Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Nie je za čo, pravidelne to sledujem, tak mám prehľad. Ja som "maniak" do relácií o varení a do receptov 😅 . A celkovo čo sa jedla týka, tak aj tu to pravidelne sledujem pre inšpiráciu 🙂 .
tak my dnes krúpková polievka a prívarok zo zelenej fazuľky a zemiačiky, mňaaaam, musím povedať, že sa vydaril a deťom strááááášne chutilo 😉
a včera karfiolové a cukinové placky 😉
dnes a už aj na zajtra : segedinsky gulaš + knedle
rýchlo, veľa , na viac dní... nechce sa mi stáť pri šporáku v takej horúčave 😝
dnes som robila jogurtovu tortu,mala by tuhnúť do zajtra tak som zvedavá aká bude 😉
mukky, aká je to jogurtová torta?
ja som robila včera cez obed smotanovo-piškotovu, a ešte včera večer sme z nej s mm polovicu zbaštili 😀 dnes za obedom sme ju dorazili ako zákusok 😎
dnes mame plnenu papriku+ knedla...mnaaam
my sme mali pecenu bravcovu krkovicku s dusenou cervenou kapustou a knedlu
ahojte,my sme mali gulas s knedlikom hm...fajny bol z diviny,,,,,,,papik
V sobotu sme mali na obed grilovačku pri bazéne, na večeru mamina doniesla jahodové knedlíčky -sráášne dobré. V nedeľu
segedín s knedlou -bolo ho moc, tešila som sa, že nebudem musieť dnes variť - zjedol sa všetok.... 😅 😅 😅 . tak dnes niečo
lahučké . Opečenú sekanú so zemiakovou kašou a uhorkový šalát..
daniz tu sekanu sme my mali vcera a predvcerom s kasou a salatom. 😉 😵 😵
dnes bude granadir lebo fakt uz doma nic nemam a nechce sa mi ist do obchodu. pojdem zajtra. 😝
kuracie rizoto so zeleninkou a postrúhaným syrom a slepačí vývar zo včera 😉
soté z kuracích pŕs + ryža
parene buchticky pripecene 😀 😉
pórkovo - zemiaková mliečna polievka a varený karfiol so zemiakmi
Dnes varím zemiakovú kašu a kuracie mäso. K tomu fajnovučkú kuraciu polievočku. Juj ako sí fajne pochutnáme.
Plnené vajíčka
Vajíčka uvarím natvrdo
Pozdĺžne prekrojíme.
Vyberieme žĺtka a spolu so syrom, smotanou, majónezou a horčicou ich vyšľaháme dohladka.
Do tejto zmesi potom vmiešame kukuricu a pažítku a ochutíme koreninami.
Bielka naplníme dochutenou plnkou a uložíme ich na tácku. Ozdobíme kúskami redkvičky a podávame.
Paradajkova polievka so syrom a francuzske zemiaky.
Predtym sme mali kurcinku so sparglou a bylinkovou ryzou.
Hrášková polievka, pečená ryba
jablková žemľovka a premalého ešte som vytiahla zmrazenú brokolicovú polievku z mrazáku 😉
aj nam tu prave rozvoniava jablkova zemlovka 😉 a este urobim zeleninovu polievku z cerstvej zeleninky zo zahradky (mrkva, hrasok, kalerab,nove zemiaky), len musi prestat trochu prsat, lebo sa von nedostanem 😖
Zapekane cestovinky s kuracim maskom, nivou, sunkou a kukuricou, k tomu ma MM od vcera este drzkovu polievku a vycarila som aj Eskimo rezy 😀 lebo poobede ocakavam navstevu 😀
ahojte..🙂
dnes je den D ked zacina s prvou mrkvickou..len som sa chcela spytat, ci ste do toho pridavali aj vodicku, alebo to bola len cista mrkvicka... nebude to potom velmi huste pre drobca? Dik moc za radu
mahina, rozmixuj to s kusom tej vody, v ktorej budeš mrkvu variť 😉

@anaku dakujem ti velmi pekne