icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
29. júl 2011

no a dnes takato chutovečka ked už tie tzatziki,bola som na nakupy v Metro tak som neodolala aj udenemu lososu no a mnamka bola na svete:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41762

ivetah
29. júl 2011

ja este do tych tzatziki davam kopor, zabudla som od hladu napisat 😀 😀

nikulqa
29. júl 2011

@ivetah dakujem pekne mnam mnam

lyongirl
29. júl 2011

@titkovamiriam Mirka ja robievam podobné, mám foto na FB a akosi mi nejde stiahnuť a v PC ju neviem nájsť...
tento recept doniesom MM zo Švédska a zbožňujeme to všetci a aj deti, ale kvôli nim nedávam údeného lososa, ale pečeného
"Omáčka" dosť podobná tzaziky - cottage cheese, biely jogurt, nadrobno pokrájaná červená cibuľa, nadrobno pokrájaná čerstvá uhorka, soľ, pokrájaný kôpor
a k tomu už len varené zemiaky a údený losos, popr. losos na nejaký iný spôsob

lucikatn
29. júl 2011

kocky neviete mi poradit ako zuzitkovat cukinu lebo mi ostali este 2 velke.... 😝 Nieco okrem sterilizacie, polievky, privarku a kolaca (ani sladky ani slany)? A z mrazaka sa bojim aby z toho nebol maglajz...

aduskatt
29. júl 2011

@lucikatn ja som nastruhala na velkom struhadle a tak zanrazila........pri pouzivani bola v pohode, nezmaglajzivela🙂

lyongirl
29. júl 2011

dnes som nevarila nič, ale teraz sa mi práve pečie ten Pudingoš, ste ma nakazili, tak skúšam, čo sa podarí...

a kelovú polievku, alebo prívarok som naposledy robila podľa tohto receptu a bola to mňamka mňamková 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/kelova-polievk...

titkovamiriam
29. júl 2011

@lucikatn zapekanu,vyprazanu a mrazaka sa neboj,ked rozmrzne len vylejes vodu a je ako cerstva 😉

titkovamiriam
29. júl 2011

@lyongirl zamilovala som si udeneho lososa a to som ho pred 2-3r ani nepoznala,no zacali ho predavat a odvtedy skoro zavislacka 😀 😀 😀 a lososa ako rybu milujem na vsetky sposoby 😉 skoda ze ho tak malo robím lebo doma moc niesu na ryby 😠

lyongirl
29. júl 2011

@titkovamiriam my lososa tiež milujeme, našťastie všetci a verím, že keby som dala deťom údeného, tak by mi už pečeného nezjedli 😀, len škoda, že je taký drahý, na jednej strane môžeš byť rada, že ušetríš, keď ryby nemusia, no na druhej strane si ich robiť len pre seba je "skoro nemožné"...

ikika
29. júl 2011

@mia258 @ivetah dakujem za receptiky. V najblizsej dobe urcite urobim... ano, s maminou (babka, ako ju uz teraz pred malou volame 😀 ) sme robili tiez take zeleninove - pamatam si tie cukiny, baklazany, papriky a viac len tu skvelu chut! 😀

A mozno este pre taku malu inspiraciu, zabudla som vcera napisat, ze sme mali aj nepecenu smotanovu tortu s brusnicami - hmmm, aka mnamka to bola! A dnes vecer sme si dali este vyprazany syr a zemiakove cipsy a varene zemiaky (vonku)... no nic zdrave... a zajtra ideme na grilovacku, takze sa nevari... 🙂

V nedelu by som chcela robit cestoviny s lososovou omackou (diky @ivetah)... ale je toho lososa dost vela na omacku, neviete mi poradit co s nim este? Ak nic, tak sa zje aj nastudeno na ranajky, ale tomu by som sa asi radsej vyhla... dakujem. 🙂

ivetah
29. júl 2011

@ikika ak mas udeneho, ja rada robim roladu: údený losos, mascarpone, pažitka, čerstvá mäta, tavený syr, citrónová kôra, citrónová šťava
Na plátky údeného lososa natrieme zmes z mascarpone, citrónu, taveného syra, pažitky a mäty a zatočíme do rolky. Dáme do chladničky a tesne pred podávaním nakrájame.
recept mam z bezservitky od M. Kalisovej, ona tam davala aj taku omacku, ja to robim len takto. davam to na kusok ladoveho salatu s opecenym toustovym chlebom. mozes to dat ako predjedlo, alebo ako chutovku 🙂
http://bezservitky.markiza.sk/clanok/ich-recept...

