icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

adkoalauri
9. jan 2022

@hederamonstera ďakujem

noemikatka
9. jan 2022

ahojte čo také dávate 7r deťom na veceru? moja ma 35kg a neviem čo také jej dať aby stoho moc nepriberala🙏🙏 prosim idem si po radu tak ak niekto nechce pomôcť prosim ani nekomentovat dakujem

ukulela
9. jan 2022

@noemikatka to bu som sa poradila asi s pediatrickou a dietologom. Ak si mam tipnut, asi by som sla do nejakych polievok, cestoviny so zeleninou, rizoto a tak. Ziadne pecivo, ani tuky ani slake jedla.

noemikatka
9. jan 2022

@ukulela práveže ona nechce jesť zeleninu a preto ani polievky nepapa ja mám toho dosť ked pridem.domov ulohy poriadok väčšinou ani preto nevarim veceru lebo nieje čas 😓😓 všetko rýchlo aby sa sla mala okupat a aby si včas ľahla aby bola vyspata do školy 🙈🙈🙈 ale mala by som skúsiť jej niečo uvariť na veceru hlavné niečo rýchle 🙏🙏🙏

matmak
10. jan 2022

@hederamonstera ja čakám už 3 roky🤦🏼‍♀️ 2 tehotenstvá a teraz sa bojim, kým kojím..

malinovka333
10. jan 2022

@noemikatka a co jej davas na veceru?lebo neviem co take varit na veceruz coho by nepribrala, podla mna sa skor z varenych veci pribera, na veceru nieco lahsie,

hederamonstera
10. jan 2022

@matmak a to nemozes jest ani ked kojis?:/ to mi nehovor😁😁

hederamonstera
10. jan 2022

@noemikatka ciste bielkoviny (vajicka na rozne sposoby, hydinove maso, hovadzie, ryby) + celozrnne obilniny (chlieb, cestoviny, tortilla, ryza, pohanka, atd). Popripade nejake lahsie pomazanky. Nech ti pomoze pri vareni, mozno jej viac zachuti, ked si to pripravi.

henka123123
10. jan 2022

Dneska francuzske zemiaky..vcera bol perkelt cestovina a rybacia polievka

noemikatka
10. jan 2022

@malinovka333 práveže mi baby poradili aby som jej niečo uvarila napr. cestoviny zo syrovou omackou?

noemikatka
10. jan 2022

@hederamonstera aký chlebík je najlepší dať na veceru?

hederamonstera
10. jan 2022

@noemikatka ked cestoviny, tak odporucam len celozrnne. Su chutovo rovnako dobre ako biele.
Ja kupujem v Tescu celozrnny Slatinsky chlieb - baleny, krajany. Myslim, ze ma 400g ale vydrzi mi aj niekolko dni. Videla som ho len v tescu. Mozno aj Billa ma nejaky celozrnny. Nie viaczrnny/tmavy a pod.varianty. Ale CELOzrnny. Ale samozrejme treba precitat aj zlozenie. Niekedy pisu celozrnny ale je tam tej muky tak 20%. Ten slatinsky sa mi osvedcil aj zlozenim (ziadne ecka a pod.)

katka708
10. jan 2022

@noemikatka tu syrovou omáčkou určite nie. Ak do nej ide taveny syr alebo smotana. To je tučné a malo výživné. Môj 8 zbožňuje napr krevety osmahnute na masle s cesnakom, do toho pridám scedene špagety, premiešam a on si to na tsniery posype parmezánom.
Môj jedáva na večeru vždy aj polievky. Najradšej má klasicky vývar kde mu nasekám aj 2 mrkvy a vie ze ich musí zjesť inak druhé nebude. Ale zje aj cesnacku a iné. A potom ma bud čo zostalo z obeda alebo kúsok rožka s veganskymi natierkami alebo rôzne cestoviny. Ale tis moc diétne nerobím.on ich miluje so smotanovými omackami (a keďže má 27kg tak mu ich občas doprajem) ale nepohrdne ani so špenátom. Kým sa urobí dpenatova omacka, tak mu jeden deň k tomu vývarim napr cicerove cestoviny a druhý deň má ten špenát so zemiakmi a vajíčkom. Je to večera urobená za 15 min a ma ju na 2dni

