icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

monika007
4. jún 2011

@irriss myslim presne tu fetu co ty, aj my davame do zeleninoveho salatu a ked treba aj do halusiek 🙂 my sme uz par rokov v anglicku... no smotanu mozes nahradit nejakym smotanovym jogurtom, pripadne inymi "kyslymi" mliecnymi vyrobkami, neviem ako u vas ale tu maju v obchodoch - soured cream, creme fraiche, fromage frais, greek yogurt... a skvarky nemame take slovenske, lebo to tiez je problem najst, tak kupujeme smoked\unsmoked bacon rashers, urcite mate aj u vas take, slanina je vsade... a ked nic ine tak tam mas pancettu, co je tu najvacsii luxus - iba pokrajas na male kusky a opecies na panvici bez tuku, ona ho pusti celkom dost 🙂 a mas paraaadne halusky...

irriss
4. jún 2011

@monika007 super... 😉
pancettu mam..sice na slabe platky-znas to, jak to tady kraji-temer to prosvita...uvidime, co z ni zbyde, kdyz se osmahne...
nebo pockat a koupit vcelku ☹ ..kdyz ja jsem chtela hned dnes..znas to... 😉
rozmixovala jsem tu Fetu, s pomazankovym kozim z krabicky a povarim ji spolecne s jogurtem - 0,1..brr-ten je kysely 🙂 ..greek jogurt tu je, ale s oriskama...jedine vybrat orisky-ale na to by nemela nervy ani Popelka 😉

V masne jsem chtela klasickou "slaninu na sadlo", ze ji vypecu na skvarky...ale ta pancetta je super napad...ze mi to nenapadlo?... to bude tim horkem, dneska bylo 38°C v aute.. 😒

p.s. ...zes nemela predtim na vizitce Velka Britanie... 😉 (?)

Pancetta tu luxus je i neni, jde koupit znackova a neznackova...ale to je tu se vsim, i s lekama...

😀

gabriellka
4. jún 2011

@inffinity no teším sa že som ti dobre poradila. my obyčajné pečené stehná veľmi nemusíme a toto máme veľmi radi 😉

monika007
4. jún 2011

@irriss vyskusaj tie tenucke platocky ked sa uz na to tak tesis a nabuduce kupis vcelku 🙂 a inak ty to este varis??? lebo neviem neviem co sa ti s tym stane... staci iba rozmixovat fetu s tym jogurtom a potom tym rovno zaliat uvarene halusky... dufam, ze budu chutit... si mi narobila chutky, asi zajtra budu aj u nas 😀

irriss
4. jún 2011

@monika007
....
povarila jsem to, aby se to chutove promichalo za tepla...jsou tam ted po tepelnem zpracovani citit dokonce lepe ty "cucky" jako ma bryndza...
jen ty platecky se vazne ztratily na te panvicce...zmizly nevim kam..smrskly se jako cervici, ale jsou super slane a krupave...ale priserna spotreba... ☹ 350gr. a mam jen nekolik "skvarkovych zcvrklych cerviku"...Asi to budu jist nekde sama schovana, "na vsechny totiz nezbyde" 😉

titkovamiriam
4. jún 2011

@reanda až teraz cely den som MDD-ovala 😀
no maslo tam treba to dava tu kremovu konzistenciu 😉 a zltka sa nesmu zraziť ja davam na 4 žltka 250g masla 😉

@penn mam minimalne 10 000 receptov no nemam ich pofotene-nieco som varila len raz dva razy,nieco nestihnem fotit nie vzdy je chuť a tie ktore su tam už tak 5-6 krat tam nedavam ak ich robím tak isto,ja si na MMB robim taku vlastnu kucharsku knihu 😉

titkovamiriam
4. jún 2011

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2860 dnešný kapor super rychly super chutný 😉

monika007
4. jún 2011

@irriss asi vyskusam aj ja nabuduce povarit... a ako ti to chutilo? celkom sa to da nazvat bryndzove halusky, nie? a lepsie par cervikov ako nic 😀 😀 😀

akika722
4. jún 2011

tak krtkova torta sa podarila..dnes sme museli ochutnať 😅 😀 mňaaaaaaaaaaaaaaaaaam..zajtra hodim foto 😉 vynikajuca

