Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam to sa robi z mleteho?
@titkovamiriam
@akika722 tak to som už dlho nerobila, ale niečo diétnejšie musím pre malú, lebo už má "faldíky" 😀
Určite hodím recept...
@titkovamiriam ooooooooooooo dakujem..zaujimaveee 😉 tak skusime aj to 😀
@tosomja he he si si všimla naživo mojho??? 😀 😀 😀 a k tomu ešte ie kučierky na hlavke ako baranček 😀 😀 😀 a keby mohol zje aj tanier 😅
@akika722 Hej, zlatý je...aj moja je všežravec 😅 ale do teraz jej musím mäso mixovať, nepokúše ani za svet, hoci prvé "sústo" prehltne, ostatné dokáže v ústach držať aj hodinu, kým jej ho nevyberiem, takže surovú mrkvu, jablko celé, uhorku, všetko zje, ale to mäso 🙂
ešte som stále mi nepadol žiaden recept do oka 😅 ráno napíšem, čo som našla 🙂
a ešte ked možem poprosiť mam veeeeeeeeeeela baleni dlhych piškot,maly ich dostava ale su velmi sladke tak mu ich nedavam-papa okruhle..
nejaky napad čo s tymi dlhymi? 😒
@tosomja he he ved moj je taky bombulko 😀 😀 😀
moj ma len zubky 😅 ale požuje všetko 😀 len surovu mrkvu nechce tvari sa pri nej divne,ale raz si ju drži a obija mi nou chladničku 😵
no čo,tvoja mäsko skladuje na horšie časy,vie že je drahe 😀
ja som Paťkovi musela všeeetko mixovať do roka a pol,z kuskov grckal a maly je jeho opak 😒
@akika722 BEZ MASCARPONE - balík piškót, šľahačkové smotany 2ks, 2ks natierkového masla bez príchute (Monika), 200g práškového cukru (ja dávam radšej vanilkový cukor podľa chuti) , silná nesladená káva, rum (alebo aróma), kakao na posypanie
Šľahačku vymiešaš, pridáš natierku, vanilk. cukor. Kávu uvaríš, pridáš rum. Striedaš vrstvy piškóty namáčané v káve, posypeš kakaom, krém, piškóty, kakao, krém...posledná vrstva piškóty, posypeš kakaom, dáš do chladu 😅
Takže: bravčové na plátky opečené z jednej druhej strany, podliaté vývarom, nakrájala som na to čierne olivky, k tomu ryžu, mm zemiaky ... bravčová polievka, domáce rezance...ovocná želatína s ovocím a šľahačkou...a momentálne ľadová káva po studenej sprche 🙂
Dnes kuraci stroganov s ryzu mnamka a zeleninkova polievka 🙂
Hmmm... rozmyslam, co dnes varit, resp. ci nepresvedcit tatinka jest niekde vonku 🙂 Ale nieco rychle by som aj urobila, poradte dievcata.
@sonka31 ten stroganov je rychli a chutny mi ho budeme mat s ryzu ale inak sa podavaju k tomu pecene zemiaky 😝 😀
ja som dnes varila marhuľový džem z dvoch kíl marhúľ, včera večer tiež z jedného kila. K obedu nám zostala hrachová polievka a zemiaky zo včera, tak už len dorobím patizón v cestíčku a môžeme papať.
@dadulka271 Ako to robis? Na to je bravcove, vsak?
@andreaju U nas nedostat kyslu kapustu :( Tie cestoviny by sa dali, ale v nedelu? 🙂 Ako robis omacku? Smotana, syr roztopit?

@tosomja bravcove maso a syr -černohorský rezeň 🙂