Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@ajsha123 je to vlastne to, co som tam napisala (ryza s fazulkou, pecene vajce a cerstva zelenina) a zalievku som robila sama, bez receptu, taka improvizacia. Ale zakladom je samozrejme ananas, ten som uplne rozmixovala na kasu, pridala som trosku medu ku tomu, majonezu, malu lyzicku olivoveho oleja, trosku horcice, cierne korenie, vegetu a par kvapiek citronovej stavy. Ale v podstate si to mozes uz dochutit ako chces a pridat, co tebe chuti. Len zakladom je ten ananas.
@oira ta cisnka vyzera super, ako ju robis prosim ta?
@matmak
@malinovka333
RECEPT CINSKA OSTROKYSLA POLIEVKA
do hrnca som dala olivovy olej a vsypala sacok mrazenej azijskej zmesi. Prudko som zeleninu orestovala a zaliala vyvarom (mam vzdy v mraznicke z minulej nedele) Pridala som hlavne sojovu omacku tmavu, trochu worchesteru a trochu rajcinovej salsy takej ten sladko palivej. Sojova tmava je nutnost, ostatne dla chuti. Povarila som.. pridala natrhane kuracie maso z vyvaru.
V salke som zmiesala trochu vody a zemiakovy skrob, vliala za staleho miesania. To polievka chyti tu mazlavu konzistenciu. V salke som rozhabarkovala este vajicko a na konci vliala zasa za staleho miesania.
Hrášková polievka s mrveničkou, ryža a mexická fazuľa s klobáskou a rajčinovou omáčkou. Máme aj bublaninu s čerešňami.
@oira dakujem velmi pekne.ja som cital iny trosku zlozitejsi postup.musim ju niekedy spravit.a prosim ta rajcinova salsa ako vyzera tu som este nemala
Dnes máme zeleninovú polievku s fazulkovými luskami aj čerstvým hráškom od deda. Druhé je karfiol "vyprážaný" v trúbe, zemiaky predvarené a potom dopečené na grile.
slaný cuketový koláčik, k tomu čerstvá zelenina v podobe šalátu a karfiolová polievočka
Upiekla som fašírky v trúbe a zemiaková kaša a hlávkový šalát .

A la cinska