Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
obed fasirka so syrom + pyre
urobila som natierku z nepraveho lososa - nie som zvyknuta na jedovatu cervenu farbu 😉 snad to drahy zje,doteraz som davala udene sproty...a dalsie ingrediencie , taveny syr - ten tomu doda spravny smrc.
mňa láka spraviť cuketové lasagne, tak uvidíme či to stihnem a či sa mi bude chcieť s tým babrať, ale vyzerá to super 😎
http://www.apetitonline.cz/recepty/2918-cuketov...
@titkovamiriam nemas na mmb nahodou nejake kacacie recepty? idem robit kacku na krstiny, celkom by som privitala nieco netradickejsie ako je klasicka pecena kacka s knedlou a kapustou 🙂
Nemate prosim neaky recept na kuskus?
@tosomja Posielam link na recept, skôr som nemohla - varila som 🙂 :
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41420
Je to mňamka - dobrú chuť 😉
ako sa vam toto pozdava?
http://www.dobre-recepty.sk/detail/7729-plnena-...
@happy8051 tak kačicu mam len klasiku 😀 😀 😀 😀 netradične ju nerobím ,lebo mne staci raz dva krat do roka,aj to ju robím len koly tradícii-mne príde moc mastna
@happy8051 uou super 😉
BuBlAnInU - pecieme 🙂)
a pred Pirohy 🙂)))
zajtra bude snáď zeleninová polievočka, rizoto a kysnutý slivkový koláč s posýpkou... (ten mal nedávno veľký úspech, tak zopakujem)... 🙂 a ešte sa budú zavárať hrušky... 😎
...dnes este vobec neviem co budem varit,mam chut na spenatovu polievku,nemate nejaky fajny recept nan?ak ano sup-sup snim sem 😀 a inak nejaky speci super fajny zakusok? v piatok pride navsteva,nie su Slovaci tak nejake prekvapko pre nich?hm zienky poradte....dakujem peknee 😝
dnes plnený kapor/zo synovej stanovacky/opekane zemiaky,zeleninovy salat,jablkové pyté,polievka cukinová na kyslo
@nikulqa my dnes dojeme špenátovú 🙂 a robím ju takto...osmažím cibuľku do makka, pridám cca 2-3 strúčiky cesnaku, trošku osmahnem tiež, pridám sekaný špenát/nie listy, ani pretlak, ale to je vlastne na tebe/, trolinku podlejem a dusím. Keď je špenát rozmrazený, tak prilejem liter mlieka, osolím, nechám zovrieť a na "zahustenie" vlejem 2 vajíčka, ktoré tam úplne rozhabarkujem, aby ich nebolo vidieť a podľa mňa je tá polievka skvelá, aj deťom moc chutí a nevedia sa dojesť 🙂
@nikulqa ja bud kupim mladý špenát klasický čerstvý, alebo mrazený ale tiež klasické listy. najemno postruham 4 stručky cesnaku na mrkvovom struhadle, jemnučko jednu manšiu cibuľku pokrájam na drobne kúsky. dám do hrnca lyžičku bravčovej masti do toho orestovať cibuľku do sklovita trochu ju osolím (aby neprihorela) pridáím cesnak premiečam a dám špenátové listy (potrhám ich na menšie kusky) bud čerstvé alebo rozmrazené (vytiahnem z mrazu večer a dám sáček do misky a ráno je rozmrazene).rýchlo premiešam a zalejem 3 dc vody.pridám smotanu na varenie 10% ja kupujem v kauflande takú v malých sáčkoch (je dobrá aj smotana na varenie rajo) a prilejem 3 dc mlieka, premiešam pridám štipku bieleho korenia(tak medzi prsty) ak je moc huste prilejem vody ale už iba deci, miešam do zovretia ak začína bublať napočítam do 50 a vypínam špenát netreba dlho variť aby mu zostali výživné látky, ak nemáte radi jemne listočky môžete ešte rozmixovať ale veľmi to netreba po zovretí ešte pred vypnutím môžš pridať rozhabarkované vajíčko. nakrájam staršie žemličky a orestujem na panvici aby boli chrumkavé to dávam pri servírovaní . prajem dobru chuť, dufam že táto naša polievočka vám bude chutiť, malý ju zbožnuje čo som rada

@chanae noooo, tak ten moj vie aj pohaniť,nielen pochváliť 😔