icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kralicica
15. jún 2011

zapekna kuracie stehna so zemiakmi a kyslou kapustou

lyongirl
15. jún 2011

@gucz malý bublaninu aj tak nelúbi, to balím veľkému, no neviem, čo nabaliť menšiemu, lebo neviem, či tam bude chladnička a on jogurty nechce vôbec a vypije len kakao, ale Monte a také spapá, tak to myslíš že môže? A že tvaroh s mliekom - fúúú, to by môj nezjedol ani za svet, tvaroh ho napína 😝

gucz
15. jún 2011

môže aj monte a podobné, ale až večer po operácii, alebo ďalšie ráno. A kakavko mu kúp tie malé krabičky, to vydrží aj bez chladničky. A chladnička by tam mala byť, ak aj nie na chodbe, tak v sesterne určite bude
A aj to kakavko bude môcť až večer po operácii, alebo až na ďalší deň, poobede Laure priniesli len čajík

egyptanka
15. jún 2011

mate niekto recept na hrstkovu polievku?

kibuk
15. jún 2011

ahojte dnes kuracie prsia na sladko s kukuricou a kari ryžou 🙂 🙂

lalus
15. jún 2011

@lyongirl a s cim idete na operaciu? my sme boli min. tyzden s pruhom a vôbec to s tou stravou po operacii nebolo take prisne 😨

titkovamiriam
15. jún 2011

dnes borš/dufam na 2-3 dni/a palacinky s jahodami,čeresnami s tvarohom 😉

lyongirl
15. jún 2011

@lalus výber nosnej mandle a prepichovanie ucha, má tam tekutinu a treba ju odsať, ale kvôli tej mandle nebude môcť jesť klasické jedlá...

lyongirl
15. jún 2011

ináč by ma zaujímalo, idem robiť bublaninu z 2 dávok, môžem si to spraviť naraz, alebo treba každú zvlášť, neviem, či mi tá druhá dávka vydrží, kým sa prvá bublanina upečie, čo vy na to?

reanda
15. jún 2011

@lyongirl mala by vydrzat, ja tak niekedy robievam korpusy na tortu, lebo sa mi nevojdu obidva naraz do truby

kaara1980
15. jún 2011

kapustnica 😀

lyongirl
15. jún 2011

@reanda dík no nemusím riešiť, naštvaná som jak...1 konzerva jahôd skysnutá, chlap mi doniesol čučoriedok za "mišu-pišu" , tak reku spravím len 1 bublaninu a ja ešte zistím, že nemám pečiaci papier, tak asi až poobede, teraz idem uspať dítko...to som ale kuchárka, čo? hehe

reanda
15. jún 2011

@lyongirl no take veci potesia 🙂 ..inac, ja ked nemam papier na pecenie, tak dam obycajny baliaci a niekedy vysteliem plech aj dvoma kancelarskymi 😀

m_o_n_c_a_k
15. jún 2011

toooolko dobryyych napadov tak jeden pridam ... dnes som robila hrachovu polievocku len taku lahku bez parocka...ved nemusi byt vsade maso ked je aj druhe:DD a druhe som varila ryzu s bravcovymi medailonkami so syrovo- smotanovou omackou. vynikajuuuce. uvidime co zajtra ale asi bryndzove halusky hroooznu chut mam uz na ne. :DD

salma22
15. jún 2011

granadir s kyslou uhorkou 🙂

lyongirl
15. jún 2011

@reanda ty si čislo, baliaci tuším tiež nemám, sťahovali sme sa a neviem ani, kde ho hladať 😀 a kancelársky mám, ale akosi si to neviem na ňom predstaviť, to sa normálka upečie a je to v poho?

lalus
15. jún 2011

@lyongirl vsak ja bublaninu nerobim ani na peciacom papieri...normalne vymastit plech+vysypat mukou a mas po starostiach 😉

daniz
15. jún 2011

asi šošovicový prívarok s párkom,vajíčkom...a domáci chlebík...

reanda
15. jún 2011

@lyongirl normalne sa to upecie, mozno pri stahovani papiera ti na nom zostane viac "omrviniek" nalepenych, ako ked mas peciaci, ale nic sa tomu nestane 🙂 .. a da sa aj len na vymastenom a posypanom, ako pise @lalus, ale mne sa to potom zle z plecha vybera

lyongirl
15. jún 2011

@lalus
@reanda
no ja som fajnová, nechce sa mi piplať s plechom pri vysýpaní a pri umývaní 😀, bude sa piecť poobede...

jarunka111
15. jún 2011

my si dneska dáme rajčinovú kapustu, zapekaný karfiol a čerešňovú bublaninu 😉

lalus
15. jún 2011

@reanda @lyongirl no vy ste fakt fajnovky 😀 😀 😀 vysypat plech mi zaberie taky isty cas, ako vybratie a rozlozenie peciaceho papiera. S vyberanim z plechu mam problemy len ak sa mi to pripecie - vdaka Bohu uz rok, co mame novy sporak sa mi to nestalo 😅 no a tip na umyvanie plechu po takomto peceni....nechat vychladnut a mierne zaschnut tu zmes zvysneho oleja/masla a muky, ktorym bol plech vytrety a vysypany. Potom to striet uplne docista papierovym obruskom - krasne to ide (ak nie je pripecene samozrejme 😉 ), obrusok spolu s "vytreninou" vyhodit a plech uz potom umyjete rovnako lahko ako pohar od mlieka 😎

miriamr
15. jún 2011

rajčinová polievka so syrom, pečené kura a tarhoňa 😵

mirka7582
15. jún 2011

ahojte ja som varila prekladane zemiaky salatova polievka a salatovy salat 😀 kedze kojim kapustu nemozem ☹

zazuzana
15. jún 2011

zeleninová polievka s krupicovými haôluškami, bravčové kare zapečené so šampiňonmi, syrom, šunkou a kyslou smotanou a k tomu pečené zemiaky 🙂

nelynka18
15. jún 2011

@egyptanka ja robim takto....kupim si strukoviny zmiesane v jednom sacku(fazula,hrach,sosovica)vecer namocim...na druhy den dam varit udene mäsko(väcsinou kosti)ked su polomäkke pridam strukovinu a po chvilke zemiaky,vyberiem kosti a oberiem ich a dam naspät do polievky,dochutim vegetou,ciernym korenim,solou a kminom(bacha niektore udene je dost slane 😉 )... a nakoniec si v hrnceku s vodou rozmiesam tak lyzicu hl.muky a pridam do polievky,podla toho ako to chcem mat huste,prevarim a dam este trosku majoranky....ale na nete som videle rozne hrstkove,nam chuti takto 🙂

nelynka18
15. jún 2011

dnes vyprazany syr so zemiakmi a zeleninovym salatom a zajtra kelova polievka,cevapcici so zemiakmi a druhe zemiaky na kyslo s koprom,parkom a volskym okom 😉 mnamky.....

crysmile
15. jún 2011

dnes peceny pangas so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou..

lucka1371987
15. jún 2011

zemiakovy salat dojedeny a dnes asi gulasik s chlebom 😵

berika
15. jún 2011

špenát, varené zemiaky varené vajíčko