icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kvecinka321
7. jan 2022

My dnes bez polievky s kuracimi fašírkami a zemiakmi s vňaťkou ☺️

oira
7. jan 2022

Granadír

ladycat2021
7. jan 2022

@kvecinka321 môžem poprosiť recept na tie kuracie fasirky ? Vyzerajú veľmi chutne 🤤

caroline276
8. jan 2022

@ladycat2021 fašírka so zemiakovou kašou a vývar. Predvčerom zapečené cestoviny s brokolicou a syrom 👍

hederamonstera
8. jan 2022

Dnes pizzovy den. Milujem to, lebo pri pizzi takto travime cas s mojim drahym, kedze ich robime spolocne😊 uz sa tesim, ako k nam pribudne nas syncek a budeme pri tom my traja.
Robime aj do mrazaku - preto ich je tolko 😊 po hodeni do truby z mrazaku su ako cerstve

ladycat2021
8. jan 2022

@caroline276 je tu toľko receptov, nielen na MK, ale celkovo na nete, doma mam kopec kuchárskych knih a ja nikdy neviem co variť 😁🙄

anos18
8. jan 2022

Dnes som robila jeleni guláš s varenou hrnčekovou knedľou

anjelic
8. jan 2022

Dnes som sa obedom vrátila do detstva, urobila som lekvárové perky a šulance, obalila do opraženej strúhanky a poliala maslom, navrch trochu pocukrila 🤤😋

roja01
8. jan 2022

@hederamonstera cesto vyzera velmi dobre. Aj ked bezne robim kysnute cesto ci na slano ci na sladko, chcem sa opytat na recept na cesto. Stacia iba ingrediencie. Postup je ok.

hederamonstera
8. jan 2022

@roja01 je to vyborne cesto - 1kocka drozdia s vodou a cukrom, potom 5PL olivoveho oleja, 3-4PL bieleho jogurtu, 400ml vody, sol a 1kg hladkej muky (pouzili sme chlebovu t650). Vyslo nam z toho 7 pizz(250g nakysnute bochniky).

roja01
8. jan 2022

@hederamonstera dakujem, si zlata.

iinuska
8. jan 2022

Spenat,pyre,vajicko
Zajtra: paradajkova polievka so syrom, hovadzie maso s lecom,ryza,

roja01
8. jan 2022

@hederamonstera, tak som hned vyskusala z polovicnej davky. Cesto som rozdelila na 3 casti po 280g a 1 som upiekla a 2 dala do chladnicky na zajtra. Snad nebude prekysnute, aj v chladnicke vidim, ze kysne. Ta pizza co som upiekla bola najlepsia zo vsetkych, ktore som doteraz robila. Fakt vynikajuce cesto. Dakujem👍

adkoalauri
8. jan 2022

@hederamonstera upečené pizze dávate do mrazničky,alebo surové? ďakujem

hederamonstera
9. jan 2022

@roja01 to som rada😊😊

@adkoalauri Take upecene 🙂 len potom to spapajte hned, lebo ako znova vychladnu, uz budu suche (aj ked kebyze ich date znova do truby ohriat, tak budu znova dobre, ale tak daleko sme sa nedostali😁)

oira
9. jan 2022

Vývar hovädzí s krupicovymi haluskami orestovanou mrkvou. Čína pikantná s ryžou...

rakywanda
9. jan 2022

Kuracie na kukurici s ryžou. Ako dezert čokoládová vieneta.

mirro
9. jan 2022

Zemiakové hniezda 😁

roja01
9. jan 2022

@adkoalauri ja som spravila cesto rozdelila na 3 rovnake diely. Jeden som dala kysnut a ostatne do mikr.sacku (osobitne) do chladnicky. Dnes vecer po 24h v chladnicke som jedno dala piect do remosky. Cesto je v poriadku, neprekyslo. Tretie vyskusam zajtra.
Do mraznicky by som dala iba hotovu pizzu.

oysterka
9. jan 2022

@mirro môžem poprosiť naaavod?? 🙏🙏 takéto záležitosti milujem

anjelic
9. jan 2022

Vývar s domácou mrveničkou, pečené karé s chrenovou omáčkou (chren z našej záhradky) s opekanými zemiakmi a sladká bodka: pomarančovo-kávové guľky "čo dom dal" a cuketový perník...

freeze24
9. jan 2022

@hederamonstera tie pizze vyzeraju fantasticky. Prepac ze sa teraz opytam taku blbost ale to drozdie je kolko gramov na take mnozstvo muky? Pytam sa lebo mam len susene drozdie (7g) a to zodpoveda 25g cerstveho.
Skusala si ten recept niekedy aj so susenym?
Dakujem

hederamonstera
9. jan 2022

@freeze24 neskusala som to so susenym, ide tam 1kocka drozdia. To ma 40g myslim, nie som si ista. Kludne ked das balicek suseneho drozdia na 0,5kg muky to bude uplne ok 🙂

freeze24
9. jan 2022

@hederamonstera a mozem este prosim na kolko stupnov a ako dlho pecies? Pripadne nejake vychytavky aby tak super vyzerala? Minule som citala ze dobre je dat nizsie plech, nie dostredu.

hederamonstera
9. jan 2022

@freeze24 davame plech normalne, druhy stupienok odspodu. Prave naposledy sme skusali rozne stupne, ze co to urobi😁 vysledok bol rovnaky, len cim vyssi stupen, tym kratsie to trvalo. Nakoniec sme sa rozhodli, ze to budeme davat na 300stupnov (ale nie kazda truba ma az taku moznost) a trvalo to 8min.
A ja potieram cesto s olivovym olejom zmiesanym s pretlacenym cesnakom, aj okraje. Az na to dame ten paradajkovy zaklad a syr. Potom ostatne suroviny. Proste potriet olejom aj okraj, aby bol taky pekny. Ked sme to nespravili, bol dobry ale nie tak chrumkavy.

freeze24
9. jan 2022

@hederamonstera super dakujem za tip. My sme nedavno robili ale moc sme to rozvalkali a aj vela oblohy sme dali tak to bolo divne mokre 😀 syr davas vzdy pod oblohu? Takto mi nenapadlo to robit. Ja som davala az uplne posledny.

hederamonstera
9. jan 2022

@freeze24 no toto cesto je fajn rozvalkat co najtensie, my mame radi ale tenke a chrumkave cesto.
Ano, na paradaj.zaklad vzdy davam syr. Samozrejme mozes aj potom dat na vrch este. Syru nikdy nie je dost😁 mokre to mohlo byt z mokrych surovin - konzervovane sampinony to zvyknu robit. Alebo sa vam nedopieklo dobre cesto 🙂

oira
9. jan 2022

Tatarák

hederamonstera
9. jan 2022

@oira mnaam, tak na toto sa neviem dockat uz 9 mesiacov😋😋😋😋 mnam. som povedala drahemu, ze to chcem ako prve, ked pridem domov z porodnice😂