Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes sote z kuracieho mäsa, ryža, hranolky. Polievka vývar. Keďže nedeľa, aj dezert bude, tvaroh s piškótami a ovocím, jednoduché a chutné, syn sa nevie toho dojest
Hokkaido polievka s guličkami a wrapy so zeleninou a grilovaným kuracím mäsom 🤤 večer bude domáca pizza upečená mojim manželom 🤤🥰
Bryndzove halusky a cesnacka
joj baby, to sú tu zakaždým také fotky, že sa len zalizujem 😍
@mary841 marinovane prsia robim podla seba, teda moja vlastna marinara - mnozstvo podla toho, kolko mam masa, ja teda pre 4 osoby masa davam olivovy olej, asi 3-4 PL, cierne mlete korenie, mleta paprika, vegeta, sweet chilli omacka cca 2 PL, tekute magi par kvapiek, cesnak (bud cerstvy, prepuceny, alebo aj suchy dakedy dam) a cajovu lyzicku kurkumy. Premiesam a marinadujem asi 2-3 hodky.
A pecena zalenina uplne jednoducho, tu som mala mrkvu, nakrajanu po dlzke na stvrtinky (ale to podla velkosti pokrajam), cukentu na kocky, cervenu papriku, ruzickovy kel tiez na stvrtky, cervenu cibulu, to dam do sklenej misy, pokvapkam olejom a pouzivam uz hotove, namiesane bylinky a korenie ratatouille. Misu zakryjem alobalom a peciem v rure na asi 170 stupnov tak, aby bola mrkva makka. Potom dam alobal dole a este par minut to dopeciem.
@hederamonstera prosim ta nemohla by si mi poslat recept na babovku? Vyzera uzasne!
@janulicka24 dakujem, jasne 🙂
5vajicok, 200g hl.muky, 200g prask.cukru, 1 kypriaci prasok, 100ml oleja, 100ml mlieka, asi 1-2PL kakaa, maslo a muka na vymazanie formy. Dnes som pridala aj vanilkovu aromu a kusky cokolady. Ale robievam aj bez toho.
165Stupnov cca 40-45 minut (vyskusat spajdlou).
Bielka poriadne vyslaham, zltka vyslaham s cukrom do co najsvetlejsej peny, pridam vsetky ostatne suroviny, obcas pridam navyse mlieko alebo muku, zalezi ako huste to chcem mat, nakoniec rucne jemne primiesam penu z bielkov. Nalejem tak 2/3 do vymastenej formy a do zvysku cesta primiesam kakao a nalejem do formy 🙂
@oira aka zla gazdina😁 taketo vecere mame my najradsej😁
my este dojedáme z nedele fašírka so zemiakovou kašou, hlavkový šalát, slepačia polievka
@ladycat2021
500 g kuracieho mäsa
1 vajce
1/2 pohára ovsených vločiek
1/2 pohára mlieka
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, majorán (podľa chuti)
Najskôr si treba nampcit vločky do mlieka, my si tam pridávame aj syr ☺️
@kvecinka321 polievka vyzera genialne, neposunies recept aj nam, co nad nou slintame? 🙂
@lopka1313 na masle speniť cibuľu, cesnak pridať nakrájané hríby, ja som dala hnedé šampióny (zopár si odložte bokom na podávanie), ochutiť soľ, tymián, kôpor, červena mletá paprika, trosku som poopekala ale aby nezhorela cibuľa a cesnak, pridala som worchestrovú omáčku a podliala vínom, nechala trochu odpariť, zaliala vývarom a pridala vopred namočení šošovicu. Keď bolo všetko mäkké uvarene, vymixovala som, dochutila som ešte soľou, trošku cukor a citrónová šťava. Na záver som pridala smotanu (použila som rastlinnú kvôli BKM) a nechala ešte prejst chute. Podávala som s opečenými hríbami na masle, opečeným kvaskovym chlebíkom a vňaťkou ☺️ Je to ozaj rýchla polievka a nám doma veľmi chuti aj mojim malým drobcom

Piza