Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@luciferova tento mám overený inakší už ani nerobím 😉 http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3469
dievcata to ziadna nema recept na parene buchty take dobrucke nadychane? pleas ☹
@natalii6 ja robím tento droždie 20-25g
múka polohrubá 400g
cukor 2 lyžice pol. mlieko 250ml.
vajce 1 a štipka soli. Ja dávam ešte aj rum alebo aromu.A potom podla pohára vykrajovať vykysnuté plniť a spájať dva kolieska a obkrojiť zas s pohárom sú úhladné krásne buchty.10min.naparovať mňam,mňam,mňam. 😀
my sme dnes mali polievocku zo vcera a dnes som robila halusky s tvarohom 🙂 zajtra bude gulas
@bonaquaba nesmies davat kvasnice do horuceho mlieka, lebo zabiju tie dobre kvasinky. len do takeho uplne vlazneho 🙂
na zajtra som upiekla tortičku+koláč, tvarohová nátierka pre drobca k narodkám 😉 A pečené kolená 😀 a oslava môže začať 🙂
V nedeľu ideme na hody, tak nevarím, hurá 😵
dorobila som kuraciu paštečku s pečienok, polievočka bude fazuľová s párkom a druhé patizónové placky
najeme sa vonku 😉 a zajtra u svokry, ale nam je hej 😀
tak dnes robime halusky s kyslou kapustou a oravskou slaninkou mnaaaaaaaaaaam... 😵
dnes robim gulas s chlebikom 🙂 a mame z torticiek od maminky 🙂
my dnes mame bravcove mäsko na hrasku a ryzu... 🙂
ahojte mi ideme k svokre, teda mm aj dcérka sú už tam, robia na záhrade a tak, a ja si zase doma periem a žehlím haldu vecí, ale ona robí zeleninovú polievku a bryndzáky, mňáááám
kuraciu polievku a zo vcerajska cestovinky s paradajkovou omackou a zeleninkou 😉
hovädzí vývar (z mäska), s kopcom zeleniny (už z našej záhradky) 🙂
hovädzie mäsko (z polievky), kôprová omáčka, knedľa 🙂
zeleninová polievka a pizza
@dannynka dik, uz je v pekarni 😉
@eva7780 dala som 2 balíčky kuracích pečienok pokrájaných na polovičky spolu s cca trištvrte kocky bravčovej masti a zaliala som to vodou dala som variť do uplneho zmäknutia pečienok, priliala som deci mlieka a ešte som dala variť ale teraz už na slabo občas premiešať, nechala som vychladnúť a hodila som to všetko do mixéra (nemám tyčový mixér) pridala som soľ podľa chuti a rozmixovala. po stuhnutí je to mňamka🙂 ak mám husaciu alebo kačaciu masť je to snoui super
dnes zemiaky a karfiol.
dnes mame mrkvovu polievku s krupicovymi haluskami, domace jaternice pecene spolu so zemiakmi, calamadu, ribezlovy hrncekovy kolac s kavovou smotanou

@bonaquaba ja na to tiez neviem poriadny recept no zatial sa mi podarili
dam asi pol kila hladkej muky alebo zmiesam na polovicu s polohrubou ale zatial som nezbadala ziadny rozdiel
jeno vajcie drzdie za lyzicu mast alebo olej lyzicka soli dve lyzice cukru mlieko asi dva deci aj viac ako sa podari lebo nevazim stoho nic len tak odhadom
necham dobre vykysnut na teplom mieste ked varim daco medzi tym tak to dam vedla toho a potom ich nad parou varim desat minut ak su mensie aj osem staci
mne sa to zatial dari ale ak budes mat lepsi recept rada vyskusam aj ja