Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
recept
hladka muka tak necele pol kila podla toho kolko chcete, do vlasnej vody rozpustime kvasnice,premiesame pridame stipku soli,stipku cukru,dame do muky,premiesame,dame hned na mukou vymasteny plech /netreba cakat dokaila sa vykysne/ posypem kminom mozem pridat aj slaninku pokrajanu na drobno a dam do rury cca 200stupn.
ked je upecene vybrat a este teple potriet pripravenou vodou studenou,kde som primiesala cesnak a sol
domace buchty na pare 😀
zapecena brokolica v syrovej omacke a zemiakova kasa
dnes fazulova polievka a rizoto 🙂
zeleninová polievka
cestoviny s omáčkou (červená s olivami) a syrom
cukinová výživa (zaváraná )
a MM dojedá guláš
nič 😉
sobota- špenát + zamiačky + vajíčko, šamp. polievočka,
nedeľa- rezančeková polievka a bravč. stroganov + ryža, hranolky, uhorkový šalát
dnes dojedáme
vyprazanu cuketu a zemiaciky
my dojedame zo vcera a na veceru pre zmenu brokolicovy quiche 🙂
rozmyslam, ci zajtra budu len makove rezance a nejakou polievkou, nech mame trosku pauzu od masa 😀
a ja som dnes robila nieco 1krat a je to mnaaaamka.....na spajdlu som napychla sampion,syr,ananas a obalila som to v cesticku a vysmazila a k tomu zemiacky 🙂
@hobit ahoj 🙂
To je zapečené tofu so syrom:
tofu, plesňový syr (množstvo podľa tofu - ak dáš 2-3 balíčky tofu, tak k tomu 250g syra), 1 šľahačková smotana, biele korenie, soľ, olej, cesnak, sójová omáčka
Tofu si rozkrojíš na polovicu, pokvapkáš sójovou omáčkou a opražíš na oleji. Pekáč potrieš olejom a cesnakom a vložíš dnu tofu. Na to poukladáš syr (môže byť nakrájaný na plátky, alebo postrúhaný). Poleješ osolenou a okorenenou smotanou a zapečieš.
Ja k tomu dávam zemiaky a zeleninu 🙂
Dnes bol pečený losos so zemiakmi a jogurtovou zeleninou 😵 A ku káve pečiem croissanty s čokoládou a jahodovým džemom 🙂
vysmazana cukina,paradajkova polievka 😉 a ,,dozreli ,,mi kvasaky 😀
mia258: Mnam, mnam a este raz mnam 😀. Ake delikatesky ty vyvaras a vypekas. Zajtra idem na to tofu 🙂.
@mia258 a ja si prosim recept na croissanty 😀
Segedínsky guľáš
dnes tekvicovy privarok s volskym okom a pecivom, zemiaky. polievka este od vcera
@sofinka18 napis recept na ten mrežovník-dakujem 😉
my dnes nic, zo vcera ostalo a aj tak o 22.40 nam leti lietadlo do Turecka a tam sa o nas postaraju 🙂
@fomarik super napad aj ja spravim zajtra palacinky 😉
@titkovamiriam ja zvyknem do cesta ešte nastruhať jablká-mm to má rád. Ja radšej plnené pudingom alebo klasikuš s džemíkom 😉
ja zasa tvarohové 😀

Tak my uz mame masa po krk,tak dnes len jednoduche spagety s kecupom a syrom 😉