Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@gucz malý bublaninu aj tak nelúbi, to balím veľkému, no neviem, čo nabaliť menšiemu, lebo neviem, či tam bude chladnička a on jogurty nechce vôbec a vypije len kakao, ale Monte a také spapá, tak to myslíš že môže? A že tvaroh s mliekom - fúúú, to by môj nezjedol ani za svet, tvaroh ho napína 😝
môže aj monte a podobné, ale až večer po operácii, alebo ďalšie ráno. A kakavko mu kúp tie malé krabičky, to vydrží aj bez chladničky. A chladnička by tam mala byť, ak aj nie na chodbe, tak v sesterne určite bude
A aj to kakavko bude môcť až večer po operácii, alebo až na ďalší deň, poobede Laure priniesli len čajík
mate niekto recept na hrstkovu polievku?
ahojte dnes kuracie prsia na sladko s kukuricou a kari ryžou 🙂 🙂
dnes borš/dufam na 2-3 dni/a palacinky s jahodami,čeresnami s tvarohom 😉
ináč by ma zaujímalo, idem robiť bublaninu z 2 dávok, môžem si to spraviť naraz, alebo treba každú zvlášť, neviem, či mi tá druhá dávka vydrží, kým sa prvá bublanina upečie, čo vy na to?
kapustnica 😀
toooolko dobryyych napadov tak jeden pridam ... dnes som robila hrachovu polievocku len taku lahku bez parocka...ved nemusi byt vsade maso ked je aj druhe:DD a druhe som varila ryzu s bravcovymi medailonkami so syrovo- smotanovou omackou. vynikajuuuce. uvidime co zajtra ale asi bryndzove halusky hroooznu chut mam uz na ne. :DD
granadir s kyslou uhorkou 🙂
asi šošovicový prívarok s párkom,vajíčkom...a domáci chlebík...
my si dneska dáme rajčinovú kapustu, zapekaný karfiol a čerešňovú bublaninu 😉
@reanda @lyongirl no vy ste fakt fajnovky 😀 😀 😀 vysypat plech mi zaberie taky isty cas, ako vybratie a rozlozenie peciaceho papiera. S vyberanim z plechu mam problemy len ak sa mi to pripecie - vdaka Bohu uz rok, co mame novy sporak sa mi to nestalo 😅 no a tip na umyvanie plechu po takomto peceni....nechat vychladnut a mierne zaschnut tu zmes zvysneho oleja/masla a muky, ktorym bol plech vytrety a vysypany. Potom to striet uplne docista papierovym obruskom - krasne to ide (ak nie je pripecene samozrejme 😉 ), obrusok spolu s "vytreninou" vyhodit a plech uz potom umyjete rovnako lahko ako pohar od mlieka 😎
rajčinová polievka so syrom, pečené kura a tarhoňa 😵
ahojte ja som varila prekladane zemiaky salatova polievka a salatovy salat 😀 kedze kojim kapustu nemozem ☹
zeleninová polievka s krupicovými haôluškami, bravčové kare zapečené so šampiňonmi, syrom, šunkou a kyslou smotanou a k tomu pečené zemiaky 🙂
@egyptanka ja robim takto....kupim si strukoviny zmiesane v jednom sacku(fazula,hrach,sosovica)vecer namocim...na druhy den dam varit udene mäsko(väcsinou kosti)ked su polomäkke pridam strukovinu a po chvilke zemiaky,vyberiem kosti a oberiem ich a dam naspät do polievky,dochutim vegetou,ciernym korenim,solou a kminom(bacha niektore udene je dost slane 😉 )... a nakoniec si v hrnceku s vodou rozmiesam tak lyzicu hl.muky a pridam do polievky,podla toho ako to chcem mat huste,prevarim a dam este trosku majoranky....ale na nete som videle rozne hrstkove,nam chuti takto 🙂
dnes vyprazany syr so zemiakmi a zeleninovym salatom a zajtra kelova polievka,cevapcici so zemiakmi a druhe zemiaky na kyslo s koprom,parkom a volskym okom 😉 mnamky.....
dnes peceny pangas so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou..
zemiakovy salat dojedeny a dnes asi gulasik s chlebom 😵
špenát, varené zemiaky varené vajíčko

zapekna kuracie stehna so zemiakmi a kyslou kapustou