icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuziq
6. jún 2011

@lumimi ja som mu davala s domacim slivkovym lekvarom ( ciste ovocie) a trosku bieleho jogurtu a neskutocne mu to chutilo 😉

titkovamiriam
6. jún 2011

@lumimi aj nič ak nechces-je to zemiakove cesto bude mu chutit 😉 ,a možes trosku struhanky alebo jogurt 😉

lalus
6. jún 2011

@lumini ja som malemu davala podobne ako zuziq s troskou lekvaru alebo uplne ciste. Teraz papa s nami s oprazenou struhankou a mierne osladene. chutia mu na vsetky spôsoby 😉

miriamr
6. jún 2011

@akika722 budeš ju musieť upiecť ešte raz, aby si ju mohla nafotiť 😀

akika722
6. jún 2011

@lumimi ako radia baby..struhanka-opražena osladena prip.džem 😉

akika722
6. jún 2011

@miriamr ha ha ha asi 😨 😀

áááále teraz by sa zišiel recept na trasenu tortu 😅 taaaak?ma niekto osvedčeny?dakujem 😎

miriamr
6. jún 2011

@akika722 robila som túto s kúpeným korpusom http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1520 😉 bola super 😵

akika722
6. jún 2011

@miriamr jeeeeeej dakujem 😵

inffinity
6. jún 2011

my dnes od včera kuřecí vývar a pizza 🙂

janka256
6. jún 2011

kocky hladam recept na vyprazany karfiol co sa nepradvara a pecie sa na plechu len neviem nikde najst poradte prosim... 😒

janka256
6. jún 2011

uz nemusoite hladat nasla som 😀

dada1212
6. jún 2011

dnes vyprážaný karfiol, opekané zemiaky, tatárska omáčka.
robievate niektorá mozzarelu alebo tavený syr vyprážaný v klasickom trojobale? ak áno, tak ako ho robíte, aby sa neroztiekol? lebo to by som zjedla radšej ako nejaký údený syr, ale bojím sa toho.

titkovamiriam
6. jún 2011

Večera skoro hotová a robila som niečo taketo,tak ak mate radi kyslu kapustu skuste:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40539

titkovamiriam
6. jún 2011

@dada1212 obal to dva razy vajce struhanka 🙂 a nevytecie 😉 a ked ho vypražís v rure tak vobec ani v jednom obalení

miriamr
6. jún 2011

@akika722 nezabudni odfotiť 😀

vesi
6. jún 2011

@akika722 ja robievam túto a je fantastická, v podstate je to to isté ako sem dal niekto link, ale ide tam o 1 smotanu menej a celkom to stačí 🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/jednoduchy-recept-na-rychlu-tortu-za-5-minut/

titkovamiriam
6. jún 2011

ja mam taku chut na torticku na vikend niaku upeciem 😉 asi cokoladovo orieskovu 😉

ak inak niekto mate recept na Slovan tortu hodte sem 🙂 spravila by som aj taku

dada1212
6. jún 2011

@titkovamiriam díky za radu, skúsim tak 🙂

akika722
6. jún 2011

@titkovamiriam
@vesi ďakujem 😵 ste zlate

natalii6
6. jún 2011

@titkovamiriam ahoj kedze ty si taka skusena kucharka chcem sa ta spytat da sa vysmazany syr robit aj v rure a ak ano treba ho aj pofrkat olejom ci nie a ako dlho sa asi robi?dik 😉

titkovamiriam
7. jún 2011

@natalii6 na plech daj papier syr obal klasicky a uz nemusis davat olej-syr ma dost tuku,na 180st cca 20 min 😉 treba to pozerat kazdy syr sa inak prepecie,ked uz bude struhanka ,,ruzova,,hotovo.A syr je aj perfektny ak si uvaríš zemiaky dopredu,potom ich nakrajas na plech na ne ten syr a urobíš spolu.Zemiačky sa opeču a chytia syrovu chut.

Hladala som na nete no taku klasiku som nenasla ale neda mi dat sem tieto receptíky a ten,,šalkovy syr,, musim vyskušať 😉

http://recepty.liptovskastiavnica.sk/pdf/recept...

natalii6
7. jún 2011

@titkovamiriam dakujem ti velmi pekne za receprik a za postup 😉

cinamon7
7. jún 2011

dobre rano dievcence? nepoznate niekoho kto pecie tie krasne malinke medzevske kolaciky? velmi by som chcela na svadbu 😉

anaxamon
7. jún 2011

tak ja dnes opat zemiakove placky, kedze v sobotu sme ich pojedli s rodicmi a neostalo manzelovi🙂) takze dnes na jeho prianie opat placky🙂) este ze mame dost zemiakov🙂)

titkovamiriam
7. jún 2011

@cinamon7 je je take ani nepoznam 😉

ja dnes uvidim mam novu zbavu bazen v zahrade tak sa bude varit podla pocasia,zatial to vyzera na parky s vlasskym salatom 😀 😀 😀

majina.b
7. jún 2011

@dada1212 ja som vypražala s bielou plesňou , muka, vajce, struhanka, vajce, struhanka, nevytiekol

kralicica
7. jún 2011

zeleninová polievka so strúhankou, granadír

kralicica
7. jún 2011

@titkovamiriam Slovan torta

Náhľad Potrebujeme: 4 vajíčka, 5 PL kr. cukru, 5 PL horúcej vody, 4 PL polohrubej múky, 1 kopcovitá PL kakaa, 1 prášok do pečiva
Náplň: pikantný džem, 500 ml smotany na šľahanie, 4 dkg práškovej želatíny, 1 kopcovitá PL kakaa, 4 dcl vody, 4 PL cukru, šľahačka na zdobenia griláž

Postup: žĺtka s cukrom vymiešame, pridáme horúcu vodu a múku pomiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Vyšľaháme do peny bielka a zľahka vmiešame do cesta. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vlejeme cesto a upečieme. Príprava plnky : 2dkg želatíny dáme do pohára s 1dcl vody napučať ,v hrnci zohrejeme 1dcl vody a 2 kopcovité lyžičky kr. cukru cca na 70°C a v tom necháme rozpustiť napučanú želatínu. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridáme k nej želatínovú vodu. Masu vylejeme na korpus z ktorého sme odstránili papier na pečenie, vrátili do tortovej formy a natreli pikantným džemom. Dáme na hodinku dve stuhnúť do chladničky. Potom zopakujeme postup prípravy šľahačky so želatínou s rozdielom že do druhej pridáme kakao a následne nalejeme na zatuhnutú plnku torty a znova dáme schladiť a stuhnúť. Tortu vyberieme z formy dozdobíme šľahačkou a grilážou, alebo podľa vlastnej fantázie a možností.

mia258
7. jún 2011

Dnes letné rizoto 🙂