icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rakywanda
15. jan 2022

Piza

oira
16. jan 2022

Ranajky 🤷‍♀️

jaskolka
16. jan 2022

Dnes sote z kuracieho mäsa, ryža, hranolky. Polievka vývar. Keďže nedeľa, aj dezert bude, tvaroh s piškótami a ovocím, jednoduché a chutné, syn sa nevie toho dojest

rakywanda
16. jan 2022

Sviečková, večer budú palacinky

oira
16. jan 2022

Hovadzi vyvar, pacovane rezne, cheescake

mirro
16. jan 2022

Zemiaky ,filé naprírodno

anjelic
16. jan 2022

Vývar, pečené mäso s kapustou a domácou knedľou a dnes sme sa zladili s @oira tiež cheesecake, medovo-karamelový 😋

oira
16. jan 2022

@anjelic 🥮 😘

mary841
16. jan 2022

Hokkaido polievka s guličkami a wrapy so zeleninou a grilovaným kuracím mäsom 🤤 večer bude domáca pizza upečená mojim manželom 🤤🥰

prunee
16. jan 2022

Spizy a mandarinkovy kolac

denka259
16. jan 2022

Silný hovädzí vývar so zeleninou Jullienne, maskom, hráškovými klíčkami a pórom

lubina
17. jan 2022

Maarinadovane kuracie prsia, ryza a zelenina pecena v rure.

henka123123
17. jan 2022

Bryndzove halusky a cesnacka

momi1_1
17. jan 2022

joj baby, to sú tu zakaždým také fotky, že sa len zalizujem 😍

mary841
17. jan 2022

@lubina poprosím recept na tie marinované kuracie prsia a pecenu zeleninu, ďakujem pekne 🙂

lubina
17. jan 2022

@mary841 marinovane prsia robim podla seba, teda moja vlastna marinara - mnozstvo podla toho, kolko mam masa, ja teda pre 4 osoby masa davam olivovy olej, asi 3-4 PL, cierne mlete korenie, mleta paprika, vegeta, sweet chilli omacka cca 2 PL, tekute magi par kvapiek, cesnak (bud cerstvy, prepuceny, alebo aj suchy dakedy dam) a cajovu lyzicku kurkumy. Premiesam a marinadujem asi 2-3 hodky.
A pecena zalenina uplne jednoducho, tu som mala mrkvu, nakrajanu po dlzke na stvrtinky (ale to podla velkosti pokrajam), cukentu na kocky, cervenu papriku, ruzickovy kel tiez na stvrtky, cervenu cibulu, to dam do sklenej misy, pokvapkam olejom a pouzivam uz hotove, namiesane bylinky a korenie ratatouille. Misu zakryjem alobalom a peciem v rure na asi 170 stupnov tak, aby bola mrkva makka. Potom dam alobal dole a este par minut to dopeciem.

hederamonstera
17. jan 2022

Dnes hrstkova polievocka
Drahy dojedol svieckovu z nedele
Plus coko babovka

mary841
17. jan 2022

@lubina ďakujem pekne, vyskusam urobiť, takéto mame radi 😊

janulicka24
17. jan 2022

@hederamonstera prosim ta nemohla by si mi poslat recept na babovku? Vyzera uzasne!

hederamonstera
17. jan 2022

@janulicka24 dakujem, jasne 🙂
5vajicok, 200g hl.muky, 200g prask.cukru, 1 kypriaci prasok, 100ml oleja, 100ml mlieka, asi 1-2PL kakaa, maslo a muka na vymazanie formy. Dnes som pridala aj vanilkovu aromu a kusky cokolady. Ale robievam aj bez toho.
165Stupnov cca 40-45 minut (vyskusat spajdlou).

Bielka poriadne vyslaham, zltka vyslaham s cukrom do co najsvetlejsej peny, pridam vsetky ostatne suroviny, obcas pridam navyse mlieko alebo muku, zalezi ako huste to chcem mat, nakoniec rucne jemne primiesam penu z bielkov. Nalejem tak 2/3 do vymastenej formy a do zvysku cesta primiesam kakao a nalejem do formy 🙂

lubina
17. jan 2022

@mary841 aj my 😉. Dufam, ze bude chutit, tak ako nam

mirro
17. jan 2022

Francúzske zemiaky

hederamonstera
17. jan 2022

Na veceru tofu v hoisin omacke s celozrnnou ryzou😋

oira
17. jan 2022

Dnes som za zlu gazdinu. Obed boli dojedance z nedele a vecera len taka z chladnicky 🤪

hederamonstera
17. jan 2022

@oira aka zla gazdina😁 taketo vecere mame my najradsej😁

jankasimi
18. jan 2022

my este dojedáme z nedele fašírka so zemiakovou kašou, hlavkový šalát, slepačia polievka

kvecinka321
18. jan 2022

@ladycat2021
500 g kuracieho mäsa
1 vajce
1/2 pohára ovsených vločiek
1/2 pohára mlieka
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, majorán (podľa chuti)
Najskôr si treba nampcit vločky do mlieka, my si tam pridávame aj syr ☺️

kvecinka321
18. jan 2022

Šošovicovo-hríbová na víne ☺️ Najlepšia sosovicova na svete 🥰

lopka1313
18. jan 2022

@kvecinka321 polievka vyzera genialne, neposunies recept aj nam, co nad nou slintame? 🙂

kvecinka321
18. jan 2022

@lopka1313 na masle speniť cibuľu, cesnak pridať nakrájané hríby, ja som dala hnedé šampióny (zopár si odložte bokom na podávanie), ochutiť soľ, tymián, kôpor, červena mletá paprika, trosku som poopekala ale aby nezhorela cibuľa a cesnak, pridala som worchestrovú omáčku a podliala vínom, nechala trochu odpariť, zaliala vývarom a pridala vopred namočení šošovicu. Keď bolo všetko mäkké uvarene, vymixovala som, dochutila som ešte soľou, trošku cukor a citrónová šťava. Na záver som pridala smotanu (použila som rastlinnú kvôli BKM) a nechala ešte prejst chute. Podávala som s opečenými hríbami na masle, opečeným kvaskovym chlebíkom a vňaťkou ☺️ Je to ozaj rýchla polievka a nám doma veľmi chuti aj mojim malým drobcom