Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nas dnes hovadzi vyvar a zeleninove rezne, varene zemiaky, salat 🙂
obed v práci a večer zvyšok cuketového koláča na slano
u nás dojedáme segedínsky guláš a idem urobiť zopár palaciniek s marhuľovým džemom 🙂
@romea recept som našla na nete,včera som ho robila prvý krát ,je fajný niečo na spôsob placiek,išlo tam 400g nastrúhanej cukety,150g tvrdého syra,150g šunky,3 vajcia,200ghr.múky(ale ja som dala polohrubú),prášok do pečiva,soľ,korenie,4 strúčky cesnaku,cibuľa,deci oleja,hádam všetko čo si pamätám bo píšem z práce,všetko som zmiešala,nechala som 10-15min.postáť a dala som do okrúhlej formy(alebo na malý pekáč),piekla som pri 200 stupnoch asi 30 min.,ale v recepte bolo pri 220 stupnoch 25-30 min.
našla som to:http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6407
my mame dnes sosovicovu polievku z cervenej sosovice a palacinky 🙂
polievka dnes bude cesnakova, zo vcera mi ostalo este na jednu porciu marinovane tofu s ryzou a zeleninovym salatom a poobede urobim racio salat 🙂
Buchty na pare so slivkovym lekvarom (hotove z obchodu 😝 )
ahojte, mate nejaky dobry recept na spenatovu polievku??
tu spenatovu nie z mrazeneho spenatu ale listy 🙂
rajcinova polievka, stroganov, ryza,cibulo-rajcinovy salat, babovka
čína s kuracinky s ananásom, hranolky 🙂
Z kuracinky 😅
strukovu polievku na kyslo uz vcera ukuchtil manzel ,, a je dorabam palacinkyyy 😝 😅 😝 😉
mam jednu otazocku v sobotu som zavarala uhorky a ostalo mi 6 poharov ktore som nesterilizovala kedze mi neostali uz vyrchanky mala som ich v ladnicke aj z nalevom je mozne ich po 3 dnoch este sterilizovat? dakujem za odpoved 😉
polievka zo zelených fazuliek a cestoviny s kuracím mäsom a špenátovou omáčkou.
ešte máme trošku guláša, zeleninkovej polievky a vypr. karfiolu a zemiačkov od nedele, deti sú u babky, tak pomalšie sa dojedá...
@ianitka ak chceš 😎 ale ja nevarím veľmi podľa kuchárskej knižky teda aj keď podľa nej varím tak v recepte vždy niečo zmením. Toto je môj vlastný recept - teda môj výmysel ale manželovi to veľmi chutí. Uvarila som cestoviny také dlhé talianske (tagliatelle sa myslím volajú, dlhé ako špagety - ale to je jedno aké cestoviny), na panvici som ogrilovala kuracie mäso (okorenené korením na grilovanie) a na masle som udusila cibuľku s cesnakom a čerstvým špenátom (môže byť aj mrazený) a osolila som to, pridala kyslú smotanu, trošku som to ešte zriedila mliekom a rozmixovala na omáčku a dobrú chuť 🙂
myslím že som nezabudla nič napísať 😉
dnes hribovu polievku a pecene zemiaky zo slaninkou a cibulkou v trube
@kvietocek7 spenatova polievka: osmazit cibulu, poprasit 1 lyzicou muky, pridat 2dcl mlieka, 2 dcl vody, pridat umyte spenatove listy (200g), nechat varit cca 20minut. pridat sol, korenie, pomixovat najemno. nakoniec vratit na sporak a pridat 1 rozslahane vajce. je dost husta, ak chces redsiu, das viac mlieka a vody 😉

@zuzkat1. robim z nor malnej kapusty. Mlete masko s ryzou osolene,okorenene zabalene v kapust.liste ktore som si obvarila do makka.ostatok kapusty pokrajam na kocky a postupne davam do hrnca kapustu potom kapust.listy,opat lococky kapusty az do plna.pridam vodu a jeden paradajkovy pretlak a snazim sa aby sa dostal aj dole
🙂 a este trocha octu aby sa listy nerozpadli. Varim cca hodinku a potom spravim klasika zaprasku a necham este priblizne 20 minut a hotovo 🙂