Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja som varila v noci pre mm ked siel do spanielska na jazdu...
pernikovy kolac, cinu s ryzou, kuraciu polievku s haluskami, lasagne, fasirky
takze sa budem stravovat chvilu len z toho co som si oddelila, kedze budem sama do pondelka..
@akika722 no, tak som vybrala karé s kosťou, z kostí polievka (nechala som tam aj trošku mäsa, nech je čo ohlodať) 🙂 a z karé fajnotka 🙂
Ľadovú kávu robím: do vysokého pohára dám za odmerku od sunáru 🙂 instant. kávy, cukor, dám trošku minerálky bez bubliniek, vyšľahám do peny s originálnym mixeríkom na frappé, dám kocky ľadu, dolejem do polky vodu a mlieko, alebo len mlieko, pridám kopček vanilkovej zmrzliny ( moja sestra to robí z banánovej zmrzliny) a tiež dobré 🙂 , alebo keď nemáš zmrzku, tak šľahačku navrch 😅
@sonka31 mozes aj bravcove aj aj kura..my robime cestoviny aj v nedelu..do omacky pridam sunku alebo udene masko,oravsku slaninku...opeciem cibulku,pridam sunku,alebo slaninku,pripadne brokolicku,kukuricu, urobim zatrepku z mlieka a hladkej muky,trosky soli,zmiesam v panvici, varim asi 4 minutky a na koniec pridam vela nastruhaneho tvrdeho syra...my to velmi lubime aj v nedelu🙂
@mariana0915 ahoj, prepáč, že odpisujem až teraz, ale nebola som na MK 🤐
Recept mám tu od jednej mamičky, od @lucka1987
Tak ti skopírujem, co mi napísala, robila som podľa nej 🙂
"ja robiavam takuto syrovo casnakovu (cesnaku mozes dat podla chuto viac, alebo skoro vobec.. potom ho tam vobec neciti)
na masle oprazim struciky cesnaku (na liter polievky dam 4 struky a necicit ho tam)
potom zalejem vodou a hodim bujon (je jedno aky, osvedcili sa mi vsetky, ale najviac slepaci)
pridam par zemiakov
vytlacim z crievka syr alebo iny taveny syr co mam doma, podla chuti (na liter dam tak pol crievka)
vypustim jedno vajico rozslahane
ked je hotovo, dam petrzlenovu vnaztku posekanu
a nakoniec ked uz je polievka na taniery tak tam nastruham trochu eidamu pre chut...
a ked tak este oprazim kocky chlebika do nej
ked ju varim z 1 litra mi ju trva urobit asu 10-15 minut , taka rychlovecka to je"
my sa dnes ideme najesť von🙂
my mame dnes hovadzi vyvar, a hovadzi madarsky gulas s knedlou 😵 mala to zboznuje, si to vcera objednala 😀
Cuketová polievka a vegetariánske fašírky so zemiakmi a zeleninou 🙂
@kukujka
cuketa, zemiaky, zeleninový bujón, syrokrém, soľ
Cuketu si nakrájaš aj so šupkou, odstrániš semienka a dáš variť so zemiakmi. Po chvíľke pridáš soľ a bujón. Keď je všetko mäkké, tak pridáš syrokrém (alebo hocijaký tavený syr) a rozmixuješ.
Na konci môžeš pridať smotanu na dochutenie, ale ja varím aj bez nej a polievka je rovnako skvelá.
A ak chceš, môžeš pridať aj krutónky 🙂
@tosomja bavi..hmmm..no nemam na vyber 😀 aaaaaale ja varim normalne a oni jedia to iste len s prilohou..napr..bielkoviny-ja len mäso,tuniak,čo mame+zelenina a oni k tomu priloha..,škroby-terza naposledy bol hrachovy privarok a oni k tomu mali aj klobasku,ja eé,UH sme mali cestoviny s paradajkovou omačkou a oni ešte syr ja eé,vitaminy-polievka zeleninkova a tak dookola.prisposobujem im podla seba a nikto o tom nevie 😀
Slepačí vývar a "vepro,knedlo, zelo" 🙂
u nás dnes nemäsovo (mäsko spravíme zajtra), takže sa servíruje hrachová polievka so opraženou cibuľkou a troškou slaninky, cestoviny so zeleninou a kyslou smotanou, ako dezert máme výnimočne ešte zo všerajška banánovo-smotanový puding s jahodami 🙂
cestoviny penne, pesto, cesnak a syr. Čo sa budem, keď je tak horko 😝 😀 .
kurací vývar, zemiaky, ryba na masle a mrkvovo-kapustový šalát, na večeru bryndzová a vajíčková pomazánka s chlebíkom 😉
polievka vyvar (zelenina a bravcove masko), bravcove dusene na cibulovej omacke a varene zemiaky, dezert - zmrzlina 🙂
sojove kocky v smotanovej paradajkovej omacke a cestoviny
@akika722 to som urobila z veci co som nasla doma lebo ma choru dceru a do obchodu sa mi ist neda.takze sojove kocky som si nanocila do bujonu a nasla som v spajzi omacku rajcata a bylinky na bravcove maso tu sackovu susenu v nej a v bujone namocila kocky kjed boli makke povarila priliala smotanu,zahustila solamylom a hotovo improvizacia dokoncena
zemiakove placky a na ne kuracie masko so zeleninou, na vrchu posypane syrom
baby aj vam sa stane že vam praske pri peceni babovka????????????ja to mam stale už som skusala vseliake recepty a stale praske na vrchu ☹ ja ju robim v srncom chrbte 🙂
@mariana0915 ja dám menej kypriaceho prášku....

@sonka31 robi sa to aj s kuracich prs aj s bravcoveho ja som to teraz robila s prs kuracich postup:nakrajala som si cibulu nadrobno dala na panvicu ale na hlboku nakrajala som si mäso na sliziky umyla pridala k cibuli potom som nato dala worcester,horcicu,kecup,sol,korenie trochu oleja dala varit po chvili som pridala trochu vody netreba zahustovat je to mnamka urobis si ktomu pecene zemiaky a tatarku no super obed jednoduchy a rychli len ja to robim s ryzu tak som si urobila viacej stavy 🙂