ikika
29. júl 2011

@ivetah diky, ano, ten recept som uz videla... len ten losos je tam stale tepelne neupraveny a kedze kojim, tak sa snazim vyhybat takym veciam... 😅 Alebo ho mozem nejak osmahnut predtym? 😕 Lebo recept to musi byt fantasticky! 😝 😵

ivetah
29. júl 2011

@ikika fu tak neviem, ake to bude, ked ho osmazis ... skus, nechaj vychladnut a potom to urob 😉 lebo neviem, co ine este urobit s udenym lososom, vacsinou sa to pouziva take surove ...
jaj a nedala som mascarpone, ale lucinu 🙂

adulikka
29. júl 2011

dnes kurací perkelt z krídel ,len som miesto šlahačky dala mlieko z hlad.múkou ,tak je taký redší

ikika
29. júl 2011

@ivetah diky, netrap sa... nieco s tym uz len bude... 😀
A mozno spravime o nieco viac lososovej omacky a bude... 😅
Ale ten receptik od Teba urcite neskor vyskusam, mnam mnam... 😵

lyongirl
30. júl 2011

baby ten pudingoš je fakt super, robila som z polovičnej dávky + puding celý, lebo mám rada také šťavnaté veci a po upečení za tepla som sa v mojom stave, kedy sa moje chute nevedia ovládať nevedela dojesť, vstala som ešte aj v noci, lebo som nemohla spať a dali si a jem ho aj teraz na raňajky, to zas budú kilá navyše 😀 ááá, jedli ho aj chalani, pritom oni sladké moc nemusia...
najprv som si nadávala, že čo som sa to na čo ja dala, lebo už sa necítim dobre a všetko ma bolí, ale oplatilo sa 🙂

atrami
30. júl 2011

včera zapečená brokolica so zemiakmi, dnes bryndzové halušky, jaterničky +zemiaky.

adelaida33
30. júl 2011

Dnes dojeme gulášovú polievku a upečiem palacinky so slivkovým a čučoriedkovým lekvárom.

timonko
30. júl 2011

a my dnes budeme mať ryžový nákyp a hráškovú polievku s krupic.haluškami 🙂 😉

titkovamiriam
30. júl 2011

kuracie rezne,zamiakové pyré,kuracia polievka 😉

eva7780
30. júl 2011

dojedáme od včera grilované kur.stehná s ryžou

kralicica
30. júl 2011

idem robit ranajky . americke palacinky s javor., sirupom, opekanou slaninkou k tomu a rychlo skocim do obchodu pre dzus 🙂 no amerika musi byt, ked si MM zazelal 🙂

zuziq
30. júl 2011

zivanska v alobale a k tomu ryza alebo zemiaky, este uvidim

happy8051
30. júl 2011

dnes je prvy den diety, takze kto u nas chce jest, musi si uvarit sam 😀 ja mam dnes na obed toast, tuniaka v konzerve a caj 😀

lucikatn
30. júl 2011

dnes budu iba dukatove buchticky a poobede ideme k rodicom grilovat masko a zeleninku mnaaaam 😀

tinka274
30. júl 2011

nas dnes caka plnena panenka a kostova polievka ... a timonko mi spravila chut na ryžovy nakyp tak ak sa mi bude chciet tak na veceru si urobime... 🙂

kibuk
30. júl 2011

tak mz dnes tiez dojedame od vcera 🙂 ale sa chystam na langose hmmm 🙂 🙂

22mia
30. júl 2011

my varime hrachovu kasu s udenym masom 🙂

petra1303
30. júl 2011

Tak ja dnes nevariiim huraaa vari moj manzel...a, ze gulas no on nic ine totiz nie je ochotny navarit 😀 a este spravi kridielka uvidime ci ich nakoniec nebudem muset robit ja 😠