icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

cestovatelkaandrea
5. aug 2011

dnes nemam ani paru co varit. rozmyslam nad cestovinami, len napad na omacku potrebujem. Nechce sa mi dokola robit syrovu, alebo paradajkovu, alebo bolonsku. Neviete nejaku rychlu a jednoduchu, ktora sa spravi, kym sa cestoviny vyvaria?

lucikatn
5. aug 2011

@cestovatelkaandrea ahoj, neviem ci mate radi soju.... ale my milujeme sojovu omacku na cestoviny - sojovu drt uvarime podla navodu. Na oleji spenime na drobno nakrajanu cibulu, pridame pripravenu drt, kecup podla chuti resp. podla toho kolko chces omacky a dochutime (vegeta a oregano no a zvysok uz podla chuti). Omacku dame na cestoviny a posypeme struhanym syrom. Masove omacky uz ani nerobime lebo tato je vynikajuca a necitit tam tu soju...
Tento recept najdes aj na obale tej drte ale trosku som si ho zjednodusila a nedavam tam rajciny a pod. ako je tam uvedene... No a je to dost rychle....

lucikatn
5. aug 2011

kocky neviete mi poradit nejaky recept na rybie rolky? V nedelu by som chcela robit pangasius a napadlo ma ze bude zmena len neviem ako to pripravit a cim to naplnit.... 😖

edie63
5. aug 2011

@cestovatelkaandrea ja robievam lososovu alebo spenatovu s kuracimi prsiami alebo bez. lososova- na olivovom oleji oprazim na kusky nakrajaneho (roztrhaneho) lososa (platky), ked je to hotove, vyberiem, oprazim na male kusky nakrajany cesnak, zalejem smotanou na varenie, pridam lososa, ochutim citronovou stavou, bielym vinom, pridam sol, mlete cierne korenie a mlety muskatovy orech. naozaj rychlovka. spenatova- na olivovom oleji oprazim na male kusky nakrajany cesnak, pridam cerstvy spenat (alebo zmrazene spenatove listy), ked zmaknu, nalejem na to smotanu na varenie, pridam sol, cierne korenie a melty muskatovy orech. namiesto cierneho korenia moze byt aj biele v oboch pripadoch, ale to ma dost intenzivnu chut, tak ho pouzivam malokedy. na hotove cestoviny nasypem parmezan. ak tieto spenatove robim s kuracimi prsiami, tak este pred cesnakom oprazim na kocky nakrajane kuracie prsia, vyberiem a pokracujem s cesnakom, kuracie prsia pridam uz do hotovej omacky a zohrejem. 🙂

gucz
5. aug 2011

dnes varíme kuraciu polievku (takú aj s drobkami), a druhý chod je pečené kuriatko, ryža a k tomu zavárané broskyne alebo zeleninový šalát

nikulqa
5. aug 2011

dnes len rybie file so zemiakovou kasou,pride navsteva tak nanukove rezy a kissque dufam ze sa podari 🙂 pekny dnik

lenuss84
5. aug 2011

super tema.uz viem kam budem chodit na inspiraciu. pridavam aj ja:od vcera mame dnes privarok z kapusty bielej skorej a zemiaky a opecenou spekackou.v utorok som varila kapustnicu s fliackami a udenym maskom.a zajtra este neviem.potom napisem

lenuss84
5. aug 2011

ozaj a na nedelu mam vymyslenu svieckovu na smotane a knedlu,a samozrejme hovadziu polievku a rezancami/masko z polievky bude k omacke s knedlou/

linddi
5. aug 2011

Manžel práve zhotovuje bryndzové halušky 😉 😎 mňam, mňam

sisanka
5. aug 2011

ja som sama doma tak premyslam co idem zjest na obed...vecer chcem robit tortily plnene kuracim masom tak obed nieco take rychle len...a zeleninovu polievku...aj ked polievky nejako nejdu v poslednej dobe u nas tak aspon pre seba 😉
@lenuss84 ja sa tiez chystam robit svieckovu na nedelu 🙂 len uvidim co na to povie manzel... 😀

lenka268
5. aug 2011

dnes zapekana brokolica so syrom a sunkou

happy8051
5. aug 2011

@bambulka0406 syrová rolka so zeleninou, kuraci vývar s bylinkovými knedlickami, kacka na medes marhulovo orechovou plnkou. pomarancova, malinova a slivkova omacka, zemlova knedla, uapeceny sneh aljaska, sacher torta, cokoladove kosicky z listkoveho cesta so zmrzlinou, kava, dzus, mojitto virgin 🙂 a potom alkogol, to neviem co

bambulka0406
5. aug 2011

@happy8051 fiha, parada 🙂 to ides vsetko chystat sama?

