icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

luba41
11. júl 2011

@ianitka to zapekané sa mi páči, porozmýšlam nad tým do rána 🙂
@lucikan dík ja radšej slané,ako sladké 😀

ivetah
11. júl 2011

@eva7780 ja robim zhruba taketo, len bez syrovej omacky. davam len postruhany syr 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36701 finta je dat omacku na spodok pekaca a potom dobre popolievat omackou kazdy roh cesta

romea
11. júl 2011

@luba41 neposielam jedlo, ale niečo dobré a lacné na zaváranie - minulý rok sme robili džem z cukiet (cuketovo-pomarančový - recept by som musela pozrieť a nájsť, je inak výborný, rozmixované cukety plus pomarančový sirup a cukor a robí sa to jak normálny džem s gélfixom, máme ho veľmi radi na palacinkách) a ak sa bude dať tak tento rok by sme chceli vyskúšať spraviť v prípade dobrej úrody cukety - čalamádu :
3 kg cukiny, 1 kg papriky, 1 kg cibule, 1 deko, 1/2 kg cukru, 1/2 octu. Cukinu očistíme a postrúhame na strúhadle ako na jablká. Papriku a cibuľu pokrájame na rezančeky. Zmiešame s cukinou, pridáme cukor, ocot a preosiate deko. Premiešame a necháme odstáť 3 hodiny. Naplníme do pohárov a sterelizujeme 10 minút ako uhorky.

ankalv1
11. júl 2011

@titkovamiriam ahoj prosím ťa ak sa môžem spýtať predtým si dala recept na palacinky s nutelou-tá nutella je domáca?ak áno a budeš mať čas mohla by si mi sem na ňu prosím hodiť recept?ďakujem veľmi pekne 😉 😉

titkovamiriam
11. júl 2011

nutela:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41335

a dnesne varenie-uhorkova a nakoniec som robila zapekanú rybku,knedlicky budu zajtra.Inak ta nutela ide urobit z kazdeho ovocia a z polovice zeleniny

ankalv1
11. júl 2011

@titkovamiriam ďakujem veľmi pekne,si zlatá 🙂 🙂

titkovamiriam
11. júl 2011

nieje zac,ja som taky škrečok ja sa v tom vyživam aj teraz idem zavarat visne 🙂 no len 24 poharov tak to mam hned

aduskatt
11. júl 2011

@titkovamiriam vdaka, skvely napad na tu nutelu🙂)

titkovamiriam
11. júl 2011

vy ste to fakt nepoznali ?ja ju uz robievam velmi davno,ani som ju nemala v receptoch az teraz ked bol o nu zaujem inak na mmb je ich viac tak pokukajte 🙂

aduskatt
11. júl 2011

@titkovamiriam no fakt nikdy, ani my to nenapadlo, ani by ma to nenapadlo, xixi.........

happy8051
11. júl 2011

na obed me mali pecene kuracie stehna na mede a spolu s maskom som piekla aj zemiaky v super ktore uz ale boli uvarene. mnamka

adelaida33
12. júl 2011

Zeleninova polievka (z koreňovej). Bravčovy perkelt a noky. mnňam 😝

lyongirl
12. júl 2011

dnes kelová polievka s párkom...

mircova
12. júl 2011

Dnes brokolicová polievka, rizoto a višňová bublanina 🙂

martinkatinka
12. júl 2011

dnes varí partner 😀

vera1132
12. júl 2011

Luskový prívarok s vajičkami. varená kukurička 😉

tinuskaha
12. júl 2011

Porova polievka a tvarohove gulky 😉

daniela1974
12. júl 2011

zemiakovy prívarok s vajcom a chlebom a harulu 😉

petusko
12. júl 2011

u nas dnes luskova polievka kysla a zemiakove placky 🙂
A chcem vas poprosit o recept na dobre pagačiky, neoškvarkove, nieco rychle a makke aj do druheho dna 🙂

