Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zuziq som z domu zvyknuta na varene v supke ale ako citam na nete tak dost ludi robi s obycajnymi zemiakmi na kocky. Zemiaky su nakrajane a uz sa varia... Mozno nam to zachuti viac a budem to robit uz len takto lebo doposial ma vzdy odradzala ta priprava - najprv uvarit potom osupat atd. Dost zdlhave.. 😀
Prirodne bravcove rezne a ryza
takze dnes po dlhoooom rozmyslani nakoniec zeleninova polievka, karfiolove placky so zemiakmi a zapeceny baklazan s cuketou..a asi este urobim aj dresing a salat....
ja varim na veceru a na zatra fazulovu polievku a nakoniec som si vybrala tento posuch http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18059, tak dufam, ze bude taky chutny ako chutne vyzera 🙂
A este sa mi v trube pecie bublanina s marhulami a hroznom. Asi cudna kombinacia, ale marhul nebolo dost a hrozna mame nadbytok....
dnes bude plnena cukina 🙂
Zo vcera mam gulas zo zelenych luskov, dnes budu cestoviny so syrovou omackou a zeleninovy salat (resp. nakrajana zelenina). A dojeme melon, lebo skysne.
Dnes som nevarila, mne jesť netreba, dobre vyzerám 😅 , Vikinke som uvarila zemiaky so špenátom a vajíčkom, zajtra urobím asi pirohy na sladko - lekvár, mak, tvaroh, posýpané opraženou strúhankou s maslom, Vikinka ešte neochutnala túto mňamku, dúfam, že jej bude chutiť, lebo nie je moc na sladké, v zálohe máme ešte špenát a zemiaky dorobím 🙂
@lucikatn ja som dnes robila granadir so zemiakmi uvarenymi v supke, novymi, naaahodou, sranda bola 😀
@luciferova a ako sa dali supat ak sa teda vobe dali? ci bol iny problem? 🤐
Nie, dalo sa to celkom 😉
@zamilovana až dnes som našla odkaz,ja ho len narežem a osmahnem na troske oleja na panvici 😉
ahojte.zajtra rychlovka -rezance s tvarohom 😝 😀
Ahojte, pridam sa dnes aj ja - peceny losos s novymi zemiackami... 😵
Baby, este by som sa chcela spytat, mate nejaky dobry recept na lososovu omacku k cestovinam? Ako v restike, k tym sirokym, dlhym rezancom... diky. 🙂
dnes chudobne - zemiaky s kyslym mliekom, mnam 😝
kuracie stehná pečené na masle a ryžu a polievku ešte nemwiem
baby poradte nejaku polievku? uz mi dosla fantazia.... druhe bude kelovy privarok s parkom
u nas dnes bude kuraci perkelt s haluškami...bez polievky 🙂
ahojte ja dnes robím kôprovú omáčku s knedľou a sekanou ale poradte mi ku tomu nejakú polievku bo som úplne na dne 😉
moja najobľúbenejšia polievka, rýchla a mňam je cesnačka.. Dám variť zemiaky, na tanier vytlačím cesnak, pokvapkám olivovým olejom, dám trochu červenej papriky, vegety a keď sú zemiaky hotové, len vylejem tú vracu vodu spolu s trochou zemiakov do taniera a zmiešam... rýchlo a mňam... a ak chcete, dáte si aj bylinky a za lyžičku kyslej smotany...
ja rada robim rychlu zeleninovu polievku, dam mrkvu, petrzlen, hrasok, karfiol, lusky, brokolica - podla toho, co je doma, sol /vegeta(dobrota), par guliciek korenia, a bud dam ovsene vlocky alebo krupicove halusky. je to rychle, lahke a chutne 😉
@ikika mojej kamosky manzel je talian a robi takuto omacku: na panvici osmahne na rezanceky nakrajaneho udeneho lososa, zaleje sladkou smotanou (oni maju taku uplne hustu), ak je to riedke zahustit skrobom, trosku soli, trosku korenia. do omacky pridat cestoviny a dobre premiesat. finta je, ze tam nie je vela chuti, ale super vynikne ten losos 😉
vcera: sampinonovy krem s krutonmi, spenatove rizoto
dnes: vyprazane sampinovy v syrovom cesticku, opekane zemiaky, salat, dresing
zajtra: slize s makom, tvarohom, francuzska polievka
Takže dnes k pirohám ešte kurča na smotane + kolienka, červenú kapustu nakladanú, alebo nakladanú cviklu 🙂
manželovi idem granadír :D a ja si idem zemiakové placky 🙂) ked že nemožem mletú červenú papriku 🙂
Kura pečené na zelenine poliate smotanou a asi hranolky ako príloha.
@ivetah to robim aj ja, ale nereba to zahustit, je to dost huste same
dnes kuracie stehna s lecom + ryza

@lucikatn popravde prvy krat citam varit zemiaky v supke na granadir 😀 mozno sa to aj tak ma robit, ale ja ich vzdy varim len nakrajane na kocky 😀 len pozor na nove zemiaky, su uvarene velmi rychlo, aby sa ti nerozpadli 😉