Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte babenky, mozem sa pridat ku vam, rada varim, aj ked od kedy je moj krpec na svete, tak vymyslam len take rychle jedla, ale obcas uvarim aj viac narocnejsie jedlo na cas, ale len obcas 😀 😀
a dnes som varila gulasovu polievku a slivkove gule, ale tie len hotove z mrazaku 🙂 mnam pochutnala som si aj tak, fajne s maslom a makom 🙂
azuz, také mrazené slivkové gule som ešte nemala, ale hovoríš že sú dobré? Ja ich strašne lúbim, len som ich ešte popri malej nikdy nerobila.
kto mi dá tipy na rýchle jedlá, ktoré by sa dali variť na dovolenke???
Ďakujem!!!
uz som vyhodila obal a aj smetie je prec, kupovala som ich v bale, kilove balenie to bolo a to vies ze domace cesto je lepsie 🙂 ale boli aj tie dobre 😉
@berika a čo takáto rýchlovka? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432 ja som to neskúšala, ale vraj je to dobré aj takto 😉
@lyongirl no bryndzu na dovolenku asi nebudeš niesť, ale rýchlovka - uvariť zemiaky, popučiť spolu s bryndzou, príp. aj s trochou kôpru, uvariť si kvalitné cestoviny - ja varím také tie veľké mašle, dať to spolu na tanier a poliať roztopeným maslom - sú to také "bryndzové pirohy" a la rýchlovka 😅 😀 je tam všetko to čo v pirohoch, takže to chutí v podstate rovnako a príprava jednoduchá 😉
@lyongirl ešte mi napadlo - také tie domáce slovenské pizze - prvé čo sa robili, ja to niekedy ešte robím na obed - múka, kvások koreniny, ani sa to nedáva kysnúť, len zamieša, rozotrie na plech, na to lečo, šunka, syr a zaliať rozšľahanými vajíčkami, je toho veľa a zasýti 😉 a príprava jednoduchá....ak budeš chcieť, napíšem presne to cesto 😉
zelená fazuľka - zavarená - prívarok je rýchlo
alami pis pis, vsetko, potesi, lebo ja mam dojem, ze varim stale to iste dookola
Kamoška doma zavára napr. plnenú papriku
ja dnes paradajková polievka a zapekané zemiaky s tekvicou, šunkou a cesnakom 🙂
zajtra hovädzie s tarrhoňou
@lyongirl ahoj,ťažko mi radiť 😀 ,my sme boli v lete v Chorvátsku na 10 dní a varila som len pár krát nám,malému kazdé 2 dni tak ako aj doma,kedže my nepoznáme žiadne výživy ani poháriky s jedlom..
kupila som si autochladničku,z domu doniesla kuracie prsia,mleté maso,mrazenu zeleninu..nám som urobila makarony s mletým masom a hráškom asi na 3 dni 😀,kupujem si jednu super omacku bolognese v Madarsku.. ,raz mm rezne a zemiaky,zeleninový šalát...
inak sme sa stravovali v reštike,teda pizze,kebab a podobne 😔 ,nie velmi zdravé ale sme chodili na dlhé prechadzky a vela plávali 😉
budeš pri mori alebo nie?a o 2 dni sme našli velké nákupné centrum takze super 😀 teraz ideme na 14 dní,bolo tam strasne fajn 😎
zajtra budem robiť kuraciu pečienku s cuketou,čínskou zeleninou,syrom a tým naplním arabský chlieb 😎
ja dnes cervene slize, nazvane u nas v rodine cervene...
uvarit necely 1 balik spagiet, postruhat strasne vela tvrdeho syra, pretlacit 4-5 strucikov cesnaku, klobaska, paradajkovy pretlak alebo pomixovane kusky paradajok...
vsetko to dat barsjak do vymastenej jenskej misy/zapekacej misy...vacsej...
ja to davam, ze spagety-syr-klobasku-cesnak, polejem paradajkami a zase spagety-klobaska-cesnak-syr..zase polejem atd atd...barsjak...aj tak to nakoniec jemne s lyzickou pomiesam, ale iba tak strasne trosinku, aby to cervene paradajkove padlo na spagety, ktore nie su oparadajkovane este...potom zase polejem....no a prikryjem a sup do truby... na polhodku-hodku....asi tak...to treba sledovat...
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam....u nas teda velka maskrta....
dobru chut.
díky baby, zajtra odpíšem 😉
@ozi vieš čo,minule som si robila len také dietne bez pečienky s tofu a bolo to super,je to lahké ale asi vela zalezi aj na korení,ja pouzivam z JUSTU
na cibulke podusím cuketu na kružky,ktoru si pred tým ochutím koreninami ako cesnakova morská sol ....a pokvapkam ju olivovým olejom..
pridám kuraciu pecienku tiez ochurtenu jemne /mne kuracia pecen nikdy nestvrdla ani ked ju jemne osolím ked vyprážam/
čínsku mrazenu zmes,mnam,je super,podusím a nakoniec pridam nastruhaný syr a finito..a to pojde do chleba..
rizoto, uhorkovy salatik (nech mame aspon na 3 dni)
My sme mali v pondelok cestovinu s jahodami, tvarohom a poliate uškvareným maslom, všera pečené zemiaky v rúre,kečup, pochúťková smotana, dnes je na pláne bravčový stroganov s ryžou.
vcera biela spargla zapekana so syrom a zemiacikmi
dnes bryndzove pirohy
zajtra fazulova polievka a zapekane stavnate rezne
+ ovocny, tvarohovy kolacik so zelatinou
Ahojte,
tak ideme do Chorvátska na 14 dní... Pôvodne som chcela zavárať, ale svokra so švagrinou ma odradili a som im za to vďačná, lebo by som mala doma roboty. Rozhodla som sa, že budem variť rýchle jedlá + reštika a 1 týždeň je tam s nami sestra s rodinou, tak sa pri varení prestriedame. Mám zoznam rýchlych jedál, takže ho sem hodím a možno bude mať niekto inšpiráciu 😀
granadír
francúzke zemiaky
pórková polievka so zemiakmi mliečna
tuniakový šalát
grilované ryby
grilované kura
zeleninové šaláty
dresingy
ovocné šaláty
rizoto
rajčinová polievka
niektoré jedlá sa budú variť vo vačšom množstve na viac dní a najviac sa teším na grilované ryby so zemiačikmi, popr. pečivom, zeleninovými šalátmi, alebo jogurtovými dresingami...
Morčacie mäsko na šťave s tarhoňou, a zeleninkou 🙂
@nikollette ako robis tarhonu? Petko mi stale omiela, ze by si dal, ale ja to neviem 😅
Tarhonu urobila babka 😉 Ja to tiež neviem. Ani ryža sa mi nikdy nepodarí 😅
Malému to veľmi chutilo, som sa až čudovala. Kedže inak nie je velký jedák 😒
tarhoňa sa môže variť ako bežná cestovina, ale nie je taká dobrá ako keď sa pečie - ako ryža - teda - kto pečie ryžu 😅
teda postup rovnaký na ryžu aj tarhoňu - prepláchnuť, dať do hrnca na dno olej, na to tarhoňu/ryžu, posiliť, poopekať, vypnúť, zaliať vodou - tak 1 - 1,5cm nad tarhoňu/ryžu, dať pokrievku a šup do rúry piecť. Do nejakej hodiny (podľa množstva) sa voda vyparí a tarhoňa či ryža je super 😉 - robí sa to vlastne samo, len ten začiatok - 5min roboty
ryž posýpam aj vegetou pred pečením

dakujem kocky..zvladli sme to a straaasne jej chutilo... pekny den vam este..🙂