Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kibuk ja zo zemiakov robim take ze "co chladnicka dala", pozostava to zo zemiakov, ktore obycajne uvarim, no a potom co je v chladnicke a mraznicke - v zasade vzdy bud hrasok alebo kukurica, oprazena cibulka, platky slaninky, konzerva fazuli, brokolica tam moze ist, koliecka mrkvy, no v podstate hocico, co mate radi a hodi sa vam k zemiakom, kazdu surovinu trochu na panvici orestujem a nakoniec to len zlahka premiesam a servirujem, este syrom sa da posypat nakoniec
Cez vikend som konecne "vyprazila" brokolicu v rure, co som tu bola tahat od kociek ( @claudica
@titkovamiriam ) rozumy 😉 Nebolo to na prvykrat dokonale, ale myslim, ze uz to bude nabuduce uplne super. Totiz straaasne dlho to bolo v tej rure a nic sa zvrchu nedialo, tak sa dost vysusil trojobal a vnutri rozvarila brokolica. Problem bol zrejme, ze som to prilis malo poolejovala, lebo som si vsimla, ze to pracuje vlastne len tam, kde je priamo olej, tak som to viac pokvapkala a prepla ruru z obyc. ohrevu na intenzivnejsiu teplovzdusnu a potom to uz islo rychlo 🙂 Takze uz nabuduce viem, ako na to a este raz vdaka za inspiraciu 😉 Aha a k tomu zemiaky na cibulke a dnes zeleninovu polievku z mladej zeleninky, aby som teda plnohodnotne prispela do temy 😉
Neviete poradiť, čo sa dá variť z hladkej múky, okrem zápražiek, palaciniek a koláčov?
francúzske zemiaky podľa tohto receptu
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6315
najlepšie zemiaky, aké som kedy jedla 😅
@dioliana1 neviem, či sa tu dá hladká múka považovať za hlavnú ingredienciu, ale ja varím takú jednoduchú hráškovú bešamelovú omáčku - spraví sa svetlá zápražka z trochy oleja a múky, zaleje mliekom alebo smotanou na varenie, nechá prevariť a do toho sa pridá konzerva hrášku aj s nálevom. Prevrie a je to, v prípade potreby dosoliť, ale to je málokedy treba, lebo ten hráškový nálev je slaný. K tomu vajíčko, alebo párok a chlebík. Veľmi jednoduché a rýchle a ešte som nestretla nikoho, komu by to nechutilo 😎
paradajkova polievka, fussilli s brokolicou a smotanovou omackou, zeleninovy salatik
dnes idem prvy raz po porode nevarit ved by sa mi uz aj patrilo ,ale bude len rizoto zeleninove
dnes palacinky s jahodovym domacim dzemikom...🙂
šampinonové rizoto
pirohy 🙂 🙂
zapekané šampiňonové cestoviny
Jahodové knedle 🙂
@dioliana1 ja ju používam len nato co si pisala,a langoše ako niekto radil ja najviac používam polohrubu 😉 .Ved sa neboj minieš postupne.
lečo z čerstvej papriky a paradajok +obyčajne parky do toho bo mm by to inak neziedol 😅 a pre drobcov pudingoš 😉
ja vobec neviem, co.. mozno si spravime gulas v kotliku, ked budem vladat na zahradu.. nejak ma boli brucho 😒
alebo mam este chut na rybu s citronovou omackou, len neviem, co k tomu, zemiaky sa mi uz vobec nechcu, uz ich jem tri dni
ja hŕstkovú polievku,kašu a pečené údene rebra v trube a malemu kuracie krokety....
koprova omacka 🙂 vajko ...
kurča so zemiakovou kašou a brusnicami 😵
my dnes máme mladé zemiačky, vyprážanú cukinu a hlávkový šalát. Včera som nevarila, lebo sme boli u mojej sestry, ale robila som večer džem jahodovo-čerešňový
gulasova polievka, lekvarove tašky s makom
dnes robim svieckovu - ale len omacku so smotanou (mix zeleniny co bola v chladnicke - mrkva petrzlen kalerab kusok brokolice a karfiolu) bez masa s cestovinou a zo vcera dojedame sampinonovu polievocku no a na veceru sa neviem rozhodnut ci pecene zemiaky s acidkom alebo nejaky salat zo zeleniny

@anelisa hej,mali zlacnenu,tak som si ulahcila robotu 🙂 Vcera sme mali morcacie maso udusene so sampinonmi, stavu som zahustila a boli k tomu siroke rezance...mozno ta inspiruje 🙂 ja mam velmi rada take maska s omackou 😝