem mixerom a pridam troska mlieka mozno tak 1,5dcl ked to mam malo huste dam do mlieka kusok muky a prelejem cez sitko.
Dnes som urobila karfiolove placky s kuracim steakom 🙂
A polievku mame este hovadziu zo vcera 🙂
Pecienka na stave s tarhonou
Včera som robila rezne, tak ešte aj na dnes sú 🙂
fašírky a zemiakové pyré, plus zeleninový šalátik
Dnes madarsky gulas s knedlou 😊
zemiakové placky plnené kuracím mäskom - niečo na spôsob košovskej 🙂
Leco
Kapustova polievka s pretlakom a palacinky
plnene kelove listy. davam tam vsetko co dom najde. hriby, roznu zeleninu, ryzu, vajicko, atd. kreativite sa medze nekladu.
Zajtra budem robit fasirky so zemiakovou kasou a s kyslymi uhorkami, to sme davno nemali a velmi to lubime. A polievku asi urobim kremovu porovu 🙂
rizotko s kuracím mäskom a so zeleninkou a polievku len zeleninovú čo chladnička dala 🙂
Dnes grilovany encian s domacim dzemom bez cukru a k tomu zeleninka. Baby potrebovala by som poradit ohladne varenia. Drahemu zistili vysoky cholesterol a neviem co urobit, ake zmeny v jedalnicku 🙂 Tak ak mate dake skusenosti tak by som vas poprosila o rady 😉
Bryndzove halusky s opecenou slaninkou a zeleninova polievka.
@wiw8 v prvom rade vylucit vsetko vyprazane, varit vsetko na prirodno,vylucit obycajne maslo,smotanove jogurty atd...na internete najdes vela receptov,rad,tipov co vylucit,co zaradit aby sa telo "ocistilo" a zlepsili sa vysledky...samozrejme vylucit alkohol akykolvek,aj pivo,pit cistu vodu,pripadne s citronom,mineralky,nesladene caje...znizit prilohy pridat viac zeleniny,celozrnne pecivo....
@wiw8 a samozrejme ziadne udeniny,salama,klobasa,slanina a maso len chude (kuracie,morcacie...ryby)
Kolozvarska kapusta a hraskova polievka s krupicnymi haluskami bude aj na xajtta
Fazulova polievka so vsetkym moznym - dala som tam aj zemiaciky, hribiky, klobasku, masko. Takze to mame aj ako polievku aj ako druhe jedlo.

Tekvicovú mliekovú polievku a špagety s mletým mäskom.