veronicka1901
5. aug 2011

@sisanka: Ako prosim robis tu napln do tortil? Davas tam aj nejaku zeleninku okrem masa plus nejaku omacku? Tiez mam tortily v mraznicke, tak by som zajtra spravila, dakujem 🙂.

tinuskaha
5. aug 2011

hovädzia polievka s domacimi cestovinami a tekvicovy privarok so zemiackami

happy8051
5. aug 2011

@bambulka0406 jasne... len vsetci musia vypadnut aby som mala pokoj 🙂

bambulka0406
5. aug 2011

@happy8051 sikulka, kedy mate krst? daj malicku starkym 😉 inak dobry napad, kazdy den by si sem mala napisat jeden recept z tej knihy 😀

mukiii007
5. aug 2011

polievka ragu, zeleninová ryza a plnené kuracie prsia 🙂

eva7780
5. aug 2011

hrachová kaša s opečenou klobáskou a robila som slivkový lekvár

stanislava2
5. aug 2011

Trenčanský parok vo fazulke.

kralicica
5. aug 2011

paradajkova so syrom, hovadzie na orientalny sposob so sezamom, kari ryza, zeleninovy salat, makovy kolac so zmrzlinou

kralicica
5. aug 2011

@eva7780 prosim si recept na hrachovu kasu

jarunka111
5. aug 2011

broskyňovo-tvarohový koláč a dojeme mäso s kari omáčkou a potom neviem 😉

titkovamiriam
5. aug 2011

@lucikatn nerobievam ale skusila by som dnu susenu slivku a okolo slaninku -tak robím panenku a prsia z hydiny a ne nete som nasla:
http://varecha.pravda.sk/recepty/rybacie-rolky-...
http://polovnictvo.pluska.sk/polovnictvo-rybars...
http://www.kankan.sk/recepty/rybacie-rolky-plne... toto vyzera dost zlozito no musi to byt mnamka

cestovatelkaandrea
5. aug 2011

@edie63
@lucikatn baby dakujem urcite niektoru z nich dnes vecer urobim. uvidim, ktoru bude chcet zvysok rodiny 😀

sisanka
5. aug 2011

@veronicka1901 nooo ja ich idem dnes robit prvykrat 😀 a idem tam dat kuracie maso-uz sa mi pacuje...a potom ladovy salat,paradajku,uhorku,papriku...co najdem a mam dresing tisic ostrovov alebo urobim cesnakovy-biely jogurt,cesnak,vegeta...uvidim ako kto bude mat chut 😉

kvetinqa
5. aug 2011

@veronicka1901 ja robievam do tortil fajitas - nakrajas cibulu na platky, osmahnes, pridas kuracie maso na pasiky , osmahnes, ked je biele pridas papriky farebne - cervena, zlta, oranzova tiez na pasiky. Na to davam zmes korenia, ktore sa vola fajitas, byva v obchodoch prave pri tortilach. Naplnim tym tortilu, na vrch dam lyzicku kyslej smotanya kecup.
Alebo este robievam kuracie maso - osmahnem, pridam korenie gyros, supnem to do tortily, pridam zeleninu a cesnakovy dresing- jogurt, cesnak, sol.

veronicka1901
5. aug 2011

Dakujem dievcata, vyzeraju super obe moznosti 🙂, tak asi urobim obidve verzie 😀.

nikulqa
5. aug 2011

zineky neviete ked sa robi coko slahacka z klasickej slahacky a sa to vari a potom ako dlho musi ostat v chladnicke,aby som to mohla vyslahat? diky pekne 😉

veronicka1901
5. aug 2011

@nikulqa: Ja vzdy varim na miernom ohni, kym sa to rozpusti a nechavam v chladnicke cez noc. To je podla mna najlepsie, mas 100% istotu, ze sa ti vyslaha.