Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zuziq ďakujem za to rizoto, to je fakt rýchlovka a musí to byť mňam, musím vyskúšať...
ja som dnes varila šošovicovú polievku so zeleninou a teraz sa mi robí cesto na pizzu, takže bude pizza, jak som písala, že som zlenivela, tak dnes ma kopla múza, ale synátor doobeda pri varení poriadne pišťal, nie je zvyknutý byť doobeda doma a nudiť sa... 😒
mukky a aké pesto použvíaš, ja som na to už viackrát v obchode pozerala, ale neviem, kam to použiť a ako...asi to bylinkové je také využiteľné...
ináč ja sa práve napchávam so slaninkou s rožkom, zjedla som polievku a na varené nemám chuť a pizza ešte nie je...
slaninku s rozkom mozem 😅 a este rozok natrety syrom 😎
lyongirl,ako robis cesto na pizzu?a ked ho natiahnes na plech cim ho potieras?
robím klasické kysnuté cesto, dnes som robila trochu iné a nič moc, radšej ani recept nehodím, nedalo sa mi dobre natiahnuť na plech a na cesto dávam takúto dobrotu, ale dnes bol len kečup, lebo som si pizzu zmyslela neskoro...
nechám si speniť cibuľku na oleji, neskôr pridám na olej cesnak a ten ešte osmahnem, do toho lúpané rajčiny z konzervy, alebo rajčinové pyré, osolím to, pridám trošičku cukru, dám tam oregano a bazalku a nechám to dusiť, pokým sa to nerozvarí.
😒 ja by som si dal aniečo sladke.....
akurát som pozerala bez servítky a narobili mi tam chute koláčikom 🙂
jaaaj ja by som brala palacinky, keby mi ich mal kto urobit 😀
ja som dnes nevarila,mali sme este cestoviny od včera a svokrovci mi poslali kotlikový guláš z chaty tak som mala o obed postarané,mm si robil hamburger
lyo dala som paradajkové pesto..
na cibulke som orestovala sunku vcelku na kocky,pridala sušené paradajky v oleji nakladané a nakrájane na mensie kusky,potom 2 normalne paradajky na kocky nakrájané,trosku podusila,pridala som 1 pretlacený cesnak,pol flasky pesta,podusila este trosku a pridala som na zjemnenie asi polku sladkej smotany,to vsetko som vmiesala do cestovín a navrch na tanier este nastruhaný syr,je to mnam...
mna inšpiroval recept tiež v bez servitky 😎 a dnes este musím kuk 6 častí 😀 ktore nemam dopozerané ale vidím to tak len na 3 😀 este musim kuk aj niečo iné
no mukky, to môže byť fajnové...len u nás by som si to jedla sama, deti ee a MM je masový, aj cestoviny musí aj mať z masom 😝
lyon 😀
no a kde je problém? 😀 miesto šunky dás kuracie masko napr.na kocky 😎 ak im ani šunka nie je dosť masová 😀
no my mame dnes palacinky 😎 takze zuziq nech sa paci,mozes prist 😉
kostri, aj ja, aj ja, aj ja.... 😀 😀 😀
lalus 😀 😀 😀 dooojdi,len dooojdi! 😉
Ja som dnes robila šúľance so strúhankovou posýpkou. Druhú porciu som práve dojedla, mňam...
u nás dnes zeleninová pol. a halušky s kyslou kapustou...
ahojte,
ja tu sice neprispievam, ale chodim sa inspirovat a chcem sa podakovat zuziq na recept na to sojove chili con carne, dnes sme to robili a je to naozaj velmi dobre!!
zuziq - vdaka!! 🙂 😉
dnes rascova polievka s halustickami a masko pomlete na potrubie /akokeby na spagety/. Kocky, varite niektora aj v papinaku? mam len zo 15receptov z netu, tak by sa nieco nove zislo. 😉 dik.
nadhera, recepty na tlakáč sú tiež tu niekde v "receptoch" pohľadaj...ja som ich už dávnejšie čítala, neviem ako často prispievajú, ale určite tu sú 😉
lalus, od zaciatku roka na MK nepribudol ziadny papinakovy recept - aj tie co mam, su z ceskych MK stranok.
no,ja som dnes varila tak veeeelmooo zdravo,brokolicka a ina zeleninka na pare,potom som k tomu zamiesala basmati a,surovu sunku a kusky syra...akoze ryzotko bez zbytocnych tukov... 😀 kedze leto klope na dvere
ale mam hroznu chut na kaputne fliacky...hahaha...tak ud sprvim na veceru alebo zajtra k oedu
ja som dnes orestovala kuracie so sampion. a mraz.zelen.,uvarila cestoviny,urobila besamel so smotanou a s nastruh. syrom,vsetko zmiesala a zapiekla 😎
fuj ajlinka...že ryzotko..... 😀 😀 😀 😀 no to je hrubicaaaaaa 😀 😀 😀
kostri jooj cely den sme dnes behali, palacinky su uz urcite zjedene,ze? 😀
inak varite niektora v remoske? ja si ju neviem vynachvalit, je to super vec. Ked v nej robim masko je chutnejsie ako ked sa pecie v rure, pretoze je stavnatejsie 😉
kedze sme dnes nevarili, na veceru urobim 5minutovu polievku - vlastny vymysel 😀
V hrnci si poprazim na oleji na kolieska narezane parky ( najlepsie su pikantnejsie, napr. presovsky kabanos sa na to super hodi, alebo spisske parky, ale mozu byt hociake) poprasi to krupicou, zalejem vodou. pridam bujon, cervenu papriku,kmin a vegetu a prevarim. Potom do toho hodim vajicko a ked je to uz natanieri tak sa este prida na kocky narezany chlebik. Je to taka kombinacia frankfurtskej a vajickovej polievky, je syta a nam velmi chuti 😉
zabudla som napisat, ze ten chlebik na kocky sa nasucho oprazi na panvici, pripadne sa mozu dat kupene krutony :o)
Tak sa pridám dnes špagety-príkaz syna, zajtra šošovicová polievka a kapor- buď na zelenine, alebo vyprážaný a zemiaky,
a v nedeľu asi vývar s rezancami, alebo šampiňónová polievka a kurací perkelt s haluškami a uhorkový šalátik...
Komu som narobila chute? 😀 😀 😀 😀
hranolky, vyprážaný syr a tatarka-pre nás s mm 😀 ...malý má zdravú hustú brokolicovú polievku 😅
knedla(kupovana 😔 😅 )a madarsky gulas zo sojovych kuskov 😉
kostri, čo to, čo to...a homemade knedle sa už minuli? 😀 😀 😀 neni času, že? ja mám tiež v mrazáku jednu pripravenú - žemľovú a samozrejme kúpenú...čaká na svoju príležitosť 😉

no my by sme uz treti den jedli tie cestoviny s omackou 😝 😀 tak som spravila hraskovu polievku radsej a opiekla salamu nahrubo s cibulkou nakoliecka a na to bachla vajicka a taveny syr.mnam mnam.rychle jednoduche kaloricke..noaco 😀