icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

dadulka271
10. júl 2011

@sonka31 robi sa to aj s kuracich prs aj s bravcoveho ja som to teraz robila s prs kuracich postup:nakrajala som si cibulu nadrobno dala na panvicu ale na hlboku nakrajala som si mäso na sliziky umyla pridala k cibuli potom som nato dala worcester,horcicu,kecup,sol,korenie trochu oleja dala varit po chvili som pridala trochu vody netreba zahustovat je to mnamka urobis si ktomu pecene zemiaky a tatarku no super obed jednoduchy a rychli len ja to robim s ryzu tak som si urobila viacej stavy 🙂

lucka1987
10. júl 2011

ja som varila v noci pre mm ked siel do spanielska na jazdu...

pernikovy kolac, cinu s ryzou, kuraciu polievku s haluskami, lasagne, fasirky

takze sa budem stravovat chvilu len z toho co som si oddelila, kedze budem sama do pondelka..

tosomja
10. júl 2011

@akika722 no, tak som vybrala karé s kosťou, z kostí polievka (nechala som tam aj trošku mäsa, nech je čo ohlodať) 🙂 a z karé fajnotka 🙂
Ľadovú kávu robím: do vysokého pohára dám za odmerku od sunáru 🙂 instant. kávy, cukor, dám trošku minerálky bez bubliniek, vyšľahám do peny s originálnym mixeríkom na frappé, dám kocky ľadu, dolejem do polky vodu a mlieko, alebo len mlieko, pridám kopček vanilkovej zmrzliny ( moja sestra to robí z banánovej zmrzliny) a tiež dobré 🙂 , alebo keď nemáš zmrzku, tak šľahačku navrch 😅

andreaju
10. júl 2011

@sonka31 mozes aj bravcove aj aj kura..my robime cestoviny aj v nedelu..do omacky pridam sunku alebo udene masko,oravsku slaninku...opeciem cibulku,pridam sunku,alebo slaninku,pripadne brokolicku,kukuricu, urobim zatrepku z mlieka a hladkej muky,trosky soli,zmiesam v panvici, varim asi 4 minutky a na koniec pridam vela nastruhaneho tvrdeho syra...my to velmi lubime aj v nedelu🙂

akika722
10. júl 2011

@tosomja ja som blba ale ked vidim nejaku inu kosť ako kuraciu v polievke je mi divne z toho 😖 😅 ja na polievku davam len kuracie stehna-lebo su obalene mäsom 😅 ale vravim že som divna 😀
@tosomja zaujimavo to znie ale asi nič pre moju 90dňovku 😅 tak ostanem len pri zalievanej bez cukru a mlieka 😀

tosomja
10. júl 2011

@akika722 to to asi hej, aj ja som bola divná, kým naša dr. nepovedala o tých hormónoch 🙂 Tiež som neznášala iné mäso ako kuracie, morčacie...
Tak si ju môžeš spraviť,keď budeš mať mliečny deň, či bielkovinový, či čo to je...heh 😅 namiesto kopčeka zmrzliny si spravíš mini kávu 🙂

akika722
10. júl 2011

@tosomja dnes mam taky deň 😀

mia258
10. júl 2011

@mariana0915 ahoj, prepáč, že odpisujem až teraz, ale nebola som na MK 🤐
Recept mám tu od jednej mamičky, od @lucka1987
Tak ti skopírujem, co mi napísala, robila som podľa nej 🙂

"ja robiavam takuto syrovo casnakovu (cesnaku mozes dat podla chuto viac, alebo skoro vobec.. potom ho tam vobec neciti)
na masle oprazim struciky cesnaku (na liter polievky dam 4 struky a necicit ho tam)
potom zalejem vodou a hodim bujon (je jedno aky, osvedcili sa mi vsetky, ale najviac slepaci)
pridam par zemiakov
vytlacim z crievka syr alebo iny taveny syr co mam doma, podla chuti (na liter dam tak pol crievka)
vypustim jedno vajico rozslahane
ked je hotovo, dam petrzlenovu vnaztku posekanu
a nakoniec ked uz je polievka na taniery tak tam nastruham trochu eidamu pre chut...
a ked tak este oprazim kocky chlebika do nej
ked ju varim z 1 litra mi ju trva urobit asu 10-15 minut , taka rychlovecka to je"

tosomja
10. júl 2011

@akika722 a ešte ťa to baví, či si len teraz začala? Ja som to raz skúšala, keď som manželovi napísala zoznam, čo mi má kúpiť, tak povedal, že nemá toľko na účte 🙂

elise
10. júl 2011

my sa dnes ideme najesť von🙂

ivetah
10. júl 2011

my mame dnes hovadzi vyvar, a hovadzi madarsky gulas s knedlou 😵 mala to zboznuje, si to vcera objednala 😀

mia258
10. júl 2011

Cuketová polievka a vegetariánske fašírky so zemiakmi a zeleninou 🙂

kukujka
10. júl 2011

@mia258 ahoj ako robis cuketovu polievku?