zuzik1983
12. júl 2011

@titkovamiriam no ale mne zostalo hadam aj pol kila a to by sne my jedli aj mesiac a neviem,ci by tolko vydrzala

simonkato
12. júl 2011

karfiolove placky a s ryzou polivocka este je hraskova 🙂

petusko
12. júl 2011

joj uz viem co chcem upiect, len neviem presny recept, su to take kysnute slane trojuholniky, cesto sa zvinie do rolady a kraja na trojuholnky, dava sa tam aj niva, alebo salam. Nemate niekto postup? 😕

luba41
12. júl 2011

@romea vďaka, vyskúšam aj tú čalamádu 😉

kukujka
12. júl 2011

mam baklazan ,ktory by som uz dnes mala urobit nech nestoji v chladnicke .neviete niektora nan nejaky dobry recept????

mimikett
12. júl 2011

@berus222 ahoj, aj ja pridavam recept na nie cervenu omacku na cestoviny 🙂 . Kuracie masko nakrajane na male kocky osmahneme na panvici, osolime, okorenime a pridame kari korenie. Ked je masko skoro uz hotove, pridam porik, o chvilku kukuricku - tu sa hodia tie zavarane kukuricne klaske pokrajane na kusky a zelene olivky. Na zaver zalejeme sladkou smotanou, pridame bambinko alebo iny taveny syr, chvilku povarime. Do omacky zamiesame uvarene cestovinky a podavame. Volame penne pollo 😎
A velmi dobre su aj tieto cestovinky z programu Prostreno. http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/testovin...

kralicica
12. júl 2011

syrová polievka, pangasius na prírodno s pečenými zemiakmi a nejaký fajný šalátik (asi uhorkové tzatziky)... mňamka

mimikett
12. júl 2011

@kukujka ja robim z baklazanu taku omacky na cestoviny. Osmazime cibulu,cesnak, pridame baklazan, papriku, neskor rajciny, sampiony alebo inu zaleninu co mame v chladnicke a podusime. Ale baklazan a rajcinky sa k sebe super hodia 😉 Osolime, okorenineme, dobre je pridat bazalku, oregano,.... Niekedy to papame hned takto s cestovinami, ale vacsinou to dam este zapiect spolu s cestovinami tak na 15 minut do rury. Navrh poukladam bud mozarelu alebo feta syr. Moj priatel sa toho nevie dojest.... A to v tom nie je masko 😀 😀
Alebo http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4869

Viete mi niekto poradit nejake dipy alebo dresingy, ktore sa daju podavat len tak napriklad k cerstvej zeleninke. Ja robim dookola americky,cesnakovy alebo tzatziky a uz by to chcelo nejaku zmenu....

luciferova
12. júl 2011

@mimikett americky? aky je to ?

daniz
12. júl 2011

@tosomja tu máš receptík:
1 kl - kávová lyžička

na 1 kg mäsa /karé, kuracie, br. pliecko, br. stehno/
5 celých vajec,
1,5 kl soli
1 kl vegety,
1 kl sójovej omáčky
1 kl worchester - ak nemáš nevadí
1 kl ml č. papriky
1 kl ml. pálivej papriky-nie vždy dávam
1 kl horčice,
1 kl kečupu
1 kl rasce
0,5 kl ml. č.korenia
0,5 kl majorán
Všetko spolu vymiešame a poukladáme rezne nakrájané - naklepané - riadne každý rezeň namáčame a ne-
cháme do druhého dňa v chladničke. Na rozpálenom oleji rýchlo opečieme z každej strany.
Mne sa tento recept páči, pretože je rýchly a výborný. 😎 😎 😎. No a ako prílohu ryža + hranolky + zeleninka
tatarka, kečup..... 🙂 🙂 🙂 😉 😉 😉

Dnes brokolicová polievka a marhuľové knedlíčky pre moje milé detičky-a rýmuje sa mi to.. 😀 😀 😀