icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

slnieckoma
30. jún 2011

@bubinko83 malej nedavam klobasku tu jej vyberiem 🙂 mnoo tiez dobry sposob, rada vyskusam 🙂

slnieckoma
30. jún 2011

@babulka123 malej nedavam klobasku tu jej vyberiem 🙂

bubinko83
30. jún 2011

@slnieckoma ,no jasne chapem ,je ešte malička na klobasku 😉 My lubime vyvar z klobasky v polievke ale klobasu nie.Takže ak aj dam napr. do fazulovej tak hodim taky vačši kus len nech sa vyvari,na tanier nedavam.

babulka123
30. jún 2011

babulky velmi pekne dakuem
oba sposoby sa mi veelmi pozdavaju ..
a ten vyvar z klobasky im tiez nevadi ?? neviem toto som jej este fakt nedavala

bubinko83
30. jún 2011

@babulka123 ty maš už vačšiu dcerku a pokial nezje 2 kg klobase naraz tak by to nemal byt problem.Od roka možu vraj deti všetko aj ja sa tym riadne.Samozrejme všetko s mierou !!!!!!!

christinebauer
30. jún 2011

Bambulky,čo by som mala navariť ked nabuducu sobotu k nám príde moja mama s rodinou a mm rodina bude nas vela a vela deti a ja vazne neviem co mam varit.... 😅 (ideme oslavovat mm narodeniny)

slnieckoma
30. jún 2011

@babulka123 nasej vyvar nevadi..a ked vasej nevadia strukoviny a parky, tak by nemal byt problem 😉 presne, ako pise bubinko, po roku mozu takmer vsetko okrem orechov a my davame bacha aj na johodky zatial 🙂

slnieckoma
30. jún 2011

@christinebauer zalezi co sa u vas je..v kazdej rodine je to ine..my sme naposledy hodovali a bol hovadzi vyvar, knedlo,vepro, zelo..ked upecies fajne masko a spravne ochutis kapustu nemas co pokazit 🙂 ú

slnieckoma
30. jún 2011

@christinebauer a oblozila by som nejake bagetky ako chutovky 🙂

christinebauer
30. jún 2011

@slnieckoma Ved prave neviem ked bude tam aj vela deti ci by nieco take chceli? Alebo plnene kur.rezne? 🙂

lyongirl
30. jún 2011

@christinebauer niekto sem raz dával túto polievku a okopčila som si ju, ale pravdupovediac ešte som ju neskúšala, lebo ja pre návštevy obedy nerobím, ale dúfam, že sa niekedy dokopem k tomu, aby som ju uvarila, takže tu recept od niektorej z báb 🙂, možno ťa zaujme 🙂

Pórová (je to slávnostná francúzska polievka Vichyssoise): 60 g masla, 3 veľké póry, očistené a nakrájené na kolieska, 1 malá poskaná cibuľa, 2 pokrájené zemiaky (skôr veľké ako malé - budú zahusťovať polievku na krémovú), 1 a 1/4 l slepačieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, šľahačková smotana.
Na masle (alebo oleji, ja používam olej) podusíš pór a cibuľu. zaleješ vývarom, pridáš zemiaky. Varíš, kým sa zemiaky začínajú rozávarať. pridáš smotanu a necháš ju prevrieť. Všetko zmixuješ a polievka je hotová. Keď je už polievka v tanieri, môžeš je ozdobiť pažítkou alebo strúhaným syrom alebo na kolieska nakrájaným rožkom na ktorom je strúhaný syr a bolo to na chvíľu v rúre alebo mikrovlnke, aby sa rožky zohriali a syr roztopil.
My sme to mali a zožala úspech. Je to francúzska slávnostná polievka.

veverina
30. jún 2011

bravcove na zeleninke,varene zemiaky 🙂

bubinko83
30. jún 2011

@lyongirl http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6620 aj tato polievka je vyborna,robila som minuly tyžden.Je podobna ako ta porova.