penn
4. jún 2011

@titkovamiriam hmm no to je celkom dobry napad, ved clovek vzdy tak rozmysla co varit, a to staci ist po rade po tvojich receptoch a kazdy den moze mat nieco ine

irriss
4. jún 2011

@monika007

..tak jsme dopapali..vecerime pozde kvuli horkum 😉

Nakonec to dopadlo tak, ze zbyl syr...(bryndza 😀 )...jelikoz deti o halusky moc nestoji, ani o original...
Vyresila jsem to tak, ze jsem udelala na rychlo pizzu a polila "bryndzou" a pridala navrch mozzarellu a parmazan..takze vzniklo neco jako 4 formaggi (4 syrova) a to byla mnamina... 😉
Takze kdyz Vam zitra zbyde..udelej pizzy
jeste jednou diky za pomoc pri vareni 😉

adulikka
4. jún 2011

dnes čevabčiči ,robila som ho prvýkrát a všetkým nám chutil 🙂

kralicica
5. jún 2011

baby poradte nejaky recept na kuracie prsia. uz nieco ine ako klasicke sote na 1000 sposobov alebo rezne... nieco originalne?

sonka31
5. jún 2011

Dnes idem robit morcacie spizy s farebnymi paprikami a susenymi slivkami a k tomu nejake zemiaky ako prilohu. Poradte nejaky sposob, lebo hranolky sa mi nechce robit a klasicke varene su u nas casto. Dakujem!

sonka31
5. jún 2011

@kralicica Do sojovej omacky, ponorit do ochuteneho jogurtu a do lupienkov. Polozit na plech s papierom na pecenie a do 20 min mas obed.

sebsam
5. jún 2011

@sonka31 presny postup mame?

tosomja
5. jún 2011

Konečne som sa aj ja dočkala, ide sa na chatu grilovať, dúfam, že po týždni grilovania budem spokojná 😅
Nejaký dobrý recept na grilovanie (prsíčka, ryby, zeleninka) ? Uvítam čo najviac receptíkov 🙂

sonka31
5. jún 2011

@sebsam nech sa paci: http://recepty.rodinka.sk/recept.ltc?ID=17852&k=5
Ja ale davam klasicke lupienky solene, s paprikovymi nam to az tak nechutilo.

kaara1980
5. jún 2011

dnes fazuľová polievka a plnené lokše kur.prsiami na gyrose+zelenina+dresing

tosomja
5. jún 2011

@sonka31 tie chipsové rezne sú fajné...aj s kukuričnými lupienkami sú dobré 🙂 ten istý postup, ale s chipsami to je viac ochutené 🙂

tosomja
5. jún 2011

@sonka31 tak na mesiačiky v šupke a dať zapiecť do rúry 🙂

sebsam
5. jún 2011

@sonka31 dakujem

mia258
5. jún 2011

@penn ja som ich prvý krát robila tiež s nedôverou a na počudovanie mi zachutili.
Na niektoré recepty sa vrhnem s tým, že budú úžasné a nakoniec skončia v koši lebo tie chute mi nesedia 😀

kibuk
5. jún 2011

kuraci vyvar,bravčove na prirodno zo šampionmi,ryža a americke zemiačky 🙂 🙂 a poobede hajde do lesaaa 🙂 🙂

kralicica
5. jún 2011

nakoniec sme urobili zeleninovu polievku s krupicovymi haluskami, kuracie thajske sote s bambusovymi klickami a sweet and sour omackou, kari ryza, ladovy salat so sladkokyslym nalevom.. dezert bude hruskovy sorbet

reanda
5. jún 2011

@titkovamiriam diky, tak nabuduce obetujem viac masla 🙂

my sme dnes obedovali hemendexy 😅

@tosomja boze, ja citam ze (psíčka, ryby, zeleninka) 😕 😀

titkovamiriam
5. jún 2011

@reanda 😉

ja snes netradične nedelne:karfiol ako mozoček 😉 a bublanina,jahodový džem uvarený 😉

lucka1371987
5. jún 2011

dnes po praci si dame Alpske zemiaky mnam mnam je to rychlovka a fajnovka a k tomu paradajovy salat 😝 🙂

lucka1987
5. jún 2011

@lucka1371987 ake su to alpske zemiaky ? 😅

eva7780
5. jún 2011

vypr.rezen a zemiaková kaša,uhorkový šalát