mia258
10. júl 2011

@kukujka
cuketa, zemiaky, zeleninový bujón, syrokrém, soľ

Cuketu si nakrájaš aj so šupkou, odstrániš semienka a dáš variť so zemiakmi. Po chvíľke pridáš soľ a bujón. Keď je všetko mäkké, tak pridáš syrokrém (alebo hocijaký tavený syr) a rozmixuješ.
Na konci môžeš pridať smotanu na dochutenie, ale ja varím aj bez nej a polievka je rovnako skvelá.
A ak chceš, môžeš pridať aj krutónky 🙂

akika722
10. júl 2011

@tosomja bavi..hmmm..no nemam na vyber 😀 aaaaaale ja varim normalne a oni jedia to iste len s prilohou..napr..bielkoviny-ja len mäso,tuniak,čo mame+zelenina a oni k tomu priloha..,škroby-terza naposledy bol hrachovy privarok a oni k tomu mali aj klobasku,ja eé,UH sme mali cestoviny s paradajkovou omačkou a oni ešte syr ja eé,vitaminy-polievka zeleninkova a tak dookola.prisposobujem im podla seba a nikto o tom nevie 😀

kukujka
10. júl 2011

@mia258 dakujem znie to super

atreyu
10. júl 2011

Slepačí vývar a "vepro,knedlo, zelo" 🙂

romea
10. júl 2011

u nás dnes nemäsovo (mäsko spravíme zajtra), takže sa servíruje hrachová polievka so opraženou cibuľkou a troškou slaninky, cestoviny so zeleninou a kyslou smotanou, ako dezert máme výnimočne ešte zo všerajška banánovo-smotanový puding s jahodami 🙂

sasiki
10. júl 2011

cestoviny penne, pesto, cesnak a syr. Čo sa budem, keď je tak horko 😝 😀 .

miriamr
10. júl 2011

kurací vývar, zemiaky, ryba na masle a mrkvovo-kapustový šalát, na večeru bryndzová a vajíčková pomazánka s chlebíkom 😉

mia258
10. júl 2011

@kukujka aj super chutí 😉

sonka31
10. júl 2011

@andreaju Mnam, no robila som cestoviny a boli fajne. Ved my s manzelom mame radi v nedelu aj v iny den 🙂 Diky za radu 🙂

ianitka
10. júl 2011

polievka vyvar (zelenina a bravcove masko), bravcove dusene na cibulovej omacke a varene zemiaky, dezert - zmrzlina 🙂

kukujka
10. júl 2011

sojove kocky v smotanovej paradajkovej omacke a cestoviny

akika722
10. júl 2011

@kukujka ahoj,možem ťa poprosiť recept?robim soju-väčšinou rezance na leči..alebo granulat do špagiet..ale toto znie zaujimavo 😵

kukujka
10. júl 2011

@akika722 to som urobila z veci co som nasla doma lebo ma choru dceru a do obchodu sa mi ist neda.takze sojove kocky som si nanocila do bujonu a nasla som v spajzi omacku rajcata a bylinky na bravcove maso tu sackovu susenu v nej a v bujone namocila kocky kjed boli makke povarila priliala smotanu,zahustila solamylom a hotovo improvizacia dokoncena

akika722
10. júl 2011

@kukujka he he zaujimave..možem skusiť aj to 😀
baby a vdaka vam viem čo variť cely tyždeň 😀 😀 😀 dakujeeeeem 😀 😀 😀
ináááč..zajtra urobim zeleninove rizoto-pre mm jasné že s mäskom 😖

ivanka85
10. júl 2011

zemiakove placky a na ne kuracie masko so zeleninou, na vrchu posypane syrom

mariana0915
10. júl 2011

baby aj vam sa stane že vam praske pri peceni babovka????????????ja to mam stale už som skusala vseliake recepty a stale praske na vrchu ☹ ja ju robim v srncom chrbte 🙂

dioliana1
10. júl 2011

@mariana0915 ja dám menej kypriaceho prášku....