Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes nic mame zo vcera len polievku nejaku vymyslame asi zeleninkovu s cestovinou..no a dezert vcera striga priniesla taky isty ako sme aj my robili..bublaninu.. 😠 ☹
prave sa dovarila rajcinova polievka s pismenkami podla receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2449 a na zajtra som si dala rozmrazit pangasius na tento sposob http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3514
No my dneska už po obede.. mm má poobednú, tak pred pred 12 už papáme 😉
Milujeme kukuricu..a dneska kukuricové menu 😅 kukuricová polievka so zemiakmi a mrvenicou, pikantné kuracie soté s kukuricou a šampionmi v syrovej omáčke s varenými zemiakmi + kyslá uhorka ..
A už pijeme kávičku v poslednej dobe miesto mliečka so šľahačkovou smotanou 😉
zemiakovo-cuketove placky a biely jogurt 😅
@romcag Ahoj.. mozes mi dat recept na to sote? 🙂
ja som dnes nevarila 😀 😀 😀 je tam ešte polievka,mužovi je zle...
tak ale na večeru chce toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12973&ord... vtedy mu zle už asi nebude 😖
a tie francuzaky budu zajtra 😀 😀 😀
@zuzikkaa že z rúry dietne,bez tuku 😀 urobim a dam vedieť 😀 😀 😀
ja robim jednu-v plechu hlbokom a je fantastickaaaaa..to sa tiež nastruhaju cukety,žltka,syr-struhany nehrubo,dietna salama,sol,korenie,polohruba muka a sneh z bielkov..na vymasteny vysypaný plech a dať piecť...potom sa to kraja ako kolač..k tomu šalatik,prip.zemiaky a mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaam..v lete ju robim často 😉
sosovicova polievka, malinova bublanina, cestoviny s tuniakom a zeleninou.
@mimi21mimi - to len také podomácky robené 😀 na oleji osmažím cibuľku, orestujem kur. mäsko (na kocky, rezance - ako kto chce), okorením, osolím, podlejem trošičku vodou.. chvíľku povarím.. ja dávam do toho také štipľavú koréjskú pastu - mm je závislák na štipľavé a robí v kii, tak sme zásobovaní takými surovanami, ale myslím, že v pohode, keby ju nemáme, dám pálivú papriku, alebo chilli papričku vyvariť.. kto nemá rád pikantné, tak bez toho.. pridám nakrájané šampiony, kukuricu.. zvlášť v smotane (na varenie, ale robila som už aj v šľahačkovej) roztopím syr - eidam, údený alebo nivu.. keď sa roztopí prilejem do mäska, uvarím do mäkka a hotovo.. je to rýchle a suprové .. my to dosť veľmi ľúbime 😀
@romcag Diiiiky moc, na tom obrazku to vyzera super, skusim asi zajtra, len bez sampinonov. 🙂
viete mi poradit niečo cesnakove okrem langošov?
@bubinko83 skus cesnakove kolieska...900g polohrubej muky, kvasnice, 6dcl mlieka, cukor do kvasku, sol....nechas vykysnut, rozdelis na 4 casti vyvalkas, natries cesnakovym maslom ( 250g hera/palmarin/maslo, 2-3hlavky cesnaku,alebo ako kto ma rad, sol, ja niekedy davam aj nastruhany syr alebo syrokrem), zarolujes ako roladu a nakrajas na kolieska alebo trojuholnicky, naties vajickom, posypes kminom,sezamom a pecies asi na 200st 15min-do ruzova...je to mnamka,my sa ich nevieme dojest 🙂
kočky dakujem za typy určite niečo vyberiem 🙂
polievka z novej zeleniny s cestovinou, ja som si spravila vysmážaný camembert s hranolkami , po štyroch neprespaných nociach nad bakalárkou som mala na neho neskutočnúúúúú chuť, len neviem ako mi "sadne" 😀 a malá s ocinkom majú pizzu na želanie 😵
Nechala som sa inšpirovať plackami 😉 Takže dnešné menu: brokolicová polievka nakyslo + zemiakové placky 😵
Paradajkova polievka a luskova na kyslo a spenat, zemiakove pyre a vajicko natvrdo
my sosovickou polievku
u nas dnes hrstkova polievka a vyprazane rybie file, zemiakova kasa a mrkva nastruhana 🙂 jooj som napraskala 😀
a na veceru idem piect zemiakove lokse, zvysila sa nam zemiakova kasa 🙂
Žienky poraďte mi ako sa robia šúlance? MM chce s makom a ja neviem ako na ne, v živote som ich ešte nerobila 😅

My dnes bravcove kusky zo sampionmi ryzou a hranolkami ,kuracia vyvar a pečienka s ryžou 😉