Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zienky nemate recept na tzatziky ci ako sa to pise?k comu to moze ist ako priloha?
@nikulqa Uhorky,2 biele smotany
alebo smotana a hustý biely jogurt,2 lyžice olivového oleja,lyžica vínneho octu,čerstvý kôpor,lyžica korenia na tzatziky,2 strúčiky cesnaku,soľ
Uhorku ošúpeme a postrúhame. Jogurt (alebo smotanu) vyšľaháme s olejom, octom, pridáme lisovaný cesnak a posekaný kôpor a koreniny a pridáme k uhorkám.
a použitie-bud len tak ako osviezenie alebo ku kazdemu jedlu ako ine salaty
my sme dnes u nasich a robime plnenu papriku..joooj uz sa mi na nu zbiehaju slinky...a vecer si mm vyziadal slany cuketovy kolac tak som zvedava aky bude...recept mam ale este som ho nerobila...
@titkovamiriam dakujem pekne ...urcite vyskusam
a zajtra ideme na 50tku tak varim nemusiiiim..ako dobre len uz treti vikend za sebou sa budeme gulasovat 😀
@lucikatn - aha, cesto na gulky tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1456
ale ja ich zvyknem poliat dzemom, zohriatym s troskou vody, aby bol redsi + struhanku s cukrom na masle poprazim, posypem gulky, pripadne este dosypem prackovym cukrom ak treba a polejem maslom.
nam to tak mamka robievala v detstve a milovali sme to...
@mia258 🙂 super recept - tie tvoje croissanty 😝 😝 😝 a vynikajuci napad s čokoládou ako plnkou, sme ich zhltli do 10 minut a teraz mi uz neostava nič ine, len ich stale vypekat. Ďakujem 😉 .
plnená omeleta so zemiakmi a so zvyška cesta palacinky 😉
...a zajtra slivkové gule, mňňňam, budú gule aj za ušami 😀 😀 😀
pecene kuracie kridla varene zemiaky s vnatkou a uhorkovy salat
Dnes varil manželík ryžový nákyp a špenátovú polievku mňam sa mu podarilo všetko 😵
@chrobulka zajtra skusim
@titkovamiriam mňam kel ja môžem zajtra si ho aj uvarím ďakujem za tip 😵
cukinová mliečna zo zemiakmi 🙂
@adelaida33 jéj tak to som veeeľmi rada, že chutili 🙂
@ikika ja ho robím takto:
600 g paradajok, 300 g baklažánu, 200 g cukín, 300 g paprík, 300 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, provensálske korenie, olivový olej, soľ, čierne korenie (množstvo surovín skôr odhadujem 😵 )
Baklažán a cukiny nakrájaš na krúžky, papriky očistíš a nakrájaš na tenké plátky. Cibuľu nakrájaš na kocky, paradajky olúpeš a zbavíš semienok a šťavy.
Baklažán, cukiny, papriky a cibuľu varím zvlášť, čiže na štyroch panviciach a oddelene.
Na spodok panvice dáš olivový olej a zeleninu varíš pomaly približne pol hodinky, musí byť mäkká.
Do ďalšej panvice dáš naspodok olivový olej, nasekaný cesnak, provensálske korenie a roztlačené paradajky.
Musíš pomaly variť, kým ti nevznikne niečo ako "pretlak" a potom už len pridáš ostatnú zeleninu a zamiešaš 🙂
Dnes grilovaný baklažán so zeleninou a jablkové koláčiky 😉
@mia258 Aj ja som dnes robila baklažán, ale zapekaný. Mňamka: Jeden baklažán porezaný na kolieska som opiekla na olivovom oleji a položila do zapekacej misy. Na to šla vrstva paradajok, šunka, plesnivý syr, tuniak, oregano, znova baklažán, paradajky atď...na vrch som ešte nastrúhala syr..... Do vyhriatej rúry som ešte nakoniec pridala narezanú bagetu, aby sa ohriala... Mňam-mňam
dnes zapekane zemiaky s mletym masom a syrom, a druhe varena kukurica 🙂
@nikulqa ja robievam tzatziki takto:
nahrubo postruhat jednu uhorku, vytlacit stavu, pridat jednu kyslu smotanu, jeden strucik cesnaku roztlacit, trosku soli. niekedy to dochutim troskou nivy. podavam ako predjedlo s opecenou bagetkou a s olivami, alebo k hlavnemu jedlu ako salat 🙂 je to osviezujuca mnamka 😵
dnes prisla sestra a navarila nam super obed ciernohorsky rezen domace zemiakove krokety,ryza a paradajkovo-cibulovy salat mnaaaaaam
prave som dovarila prvykrat kremovu tekvicovu polievku, nesli sme sa s malou dojest...absolutne fantasticky recept plus manzel este hadze halusky a budu bryndziaky so zakysankou...dobru chut 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7181#diskuse

@nikulqa - na masielku osmáhni cibulku, olúpané strúčiky cesnaku, pridaj nakrájané zemiaky, zalej vývarom a mliekom, nechaj variť. Keď sú zemiaky mäkké, rozmixuj, ochuť majoránkou. Podávaj s opečenými krutónikmi, alebo opečenou bagetou 😉