icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

atrami
9. máj 2011

@lyongirl , neboj ono to príde a budeš pred ním utekať, inak ťa zje. Moj pokiaľ nechodil do školky, zjedol len cestoviny, kura, ryžu a vývar. Teraz nemá problém, ani v škole. Napríklad palaciniek robím 50-60 a to keď do druhého dňa niečo ostane som rada.

lyongirl
9. máj 2011

@atrami naposledy som palaciniek spravila 27, lebo MM povedal, že z jednej dávky cca 12 nám bude málo a potom so vyhadzovala, ale že 50-60, klobúk dolu, to koľko pri nich stojíš?

lyongirl
9. máj 2011

@bubinko83
http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-zemiaky...

V recepte som zmenila bryndzu, dala som len polovicu a zmiešala to s kys. smotanou, aby to bolo ľahšie stráviteľné, ale bolo to aj tak dosť ťažké... Pridala som šampiňóny.
karfiol:
1 stredne velky karfiol
4 lyzice olivoveho oleja
1/2 lyzicky kurkumy
1/2 lyzicky rimskeho kminu
1/2 lyzicky mleteho koriandru
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
V pekaciku zmiesame olej s koreninami.
Pridame karfiol, ktory sme rozrobili na male ruzicky a poriadne ho premiesame s olejom a koreninami. Kazda ruzicka musi byt olejom obalena. Osolime.
Ruru predohrejeme na 200st., karfiol pecieme 25 minut. Potom ho vyberieme, premiesame a pecieme dalsich 10 minut

atrami
9. máj 2011

@lyongirl , no také 2 hodiny určite. 😀

sisanka
9. máj 2011

@atrami 50-60????to ja robim tak 10 maximalne 😀 to mas doma inych jedakov...

zucha
9. máj 2011

dnes vlockova polievka, dusena pecienka s ryzou. A od vcera cukinovy kolac

atrami
9. máj 2011

@sisanka , občas si riadne zafrflem, ale keď si spomeniem, že som so starším synom bola v nemocnici pre neprospievanie, tak zmlknem a pečiem palacinky. Nerobím ich často, ale keď budem robiť tak odfotím 😀
Našla som len fotku langošov:

akika722
9. máj 2011

@atrami to pre kolko ludi? 😲 😀 😀 😀

titkovamiriam
9. máj 2011

jaj dnes prví den po 10 dnoch v praci-nastastie dojedame 🙂 a na zajtra som si napacovala srncie masko a budu vecer medailonky 🙂

pusinqa
9. máj 2011

@lyongirl môžeš dať recept na tie cestovinky na prvej foto? vyzerajú mňamkovo si mi chute narobila 😉

lyongirl
9. máj 2011

@pusinqa to je recept, čo chladnička dala 😀, čiže osmažený pór na oleji, na to trošku osmahnúť nakrájanú šunku, pridať Bambino, alebo nejaký tavený syr, ak mám smotanu, tak dám, ak nie, tak mlieko a to zahustím. No a kukurica z konzervy a pokrájané olivy, popr. šampióny z konzervy, ale to kvôli deťom nedávam.

pusinqa
9. máj 2011

@lyongirl ďakujem, som špekulovala či sú to šampióny či olivy v tej omáčke 😀

mimi21mimi
10. máj 2011

Dusene bravcove s tarhonou, kapustovy salat

mariana0915
10. máj 2011

faširky zemiakova kasa ,brokolicova kremova polievka s opecenym chlebikom mnam mnam ,dnmes musim makat aby som stihla lebo o 13 sme objednany na gastro 🙂 😖

salma22
10. máj 2011

skusim recept od baby213 pecene kuracie stehna so zemiackami

firstbaby
10. máj 2011

kuraci vyvar odvcera a dnes zapekane kurca s ryzou, uhorkovy salat...tesim sa uz teraz 😉

cottoncandy
10. máj 2011

guláš zo včera (nejako som neodhadla množstvo - dúfam, že ho dnes dojeme🙂

katuskad
10. máj 2011

ahojte kuchárky. 🙂 vedeli by ste mi poradiť osvedčený recept na domácu knedlu varenú vo vode? a ešte som sa chcela spýtať, nebude tá knedla veľmi rozmočená? 😅 dakujem 😉

atrami
10. máj 2011

@akika722 , to len pre chlapov, ja také moc nemusím

Dnes guláš z bravčového mäsa. Viac nebudem.

grososova
10. máj 2011

Dnes bude,špenátová krémová polievka,zapekaný karfiol a palčinky,,, 🙂 čo už ked mám na všetko chut,,, 😝

zuzka1.
10. máj 2011

krem z fazulkovych strukov, grilovana cuketa, grilovany hermelin.

smejko
10. máj 2011

dnes na obed dopapam fazulovy privarok od vcera a budem robit lievance, mnaaaaaam 😝

sisanka
10. máj 2011

my mame dnes rizoto so sojovymi kockami a polievku netusim,asi zeleninovu klasiku...

katy2
10. máj 2011

Paradajkova polievka a dukatove buchticky http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3683

vivienkata
10. máj 2011

@sisanka das mi recept na to sojove rizoto

akika722
10. máj 2011

dnes kuracie prsička na zeleninke s ryžou a k tomu šalátik zeleninovy...polievku mame zo včera-zeleninkovu s haluškami/droždovymi/ 🙂

lea132
10. máj 2011

Fazulova polievka a duk.buchticky

miselka11
10. máj 2011

som zufala co varit sama pre seba.. je to total o nicom...

peepka
10. máj 2011

@miselka11 verim, pre samu seba ma to vobec nebavilo 😒

kiribaby
10. máj 2011

Ahojte žienky, vedela by mi niektorá poradiť osvedčený recept na tradičné kysnuté české buchty? 🙂 Chcela by som prvýkrát vyskúšať spraviť sama, takže dúfam, že mi pomôžete prekvapiť rodinu 😀 😵 dˇakujeem