Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@bubinko83
http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-zemiaky...
V recepte som zmenila bryndzu, dala som len polovicu a zmiešala to s kys. smotanou, aby to bolo ľahšie stráviteľné, ale bolo to aj tak dosť ťažké... Pridala som šampiňóny.
karfiol:
1 stredne velky karfiol
4 lyzice olivoveho oleja
1/2 lyzicky kurkumy
1/2 lyzicky rimskeho kminu
1/2 lyzicky mleteho koriandru
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
V pekaciku zmiesame olej s koreninami.
Pridame karfiol, ktory sme rozrobili na male ruzicky a poriadne ho premiesame s olejom a koreninami. Kazda ruzicka musi byt olejom obalena. Osolime.
Ruru predohrejeme na 200st., karfiol pecieme 25 minut. Potom ho vyberieme, premiesame a pecieme dalsich 10 minut
dnes vlockova polievka, dusena pecienka s ryzou. A od vcera cukinovy kolac
jaj dnes prví den po 10 dnoch v praci-nastastie dojedame 🙂 a na zajtra som si napacovala srncie masko a budu vecer medailonky 🙂
@pusinqa to je recept, čo chladnička dala 😀, čiže osmažený pór na oleji, na to trošku osmahnúť nakrájanú šunku, pridať Bambino, alebo nejaký tavený syr, ak mám smotanu, tak dám, ak nie, tak mlieko a to zahustím. No a kukurica z konzervy a pokrájané olivy, popr. šampióny z konzervy, ale to kvôli deťom nedávam.
Dusene bravcove s tarhonou, kapustovy salat
faširky zemiakova kasa ,brokolicova kremova polievka s opecenym chlebikom mnam mnam ,dnmes musim makat aby som stihla lebo o 13 sme objednany na gastro 🙂 😖
skusim recept od baby213 pecene kuracie stehna so zemiackami
kuraci vyvar odvcera a dnes zapekane kurca s ryzou, uhorkovy salat...tesim sa uz teraz 😉
guláš zo včera (nejako som neodhadla množstvo - dúfam, že ho dnes dojeme🙂
ahojte kuchárky. 🙂 vedeli by ste mi poradiť osvedčený recept na domácu knedlu varenú vo vode? a ešte som sa chcela spýtať, nebude tá knedla veľmi rozmočená? 😅 dakujem 😉
Dnes bude,špenátová krémová polievka,zapekaný karfiol a palčinky,,, 🙂 čo už ked mám na všetko chut,,, 😝
krem z fazulkovych strukov, grilovana cuketa, grilovany hermelin.
dnes na obed dopapam fazulovy privarok od vcera a budem robit lievance, mnaaaaaam 😝
my mame dnes rizoto so sojovymi kockami a polievku netusim,asi zeleninovu klasiku...
Paradajkova polievka a dukatove buchticky http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3683
@sisanka das mi recept na to sojove rizoto
dnes kuracie prsička na zeleninke s ryžou a k tomu šalátik zeleninovy...polievku mame zo včera-zeleninkovu s haluškami/droždovymi/ 🙂
Fazulova polievka a duk.buchticky
som zufala co varit sama pre seba.. je to total o nicom...
Ahojte žienky, vedela by mi niektorá poradiť osvedčený recept na tradičné kysnuté české buchty? 🙂 Chcela by som prvýkrát vyskúšať spraviť sama, takže dúfam, že mi pomôžete prekvapiť rodinu 😀 😵 dˇakujeem

@lyongirl , neboj ono to príde a budeš pred ním utekať, inak ťa zje. Moj pokiaľ nechodil do školky, zjedol len cestoviny, kura, ryžu a vývar. Teraz nemá problém, ani v škole. Napríklad palaciniek robím 50-60 a to keď do druhého dňa niečo ostane som rada.