icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

anjelic
26. feb 2023

Nedeľný obed: vývar, pečené mäso s kapustou a domácou knedľou a mini Pavlovky 🎂

oira
26. feb 2023

Dnes rezne a zemiaky s maslom. A zdrava mrkvova torta 🥕🎂

anjelic
28. feb 2023

Dnes frankfurtská polievka a kôprový prívarok s vareným vajíčkom a kváskovým chlebom, jablkovo-lieskovcová bábovka a na večeru Slonie jedlo

zuziiiii
1. mar 2023

Toasty, kura pečené na masielku potreté medom, šmykľavý šalát

anjelic
2. mar 2023

Smotanovo-rajčinová polievka 🍅 a vajíčkové halušky s uhorkou 🥒

anjelic
3. mar 2023

Dnes plnená paprika s kváskovým chlebíkom

oira
5. mar 2023

Neddelny obedik

anjelic
5. mar 2023

Kurací vývar s cestínskymi rezancami, kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke s balzamikovo-smotanovou omáčkou a pečené zemiaky a ku ☕ zostal kúsok torty s lieskovými orieškami a kávovým krémom a macronkami

anjelic
8. mar 2023

Polievka Vichyssoise, včera recyklovaný obed - chlebové placky plnené zvyškami mäsa, kukuricou, paradajkami a šalátom. Dnes k polievke tvarohové knedličky obalené v opražené strúhanke s broskyňovou omáčkou 🤤

fineta
9. mar 2023

Dukátové buchty a zemiakova na kyslo

anjelic
10. mar 2023

Drožďová polievka, včera špagety carbonara 🍝a dnes zeleninovo-mäsové krokety s opekanými zemiakmi a avokádovým dipom 🥑

mary841
10. mar 2023

Má tu niekto dobrý recept na fašírky, prosím? Ďakujem pekne.

barrborka
11. mar 2023

@myrca_m recept na placky? dakujem

zuziiiii
11. mar 2023
lubka474
11. mar 2023

@anjelic môžem poprosiť o recept na mini pavlovky? Ďakujem

anjelic
11. mar 2023

@lubka474 robievam podľa tohoto receptu https://vikendovepeceni.cz/2019/08/mini-pavlovy/ a suším ich na 80°C, s ventilátorom 😉

anjelic
11. mar 2023

Dnes zemiaková omáčka s vareným vajíčkom a kváskovým chlebom a medové krémeše

anjelic
12. mar 2023

Nedeľný obed: kurací vývar s domácimi rezancami, fašírky so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou,ku ☕bábovka

banderaska29
14. mar 2023

@zuziiiii mozem receptik na tie knedliky ? 🙂

zuziiiii
14. mar 2023
zuziiiii
14. mar 2023

@banderaska29
Knedľu som robila takto- 10rozkov som si nakrájala na kocky ak už máte suché ok, ja som nemala suché tak som dala nakrájané na plech a 15minut v rúre usušila. Potom som rožky dala do väčšej misky.
2 deci mlieka + 4 vajcia+petržlenová vňať+soľ+korenie som si rozmiešala v miske a vyliala na tie rožky,rukou to všetko spojila nie veľmi aby sa rožky až tak nerozbili ale aby sa to pekne spojilo všetko .a už len som si urobila valček do fólie zabalila riadne zatiahla kraje a dala variť do vriacej vody 20minut.
Vybrala nechala vychladnúť .

banderaska29
14. mar 2023

@zuziiiii dakujem si super 🙂

mijo53
14. mar 2023

hríbová s rezancami, pirohy so sladkou kapustou, zemiakmi a čerešňami, omastené maslom s cibuľkou

zuziiiii
14. mar 2023

@banderaska29 ináč ak sa ti chce bielka zvlášť vyslahaj do peny a tak pridaj penu a žĺtka zvlášť že vraj je to tak lepšie .neviem ja som to robila tak že celé vajcia som tam dala neslahala som zvlášť bielka

banderaska29
14. mar 2023

@zuziiiii no pochrámal sa mi mixer :( Takže len také bez šľahania zvládnem :(

zuziiiii
14. mar 2023

@banderaska29 neva aj ja som len tak

anjelic
14. mar 2023

Dnes francúzska cibuľová 🧅 polievka, granatír s kyslou uhorkou 🥒 a jablkový mrežovník 🍎

zuziiiii
14. mar 2023
oira
16. mar 2023

@anjelic prosim recept na medovy kremes 🙏

anjelic
16. mar 2023

@oira páči sa 😉: cesto Na tri pláty - 1 vajce, 150g kryštálového cukru, 3 PL mlieka, 2 PL medu, 50 g masla, 1 mierne kopcovitú KL sódy bikarbóny... Tieto suroviny dáme do hrnčeka a priamo na plameni rozpúšťame /netreba dávať nad paru/, takto varíme a miešame 7 minút, čas dodržiavam, pretože sa suroviny dobre premiešajú a med trochu skaramelizuje spolu s cukrom, čo dá cestu tú fantastickú chuť. Netreba sa báť, keď to dobre pení, tak to má byť a farba na konci má byť jemne karamelová /bledohnedá/...Po 7 minútach hrnček z ohňa stiahneme a zmes vlejeme do 400g hladkej múky. Vareškou dobre premiesime /to preto, aby sme sa nepopálili/, cesto rozdelíme na tri časti/ a na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko. Vykrojíme tvar aký chceme (kruh, srdce a pod.), preložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch do svetlohneda - pozor, treba si ustriehnuť, pretože sa upečú veľmi rýchlo, aby sa nespálili! Stačí tak 5 - 7 minút. Na vychladnuté cesto nastriekame cukrárskou špičkou krém, prípadne podľa chuti aj osladenou šľahačkou a priklopíme upečený cestom. Poprášime cukrom.
Krém: 350ml mlieka, vanilkový cukor a Zlatý klas uvaríme dohusta, necháme vychladnúť. 250g zmäknutého masla vyšľaháme do peny so 150g práškového cukru a potom zašľaháme vychladnutý puding.