icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

daniz
9. máj 2011

dnes dojedáme a na večeru niečo rýchle asi halušky s vajíčkom.

taikothe
9. máj 2011

My dnes tuniaka na fenikle s bylinkami a kukuričnými cestovinkami. Moze byť aj s obyčajnými, len moja fešanda nemôže pšenicu
http://www.jedloakopriatel.sk/tuniak-s-bylinkam...

salma22
9. máj 2011

maskove rizoto ham ham

adulikka
9. máj 2011

nám ostalo od včera-mali birmovku ,bravčové mäso ,aj kuracie prsia s marhuľou a na to syr zapečený ,ku tomu ryža a hranolky ,zeleninový šalát a rezancová polievka z domácimi rezancami 🙂 a ešte aj na raňajky sa ušli chlebíky ...dezert piškóty a medzi ne banán obalené v čokoláde ...koláč slonie slzy sme rozdali 😉

mariana0915
9. máj 2011

ja mam na obed ražniči svokra nam vcera dali lebo my sme neboli doma a nemali sme nic navarene tak nam ona dala a večera cestovina 4druhy syra s bylinkami

lyongirl
9. máj 2011

zostal kurací vývar so zeleninou, tak som spravila kvasnicové halušky, zeleninu do polievky pokrájala a je zeleninová s haluškami 🙂 a varila som brokolicovú. Zo včera je fazuľa po sečuánsky.

lyongirl
9. máj 2011

@akika722 tak to by ma nenapadlo, že také papá Mickey mouse, ale možno zaberie aj na nášho 😀, dík za tip 🙂

atrami
9. máj 2011

@akika722 , najmenšiemu ho nedávam, lebo je alergik, tak neriskujem. Starší ho ochutnali, tiež si mysleli, že je to syr, ale potom som im povedala, že je to soja a bolo im to jedno 😀 , tak sa napráskali.

akika722
9. máj 2011

@lyongirl
@atrami 😀 😀 😀 😀 😀
soja-všétko spapal...no funguje to..niekedy sa pyta..aj pooh take papa???a ja že jasnéééé..tak aj on šrotuje o 106 😀 😀 😀

sisanka
9. máj 2011

@akika722
@atrami
ahojte kocky ked mate radi tofu tak vyskusajte nas recept..tiez je to vyborne...
Tofu na cinsky sposob: 400g tofu, 1 vacsia cibula, 3 struciky cesnaku, 3-4PL sojovej omacky, 1/2 CL mleteho cierneho korenia, 1/2CL rasce, 1/2CL mletej cervenej papriky 1 PL cukru, 1/2CL kari korenia, 2PL oleja, 1PL kecupu, leco alebo cerstve papriky, paradajky...tofu pokrajat na kocky a marinovat ( sojova omacka, cierne mlete korenie, mleta cervena paprika, rasca, olej) 20min...na panvici rozohriat olej a tofu prazit 7-10min...vybrat na tanier a do vypeku dat nadrobno pokrajanu cibulku, rozotrety cesnak,poprazit...pridat cukor,nechat ho skaramelizovat a pridat kecup,tofu, leco a dusit asi 20min, dochutit solou...podavat s ryzou...je to fakt dobre a zjedia to aj chlapi ak tam pridate trosku chili 😉

atrami
9. máj 2011

Moji jedli krvavničky. Potom sa opýtali, že z čoho to je. Keď sa opýtali, údiv ako šlak. Už som myslela, že to vypľujú. Oni sa len pozreli a opýtali, či sa to može a pokračovali ďalej. Keď im to chutí, tak im je úplne jedno z čoho to je. 😀

lyongirl
9. máj 2011

@sisanka hmmm, to znie fakt zaujímavo, ukladám a vyskúšam, my tofu nemávame, lebo neviem, čo z neho a surové nemusíme...

lyongirl
9. máj 2011

@atrami kvavničky, jaternice, údené, rezne a takýto "blivajz", ktorý samozrejme občas máme by deti jedli na kilá. Muž im dá vždy ochutnať dobrej klobásky a potom vypytujú a minule mi starší hovorí, maminka, ja také ľúbim a ja, že šak si to v živote nejedol a on, ale jedol, tatinko mi dal...no pekné...

akika722
9. máj 2011

@sisanka dakujem.tak toto určite skusim...no pochybujem že moj to zje 🤐 ak nie su sladke jedla a mäso drži hladovku 😔

atrami
9. máj 2011

@lyongirl
@akika722 , ja občas pozerám tu na tofu recepty http://www.labuznik.com/recepty/hledani/podrobn...