malinovka333
10. jan 2022

@noemikatka to skor chlieb alebo celozrnne pecivo s maslom.a sunkou ako takto vydatne varene jedlo,tie smotanovo syrove omacky ja vobec neuznavam,mozno je chyba v tom aj ze neje polievky,moji tiez maju kolkokrat polievku na veceru,

jaskolka
10. jan 2022

My dnes máme šošovicovu polievku od včera a druhe pečene kuracie prsia, smotanovu omáčku a ryžu.

matmak
10. jan 2022

@hederamonstera ja neviem🤷‍♀️ je to surové mäso.. Aj vajíčka si pre istotu ešte na tvrdo robím, aj hemendex😭

anjelic
11. jan 2022

Dnes kelový prívarok so špekačkou a kváskovým chlebíkom

adulikka
11. jan 2022

Od včera fašírky a zemiaková kaša ,plus dnes som robila jablkový mriežkovaný koláč. Stále sa mi nedarí, stále si poviem, že ho už nespravím... stým cestom sa mi zle pracuje, trhá sa ,ale chuťovo je výborný.

adriannasvk
11. jan 2022

@adulikka vies co,mne sa jablkovy tiez nikdy nedaril,starka ho robi dokonaly tak som sa nastvala a cesto nastruham na struhadle a vybavene 🤪

prunee
12. jan 2022

Zapekane cestoviny a kelova polievka

adulikka
12. jan 2022

@adriannasvk to dáš cesto predtým do chladničky , lebo je dosť mäkké ?

Šošovicová polievka s klobásou a zemiakové placky , túto kombináciu máme radi , lebo z plackami zajedáme polievku miesto pečiva .

adriannasvk
12. jan 2022

@adulikka najdi si recept na struhany jablkovy kolac. 😉alebo supni do chladnicky ci mraznicky na chvilku

jankasimi
13. jan 2022

zapekaná brokolica a kremová brokolicová poliveka

anjelic
13. jan 2022

Dnes len tak jednoducho 🍝 špagety s domácou omáčkou a syrom

anjelic
14. jan 2022

Domáce ravioly 🤗 (z chlebového tekvicového cesta plnené zemiakovo-syrovou plnkou a poliate osmaženou cibuľkou)

mary841
14. jan 2022

Dnes biela zemiaková polievka a kuracie kusky so zemiakmi podliate smotanou pecene v trúbe

oira
14. jan 2022

Kelova polievka bola s chlebikom

adulikka
14. jan 2022

Rizoto zeleninové a párkovú polievku
Zajtra segedínsky guláš s domácou knedľou .

ajsha123
15. jan 2022

@anjelic prosím si recept na to chlebové tekvicové cesto 🙂

anjelic
15. jan 2022

@ajsha123 popravde sa mi nepodaril tekvicový kváskový chlieb a keďže bol mäkký, ale tuhý a bolo mi ľúto ho šmariť do koša tak som ho zakomponovala do cesta... cesto je robené od oka a gramáž len orienračná, múku a vodu treba opatrne pridávať podľa konzistencie cesta a v podstate to pôjde s každým chlebíkom:
Striedku chlebíka vydlabať (cca 700g), najemno rozmixovať alebo zomlieť, pridať 3 vajíčka, soľ a cca 100g múky a buď vodu alebo tekvicové pyré (100 ml). Miesiť cesto a po lyžiciach pridávať múku a vodu/ tekvicové pyré, kým sa cestíčko nespojí ale zostane mäkké (ako cesto nape. na lokše). Necháme prikryté cca 1 hod. na linke odpočinúť a potom s ním môžeme pracovať. Ravioly z neho sú úplne mäkučké.