icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

henka123123
9. máj 2020

hraskova polievka s krupicnymi ..vysmazana panenka.kuracie prsia a ryza s hraskom a uhorkovy salat

lilidix
10. máj 2020

Dnes klasika 🙂 zemiaky sú s cibuľkou osmahnutou na masti, trosku zmena 🙂 plus vývar

kaktusik
10. máj 2020

My dnes grilovacka a pavlovka 🙂

henka123123
11. máj 2020

kel s bravcovym masom 🙂 piskotova torta

daniela2227
11. máj 2020

Srnci guláš s hraskovou ryžou 😋😋

amadora
12. máj 2020

@daniela2227 vyzerá to super, mohla by som poprosiť recept?

daniela2227
12. máj 2020

@amadora dakujem 😊 na oleji som oprazila 3 cibule. Keď bola trošku do hneda, pridala som bobkovy list a pretlak, po asi 1minute mäso. Chvilu restovala, osolila, okorenila, pridala červenú papriku. Zaliala červeným vínom. Keď sa víno odparilo, podliala som vodou. Keď bolo mäsko mäkká, vybrala som, pridala brusnice /asi pol flasticky/ a 2 struciky cesnaku a rozmixovala omacku. Netrebalo ani zahustovat. Dobrú chuť 😊

amadora
12. máj 2020

@daniela2227 Ďakujem, určite vyskúšam

slavkicek
13. máj 2020

@henka123123 mohla by som ťa poprosiť o recept na fazulovu polievku? Ďakujem

mirien22
13. máj 2020

Jahodové guľky - vegánske a so slovenskými jahodami 😊

henka123123
14. máj 2020

strapacky s udenym masom..bananova babovka s jahodovou polevou

henka123123
14. máj 2020

@slavkicek ja robim tak ze: dam do hrnca udene(moravske maso-ine nejeme) nejaku kost bud bravcovu alebo hovadziu zalejem vodou dam trosku vegety .cierne korenie. cesnak.majoran.cibulu v celku a neham vyvarit...kef je udene uvarene vyberem ho dam fazulu dnu(davam aj bielu aj strakatu) plus mrkvu a neham uvarit do zmeknutia.nakrajam do toho to udene pomedzi tym a nahadzem dnu...nakonvi este urobim zasmazku( olej muka cervena paprika) a hotovo..k tomu mame siroke rezance

adriannasvk
14. máj 2020

@henka123123 bananova babovka,mnam,mozem recept poprosit?

henka123123
14. máj 2020

@adriannasvk 2 hrnceky polohrubej muky.1 hrncek plnotucneho mlieka.pol.hrnceka oleja.1 hrncek cukru.1 vanilkovy a 1 kypriaci prasok zmiesat vsetko dokopy..vo vedlajsej miske rozmackat na kasu 4 banany a pridat k cestu..vsetko to dobre premiesat...vymastit formu vysypat mukou..naliat 3/4 cesta do nej do tej 1/4 este pridat granko premiesat a pridat k tomu bielemu cestu a dat piect do truby na 180 stupnov 45 minut ( treba vyskusat nozikom alebo sparadlom ci uz je upecena) vyklopit a hotovo..popripade poliat polevou( teraz som robila jahodovu( jahody som si ocistila nakrajala dala do hrncu pridala deci vody a cukor a dala varit na slabsi plamen a miesala po 10 min som to este cele dohladka rozmixovala.pockala kym trosku vychladne a poliala babovku)

slavkicek
14. máj 2020

@henka123123 ďakujem, uložím si

adriannasvk
14. máj 2020

@henka123123 dakujem,ukladam 😊

mirien22
14. máj 2020

Fish&chips ☺️

williamska1
16. máj 2020

dnes plánujem spraviť maďarský guláš a cesnakovú polievočku

mirien22
16. máj 2020

Pražené rezance s tofu 😊

iinuska
16. máj 2020

Zapecena brokolica so zemiakmi, paradajkova polievka zo včera

henka123123
16. máj 2020

sosovicova omacka na kyslo.mleta sekana a vajco na tvrdo 🙂

lilidix
16. máj 2020
tykat
16. máj 2020

Dnes azijske kuracie rezance

henka123123
16. máj 2020

@tykat mnam taketo jedla milujem..jak to presne robis?

tykat
16. máj 2020

@henka123123
Suroviny
3kur.prsia (aj viac, u nas nikdy nie je dost)
3 vajicka
Sojova omacka
Ustricova omacka
Solamyl
Ryzovy ocot
Korenie na jemnu cinu (moze byt aj ine)
Ryzove rezance (davam tie hrubsie)
Mrkva, kusok kalerabu (alebo bambusove vyhonky)
Kusok poru, konzerva kukurice
Cinska kapusta (len to chrumkave, bez listov)
Ak chcete tak aj ina zelenina podla chuti (cerv.paprika, karfiol, kukuricky, hrasok, huby, faz.lusky...)
Vajicka rozmiesam so solamylom, sojovkou a ustricovou omackou pridam korenie a trochu ryz.octu. do toho pridam na pasiky nakrajane kur.prsia. Premiesam, necham odstat.
Nakrajam si zeleninu na tenke pasiky. Uvarim ryz.rezance.
Do woku dam cca 2cm oleja. Prudko zohrejem. Po castiach osmazim kur.kusky (odlozim do hrnca a priklopim). Olejem zlejem, panvicu utriem. Dam trochu oleja, zohrejem. Oprazim postupne mrkvu s kalerabom (vsetko musi ostat chrumkave). Pridam kukuricu. Prilejem vo vode rozmiesany solamyl, sojovku, korenie a ustricovu omacku, trochu ryz.octu. zamiesam prehrejem kym trochu skrob zhustne. Pridam rezance, nakrajany por, cin.kapustu a kratko prehrejem. Premiesam.
Na tanier dam rezance, na to nakrajam maso a pokvapkam sweetchilli omackou.

mirien22
17. máj 2020

Šalát s grilovaným haloumi syrom a balsamico zalievkou ☺️

henka123123
17. máj 2020

rybie prsty a pecene zemiaky 🙂

27dianka
17. máj 2020

@mirien22 Júj takú chuť som dostala na ten syr. Zajtra si ho pôjdem kúpiť a urobím si aj ja takýto šalátik.
My dnes rezne v cornflakesoch a zemiaková kaša a teraz sa chystám ešte aj bábovku ku kávičke urobiť.

adriannasvk
17. máj 2020

@mirien22 ja taketo jedla mozem aj ten syr obzeram ale neodvazila som sa ho kupit este. Aku to ma chut? 😁

mirien22
18. máj 2020

@adriannasvk podľa mňa je to niečo ako eidam a mozzarela dokopy alebo k čomu by som to prirovnala 😀 mne veľmi chutí a je super, že sa neroztečie