@sisanka , podobné robím.

lyongirl
9. máj 2011

ja sa bojím robiť neodskúšané veci a hlavne z tofu a pod. vecí málokto varí, vačšina varí klasiku, tak nemá kto poradiť, že čo je dobré. Ja mám typických chlapov, sú na maso, aj keď deti nie vždy, ale oni neľúbia ani sladké jedlá, ani šaláty k jedlu nezjedia, sú hrozne prieberčivý. Jedli by samé nezdravé veci ☹

akika722
9. máj 2011

@atrami dakujem...uložene 😎
@lyongirl moj st.syn mäso nechce..odmieta ho...ale ak nevydi zje 😀 a tie veci si zvykol jest lebo mm robi na smeny a ked som mala ešte len Paťka doma tak som mu varila soju,tofu,zeleninku,a take,,zdravšie veci.ked je doma mm tak jasné že zdrave byť nemožu 😝 aby sa neotravil 😀
a dieťa si rychlo zvykne...ja mu zase hranolky dam vynimočne...
a najviac mi maly zbožnuje cestoviny-na každy spôsob..no a s ockom papa zas ine veci 😖 ale to radšej padam z kuchyne 😖

sisanka
9. máj 2011

@lyongirl nam to robila moja mama...predtym som tofu nepoznala...a pokial nedrzim nejaku dietu 😀 tak tofu ani nekupujem ale ked mam tak toto je fakt vyborne...ani neni poznat ze je tam tofu 😉

@akika722 tak nech drzi,aspon usetrite 😀 😀 😀

akika722
9. máj 2011

@sisanka 😀 😀 😀
mysliš že ušetrime? 😅 😅 😅 ked je mm na dennej vkuse varim mäso-pre neho...takže vela x varim aj 3druhy 😅 pre manžela,zvlašť pre mna a Paťka a zvlasť pre krpca 😅

sisanka
9. máj 2011

@akika722 ved aj u nas sa tak vari..pre kazdeho zvlast 😀 😀 😀 ale nastastie manzel nie je nejaky extra prebercivy a kolkokrat zje aj to co si ja urobim 🙂

lyongirl
9. máj 2011

@atrami
@akika722
@sisanka
len tak pre zaujímavosť, tieto jedlá mi deti nedajú ani len do úst a to sú mňamky, mladší si občas dá cestoviny s omáčkou, ale zapečené už nie

lyongirl
9. máj 2011

ale tatinkovu omeletu s opečenou slaninkou a frankfurtskú, čiže párkovú polievku zjedia...

akika722
9. máj 2011

@lyongirl mnaaaaaaaaaaaaaaaaam...tie prve cestoviny-moj syn by v nich spal 😀

sisanka
9. máj 2011

@lyongirl hmm hned by som si dala...moj ma rad bublaninu a aj cestoviny...ale bud len na sladko, s kecupom alebo s paradajkovou omackou...tiez je strasne prebercivy a nezje hocico...a v septembri ide do skolky tak som zvedava ako tam bude...

baby213
9. máj 2011

http://www.mimibazar.sk/recept.php?strana=2&id=...

straaaaaaaasne jednoduche a straaaaaaaaasne chutne 😉

anickamaros
9. máj 2011

ahojte maminky hladam nieco co by som si mohla spravit na obed lebo mam prisnu dietu mam zle pecenove testy prekonala som mononukleozu a tak nemam moc na vyber s jedlom

bubinko83
9. máj 2011

@lyongirl ja by som ti to všetko popapala ,vyzera to super.Hlavne ten karfiol s tym zemiačikom a dresingom mnaaam. 🙂 Aj moj drahy aj so synkom jedia len same nezdrave veci a čo ich zabijem ked im to chuti.

sisanka
9. máj 2011

@baby213 vyzera to dost dobre...hned si to ukladam 😎

sisanka
9. máj 2011

@lyongirl
@akika722
a moj maly odkedy videl ako dedo zabijal kury a prasa tak odvtedy ked mame maso si na to spomenie a predvedie presne cely postup ako to dedo robil 😀 😀 😀 ale masko zje...len v polievke nie a vzdy sa pyta ci je to kura 😀 😀 😀

baby213
9. máj 2011

@sisanka Nech vam chuti! 😎