icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

henikav
31. máj 2010

na veceru este mame zemiakovu polievku a potom bude kuracie rizoto so zvyskami kurata 😉
takze ideme papat

cessy
31. máj 2010

ja som dnes nevarila, mali sme zo vcera, ale co budem zajtra varit, veru neviem 😕

lyongirl
31. máj 2010

ja som dala akurát variť fazuľu do tlakového na zajtra bude fazuľová mliečna, lebo starší mi nechce slížikovú a druhé bude rybka a pyré, také narýchlo, len podusená rybka na masle.

ozi
autor
31. máj 2010

my sme mali včera guláš

dnes som robila špenát so zemiakmi 😉

ozi
autor
31. máj 2010

@womenne , aké sú to Ikea guličky??? Hoď recept, plís 😉

daniz
1. jún 2010

My sme mali včera zemiakovú kašu-fučku deti a ja so zakysankou a mm som na ňu opražila cibuľku. Všetci si pochvaľovali
a hlavne ja, lebo je to dobrá, zdravá, a rýchla mňamka na večeru.

Kostri- to je :
Točený slivkový perník
600 g hl .múky, 250 g pr. cukru. 4 vajíčka, 1pol. lyžica korenín do perníka,/ak nemám použijem kypr.prášok d perníka a nedávam už jedlú sódu /1 pol. lyžica sódy bicarbóny,100 g masla, 4 pol.lyžice medu. Plnka: 500 g slivkového /pikantného lekváru/ .200 g hrozienok a 250 g sekaných /mletých / orechov. Všetko zmiešať, dať cca 1-2 hod do chladu.
Potom prepracovať, rozdeliť na 4 časti, každú rozvaľkať, potrieť lekvárom, posypať hrozienkami a orechmi zvinúť ako štrúdlu
dať na plech. Potrieť vajíčkom a tak cca 180 st. tak 20 - 30 minút piecť/ako perníky/.Krájať ako štrúdlu. Je to fakt mňam a
dokonca aj pre mm /ten perníky moc nemusí/.

skús, uvidíš budeš mať úspech.

happy8051
1. jún 2010

my mame dnes paradajkovu kapustu s parkom 🙂

erika21286
1. jún 2010

tak a mi sme sa rozhodli pre karfiolovu polievku a zapekany karfiol zvajcom,zo sumkou a syrom.

kostri
1. jún 2010

daniz urcite to vyskusam!potom dam vediet 🙂 teraz ideme obedovat to co sme si vcera navarili,cize perkeltik 😀

daniz
1. jún 2010

Nech sa podarí... perkeltík letí aj u nás. 😎 😎 😎

berika
1. jún 2010

Daniz, ten točený perník asi vuskúšam aj ja, určite je dobrý. lekvár dávaš domáci alebo aj takú tú marmeládu z obchodu?

lyongirl
1. jún 2010

ja som dnes robila tú rybku, nakoniec som ju upiekla a robila som k nej pyré, ale trošku inak, mladší sa mi zalizoval až za ušami a bolo to mňam. Normálne som si uvarila zemiaky, uvarila som si sóju a potom pridala do zemiakov a s mixérom urobila pyré...

ozi
autor
1. jún 2010

@womenne , ďakujem 😉 😉 😉 , vyzerá to super, vyskúšam 😵

veverca
1. jún 2010

Ja som dnes robila rezne podľa kamoškinho receptu. Rezne osoliť, obaliť v strúhanke, namočiť do rozšľahaného vajca a vysmažiť. Nauladať do pekáča. Vo výpeku osmažiť cibuľku a cesnak, ochutiť (soľ, korenie, vegeta, mletá paprika), zaliať vodou, pomiešať a vyliať na rezne. Prikryté ešte podusiť v rúre. Boli výborné.

mukky
1. jún 2010

@veverca zlatá si 😅 😅
tuším su to tie podobné rezne o ktorých sa tu píse uz asi týzden 😀 😎

musím vyskušať aj ja 😀

veverca
2. jún 2010

@mukky 😅 Ja som nečítala všetko, ale bola som taká nadšená, že som sa musela podeliť. Dokonca aj môj muž si pochvaľoval a on na novinky veľmi nie je. 😉

veverca
2. jún 2010

@mukky Pozrela som si príspevky spätne a sú to tie isté rezne. 😀 Určite vyskúšaj. 🙂

daniz
2. jún 2010

ahojte, Berika, lekvár kupujem - klasický slivkový lekvár /švestková povidla/. Ale skúšala som už aj jahodový. A keď ho budeš robiť len tak pocákaj tie posypané orechy trochou rozpusteného masla.

Včera bolo MDD a tak som urobila takú slávnostnejšiu večeru - spomínané mokré rezne s ryžou a hranolkami a zeleninovou
oblohou. No teda sme sa dojedli... Dnes dopapáme, robila som schválne viac - dnes nemusím variť.

veverca
2. jún 2010

Na dnes som si vymyslela bryndzové pirohy. Nerobila som ich veeeľmi dávno, už sa na ne teším. Len dúfam, že sa vydaria.

mukky
2. jún 2010

@veverca ale aspon som sa na tvojom príspevku pobavila večer a zasmiala 😀 😉

ja pirohy milujem,u nás mama robieva zemiakové so slaninkou a cibulkou,otcovi lekvárové 😀 ,ja som ešte nerobila,naj mám od mamy 😎

dnes nevarím,máme este kurca a ryzu pre mm,ja uz ohrievané veľmi nemusím,aj zemiaky este ostali z nejakého dna 😀 😝 a od mojej babky mám šoškový boršč a kuracie masko s lečom,k tomu už len dovarím cestovinku 😅

berika
2. jún 2010

Dnes máme vyprážanú rybu so zemiakmi s petržlenovou vňaťou, a ešte na zajtra idem variť fazulovú zeleninovú polievku s údeným mäskom.

alami
2. jún 2010

ja som dnes skúsila tie ikea guličky spraviť - sú fajné, len som si trochu tú omáčku dochutila cukrom, nech je to na moje chuťové bunky akurát 😀 odporúčam vyskúšať 😉

inkinka
2. jún 2010

mokre rezne vyskúšané! Dcéra skonštatovala, ze sú celkom dobré a ich výhoda oproti klasickým je v tom, ze su dobré aj na druhý deň 🙂 a vyskúšame aj slivkový perník, u nás teraz perník letí

mojkamirka
2. jún 2010

tak ste ma nakazili a mokré rezne sme robili aj my doma, boli super len som to prehnala s korením tak fest štipľavé

dnes kuracia polievka a kapustové halušky

kostri
2. jún 2010

my neska pizzu a kolacik z noveho cisla Dietata 🙂 ceresnickovy 🙂

ozi
autor
2. jún 2010

ja som dnes varila jarnú zeleninkovú polievku s mrveničkou a kuracie s cukinou na šťave so zemiakmi

daniz
3. jún 2010

Dnes urobím asi špagety so syrom - klasika- dlho sme nemali.

imarikai
3. jún 2010

😉 fašírky zemiakova kaša

djd
3. jún 2010

Ahojte kočky! Super téma 🙂 🙂 🙂 Dnes bude u nás na obed zeleninové rizoto a paradajková polievka-mňam.. 😝