Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Čierna ryza, kalamáre a pizza s tuniakom
@tinulinda v pohode 😉 receptík je tu:
Cesto: 400g hladkej múky, 3 vajcia, 2 PL oleja, 4 PL studenej vody
Plnka: 500 g kyslej kapusty, 250 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 3 PL kyslej smotany, 5 PL oleja, 1 Čl rasce, soľ, ml. čierne korenie, 1 PL kryštálového cukru, 1l mäsového vývaru
Najskôr si pripravíme plnku: kapustu zlejeme z nálevu, cibuľku nadrobno nakrájame, opražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, opražíme, pridáme kapustu, soľ, korenie, rascu, cukor a smotanu, podusíme do polomäkka. Necháme vychladnúť.
Suroviny na cesto zamiesime (podľa potreby po lyžičkách pridáme vodu), cesto má byť elastické a ako plastelína. Dáme ho na 30 minút do chladu. Potom cesto rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme natenko, potrieme polovicou plnky, zvinieme a pokrájame na roládky cca 7 cm dlhé a reznou stranou poukladáme na pekáč alebo do jenskej misy. To isté zopakujeme s druhou polovicou. Zalejeme vývarom, prikryjeme a pečieme na 180 °C, 35 minút.
výborná hrstková polievka /šošovica, fazuľa, krúpy, ovsené vločky + zelenina/, palacinky so slivkovým lekvárom a makom
polievka od včera hrstková, fašírky z jemných ovsených vločiek, zemiaky s cibuľkou a petržlenovou vňaťou /už vychádza zo zeme/, kyslá uhorka
Zajtra segedínsky guláš,tak dnes už robím knedľu,dala som viac múky,zostane aj na parené buchty plnené s lekvárom.
dnes hríbová polievka s rezancami, file na prirodno, mastené zemiaky a činská zelenina

Polievka zo včera - krémová cesnačka a zapekané guľky Toscana so zemiakovou kašou