icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kibuk
19. júl 2011

@zuzkat1. robim z nor malnej kapusty. Mlete masko s ryzou osolene,okorenene zabalene v kapust.liste ktore som si obvarila do makka.ostatok kapusty pokrajam na kocky a postupne davam do hrnca kapustu potom kapust.listy,opat lococky kapusty az do plna.pridam vodu a jeden paradajkovy pretlak a snazim sa aby sa dostal aj dole
🙂 a este trocha octu aby sa listy nerozpadli. Varim cca hodinku a potom spravim klasika zaprasku a necham este priblizne 20 minut a hotovo 🙂

lyongirl
19. júl 2011

@zuzkat1 bolo písané, že aj po vychladení...a ešte keď sa to sterilizuje, tak sa to nechá vychladnúť v rúre, či ako?

zuzkat1
19. júl 2011

@lyongirl no ja som nechala, lebo ked to robim v hrnci tak necham vychladnut v hrnci tak podla mna aj v rure treba nechat...ja som to tusim vecer robila a rano davala na miesto...

zuzkat1
19. júl 2011

@kibuk aha tak to je ine ako sarma,ale znie to dobre🙂 musim niekedy vyskusat...dakujem🙂

petusko
19. júl 2011

u nas dnes hovadzi vyvar a zeleninove rezne, varene zemiaky, salat 🙂

lyongirl
19. júl 2011

@zuzkat1 tak som zvedavá, ako dopadnem....už sa to robí a veľké díky 🙂

gianni
19. júl 2011

obed v práci a večer zvyšok cuketového koláča na slano

romea
19. júl 2011

u nás dojedáme segedínsky guláš a idem urobiť zopár palaciniek s marhuľovým džemom 🙂

romea
19. júl 2011

@gianni aký je to cuketový koláč na slano? my robievame len na sladko 🙂

gianni
19. júl 2011

@romea recept som našla na nete,včera som ho robila prvý krát ,je fajný niečo na spôsob placiek,išlo tam 400g nastrúhanej cukety,150g tvrdého syra,150g šunky,3 vajcia,200ghr.múky(ale ja som dala polohrubú),prášok do pečiva,soľ,korenie,4 strúčky cesnaku,cibuľa,deci oleja,hádam všetko čo si pamätám bo píšem z práce,všetko som zmiešala,nechala som 10-15min.postáť a dala som do okrúhlej formy(alebo na malý pekáč),piekla som pri 200 stupnoch asi 30 min.,ale v recepte bolo pri 220 stupnoch 25-30 min.
našla som to:http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6407

ivetah
19. júl 2011

my mame dnes sosovicovu polievku z cervenej sosovice a palacinky 🙂

romea
19. júl 2011

@gianni ďakujem, máme doma mladé cuketky a uvidíme, či si ich vypražíme so zemiakmi alebo spravíme koláčik 🙂

lucikatn
19. júl 2011

polievka dnes bude cesnakova, zo vcera mi ostalo este na jednu porciu marinovane tofu s ryzou a zeleninovym salatom a poobede urobim racio salat 🙂

adelaida33
19. júl 2011

Buchty na pare so slivkovym lekvarom (hotove z obchodu 😝 )

kibuk
19. júl 2011

@zuzkat1 no treba 🙂 je to vyborne aj deti zjedia. 🙂

kvietocek7
19. júl 2011

ahojte, mate nejaky dobry recept na spenatovu polievku??

kvietocek7
19. júl 2011

tu spenatovu nie z mrazeneho spenatu ale listy 🙂

zuzka1.
19. júl 2011

rajcinova polievka, stroganov, ryza,cibulo-rajcinovy salat, babovka

sasiki
19. júl 2011

čína s kuracinky s ananásom, hranolky 🙂

sasiki
19. júl 2011

Z kuracinky 😅

zuzikkaa
19. júl 2011

strukovu polievku na kyslo uz vcera ukuchtil manzel ,, a je dorabam palacinkyyy 😝 😅 😝 😉

natalii6
19. júl 2011

mam jednu otazocku v sobotu som zavarala uhorky a ostalo mi 6 poharov ktore som nesterilizovala kedze mi neostali uz vyrchanky mala som ich v ladnicke aj z nalevom je mozne ich po 3 dnoch este sterilizovat? dakujem za odpoved 😉

daniz
19. júl 2011

@natalii6 pohoda.

ajkuska
19. júl 2011

polievka zo zelených fazuliek a cestoviny s kuracím mäsom a špenátovou omáčkou.

daniz
19. júl 2011

ešte máme trošku guláša, zeleninkovej polievky a vypr. karfiolu a zemiačkov od nedele, deti sú u babky, tak pomalšie sa dojedá...

ianitka
19. júl 2011

@ajkuska
mozes hodit recept na tie cestoviny?

ajkuska
19. júl 2011

@ianitka ak chceš 😎 ale ja nevarím veľmi podľa kuchárskej knižky teda aj keď podľa nej varím tak v recepte vždy niečo zmením. Toto je môj vlastný recept - teda môj výmysel ale manželovi to veľmi chutí. Uvarila som cestoviny také dlhé talianske (tagliatelle sa myslím volajú, dlhé ako špagety - ale to je jedno aké cestoviny), na panvici som ogrilovala kuracie mäso (okorenené korením na grilovanie) a na masle som udusila cibuľku s cesnakom a čerstvým špenátom (môže byť aj mrazený) a osolila som to, pridala kyslú smotanu, trošku som to ešte zriedila mliekom a rozmixovala na omáčku a dobrú chuť 🙂
myslím že som nezabudla nič napísať 😉

ianitka
19. júl 2011

@ajkuska
dik - ani ja nevarim podla knizky (lepsie vychadzaju improvizacie a taketo tipy), ale spenat lubim 🙂 tak asi najblizsie spravim.....

babullka1
19. júl 2011

dnes hribovu polievku a pecene zemiaky zo slaninkou a cibulkou v trube

ivetah
19. júl 2011

@kvietocek7 spenatova polievka: osmazit cibulu, poprasit 1 lyzicou muky, pridat 2dcl mlieka, 2 dcl vody, pridat umyte spenatove listy (200g), nechat varit cca 20minut. pridat sol, korenie, pomixovat najemno. nakoniec vratit na sporak a pridat 1 rozslahane vajce. je dost husta, ak chces redsiu, das viac mlieka a vody 😉