lyongirl
30. jún 2011

@bubinko83 vyskúšam, šak neviem čo už variť 😉

ivetah
30. jún 2011

@christinebauer presne tu porovu polievku, co pisala @lyongirl som robila aj ja na nasej posledne rodinnej akcii a mala velky uspech 😉 inak ja ju robievam bezne, je chutna. potom boli pecene rozne druhy masa - spravili sme mix na plech, aby bolo aj pre velkych aj pre malych, bravcove pliecko na kusky, kuracie stehienka, bravcove marinovane rebierka. k tomu ryza, zemiaky. a zeleninovy salat. a pochutnali si uplne vsetci. a prace s tym bolo malo, len som supla maso do rury 😀 a dezert som urobila jablkovo-malinovy nakyp bez muky (crumble). takze bolo nas tusim 12, ale enamakala som sa 😉 s plnenymi reznami je podla mna vela prace...

titkovamiriam
30. jún 2011

zienky odchadzam na predlzeny relaxacný vikend tak varím až v utorok
porova polievka je mnam na vsetky sposoby a zapečený por mnam mnam

slniecko77
30. jún 2011

dnes vyprazany karfiol, nove zemiaky s mladou cibulkou 😉
..zajtra bud zapekane palacinky alebo plnene pirohy s kyslou kapustou poliate kyslou smotanou a slaninkou

pusinqa
30. jún 2011

@ivetah daj recept na to crumble ak môžeš

ivetah
30. jún 2011

tak na veceru sme mali brokolicovu polievku (len brokolica, jeden zemiak a ovsene vlocky), cestoviny so slaninkou a sunkou... mnam 😀

ivetah
30. jún 2011

@pusinqa jasne 🙂
osupes asi 5 jablk, pokrajas na kocky a podusis s vanilkovym cukrom, ja davam trosku skorice, je to vonavejsie.
treba trosku podliat a dusit, kym zmaknu jablka. do zapekacej misy, ktoru vymastis, das tieto podusene jablcka, na to das maliny (cernice, cucoriedky, jahody, cokolvek... ale moze byt aj cisto jablkove). a na to spravis mrvenicku z ovsenych vlociek, masla, praskoveho cukru )mnozstvo odhadom, aby to malo spravnu mrvenickovu konzistenciu). na vrch treba dat kusky masla a piect pri 180stupnoch asi 30minut (kym je vrch pekne chrumakvy). podava sa bud s vanilkovym pudingom alebo zmrzlinou. je to syte a veeelmi chutne 😵

miriamr
30. jún 2011

na obed sme dojedali, na večeru bola pizza 😉 a už je po nej 😀

akika722
30. jún 2011

mm mal dnes segedin a ja zemiačik na pare a zeleninovy šatal 😎 a zajtr budem mať s detmi nejake cestoviny so zeleninou...

ria_zuzolova
30. jún 2011

Včera som experimentovala - kuracie prsia na karamelizovanej cibuli so zemiakmi. Celkom to chutilo, mierne sladko. Ale asi mala byť radšej ryža.

riana12
1. júl 2011

pizza (tento tyzden mam akusi nechcenu zasadu, ze zacnem varit najskor o deviatej-pol desiatej vecer, takze co sem davam na dnes, je robene vecer 😀)

stanislavao
1. júl 2011

ja mam zeleninovu kremovu polievku zo vcera a k tomu budu lievance podla receptu "dankamat". uvidime, ake budu.

tinuskaha
1. júl 2011

spenatove halusky so smotanovou syrovou omackou🙂

luciferova
1. júl 2011

@ria_zuzolova kuracie prsia su suche, ryza sa mi k tomu nehodi, ta je tiez sucha 😉 take opekane/americke by boli mnam. So salatikom 🙂 napr tzatziky 😉

lucikatn
1. júl 2011

dnes dojedame co mame v chladnicke lebo od pondelka ideme na dofcu..... 😀 😀 😀 mam este cukinu tak asi bude slany cukinovy kolac a pokial este zvysi tak aj kremova polievka s krutonmi a na veceru opekane tofu s hriankou a zeleninovym salatom

luciferova
1. júl 2011

My zapekane enciany, pecene zemiaky a tatarska 🙂

zuzanakarolinka
1. júl 2011

ja som dnes urobila luskovo-zemiakovú omáčku a k tomu opekané lokše, robila som minule u mamy, tak som si hodila do mrazáku, že niekedy budú vhod a tak sú dnes úplne vhod 😉