icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ifek
26. júl 2011

Zeleninová polievočka s haluškami 🙂 ta je u nás najobľúbenejšia a druhé zemiakové placky s mäsovo- fazuľovou náplňou, Hádam bude mojim pracujúcim chlapom chutiť 😉

lyongirl
26. júl 2011

my dnes hovadzie na hubách + ryža 🙂

linddi
26. júl 2011

asi rizoto a polievku mám od nedele 🙂

mariana0915
26. júl 2011

baby ked chcem urobit bravcove maso na kocky so smotanovou omackou a chcem to dat zamrazit nevzniknbe my toho nejake "cudo"????????????myslim to tak že ci nebude velmi vodnate po rozmrazeny? nesksuala ste niektora????lebo chela by som ist k nasim na tzyden a chem navarit mužovi a dat do mrazaka že by len ked pride vybrat zozmrazil a nemusel varit 🙂

mimi21mimi
26. júl 2011

@janka46 Ahojky.... normálne mleté mäso hov/brav. som kupila, do toho surové vajíčko, 2 strúčiky cesnaku, lyžička kečupu, horčice, rasce, červenej papriky, vegety, soli a dve lyžičky majoránky, 2-3 polievkové lyžice struhánky. Nechala som to odstáť tak 20-30 minút a potom som jednu polovicu dala na plech s vyvýšenými okrajmi, do stredu som dala tri vajíčka natvrdo a na to druhú polovicu zmesi. Má sa to potom dotvarovať strúhankou ale mne nebolo treba.
30 minút sa to pečie zakryté alobalom pri 180 stupnoch
40-60 minút odokryté potom do chrumkava 🙂

rora
26. júl 2011

zemlovka a strukova kysla polievka

gucz
26. júl 2011

my dojedáme zo včera a pečiem mazanec v pekárni, bude ako olovrant či večera s marhuľovou nutelou 🙂

babulkaa
26. júl 2011

takze u nas dnes gulasik s ciernym pivkom .. mnaaam sa tesim 😀

lenka268
26. júl 2011

zemiakovu kyslu polievku a pangas zapeceny so syrom a k tomu zemiakove pyre

mia258
26. júl 2011

@adelaida33 u nás predávajú v obchode už hotový krém nato. Vyzerá to podobne ako nutella, ale nevyteká, neschne. Predávajú to v takom malom vedierku, pri ostatných cukrárenských výrobkoch. Skús pozrieť v obchode, či také nenájdeš. A ak nie, tak daj do prostriedku trojuholníčka jednu alebo dve kocky čokolády 🙂

mia258
26. júl 2011

Dnes som robila americkú paradajkovú polievku 😀 A zapekaný karfiol s paradajkovou omáčkou 🙂

fomarik
26. júl 2011

@mariana0915 mne sa ešte nestalo, aby po rozmrazení niečoho v čom je smotanka bolo vodnaté. pokojne si mäsko zamraz. ja to tiež robievam. 😉

evita266
26. júl 2011

pridavam foto francuzske zemiacky s pridanim kopru,bolo to mnam 😵 odporucam vyskusat

adros
26. júl 2011

hrstkova polievka a cukinovo-zemiakove placky

dida38
26. júl 2011

@rora dakujeeeeem za tip na polievku....uz sa vari 😀 😀 od rana som si lamala hlavu, ze aku polievku dnes a na nic som nedosla....takze diiiik

dida38
26. júl 2011

a inak druhe budeme mat vyprazany patizon v cesticku...a nieco kysle k tomu...uhorky alebo huby....

dida38
26. júl 2011

@mia258 ahoj, mozno blba otazka, ale aka to je americka paradajkova polievka??? Ď.

firstbaby
26. júl 2011

dnes si spravime na veceru harulu a k tomu si dame zakysane mlieko....manzelik sa bude tesit 🙂

veronicka1901
26. júl 2011

@mariana0915: Ja normalne mrazim smotanove omacky na cestoviny a tak. Ono ked to rozmrazis, tak ta konzistencia nie je bohvieaka, preto to len hodim do hrnca a dve minutky znova prevarim. Mikrovlnka nepomoze, musi sa to prevarit.

mia258
26. júl 2011

@dida38 to má len taký názov, ani neviem prečo 😀
Je to paradajková ale na zahustenie sa dáva normálne mlieko (žiadna smotana ani zápražka) a dochucuje sa bazalkou 🙂

dida38
26. júl 2011

@mia258 aha.....som myslela, ze to je nejaka "specialna" 😀 inak ja som uz do paradajkovej prestala davat mlieko(smotanu)...robim teraz podla mojho mm....nakrajam cibulku, osmahnem na olivovom oleji, poprasim mukou, zalejem vodou....dam trosku ryze, paradajkovy pretlak a skoricu celu a sol ....a necham uvarit....a potom do toho supnem 7 pol.lyzic cukru....mnam.... 😀 to len tak, ze napr. pre inspiraciu 🙂 🙂

ivetah
26. júl 2011

my sme tiez mali dnes paradajkovu polievku 🙂 ale ja ju robim len z pasirovanych paradajok, rozne koreniny, a zahustuje to gulatozrnna ryza, na vrch syr... uz moja babka to robievala s ryzou 😀

ivetah
26. júl 2011

@dida38 tak to ju robievame zhruba rovnako 😅 len ja tu cibulu a muku vynecham, a davam 3 bobkove listy, 4 gulicky noveho korenia, lyzicku soli, 4 klinceky, trosku mletej skorice a 2 lyzice cukru 🙂

kvojtanikova
26. júl 2011

@ivetah
@dida38 ja zase robim paradajkovu z pretlaku, urobim si bledu zaprazku, dam ten pretlak, cukor, 1 silny hovadzi bujon, 1 malu cibulu v celku, a prevarim, do toho hrianky potrete cesnakom nakrajane na male kocky a postruhany syr nahrubo.

dida38
26. júl 2011

@kvojtanikova tie hrianky s cesnakom vyzeraju zaujimvo....najblizsie to vyskusam aj ja... 🙂

vvia
26. júl 2011

ak mozem este moju verziu. paradajkovy pretlak, voda, sol, cukor,vegeta a nahadzat krupicove halusky.
krupicove halusky: pol krupice, pol muky, voda. paradajkova polievka je na svete. nezahustujem, nerobim zaprasky, nemam to rada 🙂

ankalv1
26. júl 2011

ahojte my včera kuracie prsia zapekané so šampiňónmi a smotanou,zemiaky,paradajkovo-cibuľový šalát,,dnes francúzske zemiaky, a na zajtra netuším čo 🙂 🙂

smejko
26. júl 2011

kocky, nemate niektora recept na zavaranie zeleninovych "vyziv" ? tak ako su ovocne presnidavky tak chcem urobit zasobu pre drobcov zo zeleniny (mrkva, cukina, zemiaky ...). Dakujem moc 🙂

tosomja
26. júl 2011

@vvia presne tak aj ja robím paradajkovú, do prevarenej vody vylejem pretlak, ochutím vegetou, trošku oleja, cukor a ešte sem tam dám trošku škorice, dobre to potom rozvoniava a pri jedení si predstavujem koláč 😅 Ja nehádžem do polievky halušky, lebo mi to vadí, robím ich zvlášť, alebo len odvarím písmenka, kocky, mušličky...

Dnes sme nevarili, nechutí mi ani jesť pri predstave, že moja mamka má hnusnú diétu v nemocnici - len infúzie, ani bujón, ani voda 😔

libka1
26. júl 2011

grilovana zeleninka co chladnicka dala 😵