icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mia258
4. aug 2011

Nemáte niekto dobrý recept s kus-kusom? 🙂

katkas1
4. aug 2011

@adka7755 ako robis tie prsicka?

nanulik
4. aug 2011

my sme dnes nevarili nič, mali sme od našich ale zajtra mám na pláne hrachovú kašu, k tomu opečený párok a opečenú cibulku

veverina
4. aug 2011

ČO ? LEČO 😀

titkovamiriam
4. aug 2011

tak navarene aj kečup už končím 😝 😝 😝 😝 😝 dostala som paradajky mala som dve cukiny tak som to skombinovala a kečupik perfišný:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41867

kvetinqa
4. aug 2011

kolozvarska kapusta

akika722
4. aug 2011

my zajtra len nejaka rychlovečka,bud špagety alebo čosi podobne,čakaju nas naaaaakupyyy,krpec ma zajtra rok a v sobotu velka grilovačkaaa 😀 guľáš,klobásky,špecialne pre deda krídielka,smotanove tortičky,....a hlavne pohoda lebo variť budu chlapi 😎
ja len zajtra všetko predpripravim 😀

lyongirl
4. aug 2011

ahojte baby, potrebujem poradiť ako spraviť kysnuté cesto na smotanový posúch z 1/2kg múky, také obyčajné...ďakujem

titkovamiriam
4. aug 2011

@lyongirl sprav si kvasok mlieko ,pol kvasníc a cukor-hotový zmiešaj s mukov,pridaj jedno vajce,trochu masla alebo aj olej a nechaj vylysnut.Daj na olejovy plech a na vrch co chces-smotana - kopor-syr

lyongirl
4. aug 2011

@titkovamiriam ďakujem, len ja neviem, či to budem vedieť tak od oka, chcela by som spraviť 2 plechy a neviem ten pomer múky, mlieka, oleja...

lyongirl
4. aug 2011

@titkovamiriam a múku polohrubú?

titkovamiriam
4. aug 2011

jasne polohrubu,tazko radit pri kysnutom tam zalezi aj jak vykysne,ake su plechy...ved zarob -pri kysnutom lyzicka hore dole-poznam ludi co nedavaju ani vajce ani maslo 😀 😀 😀 😀 a zarabaju kvasnice do vody!!!a kolac je mnam a nezabudni stipku soli-to treba 😉 vyskusaj prví raz a potom už budeš vediet 😉

lyongirl
4. aug 2011

@titkovamiriam už kysne 🙂

titkovamiriam
4. aug 2011

tak držím palce 😉

salma22
4. aug 2011

kuraci perkelt s halustickami

ikika
4. aug 2011

ahojte, dnes bude kremova paradajkova polievka so syrom, kuracie prsia so syrovou omackou, dusena zeleninka a pravdepodobne tarhona, nech je to trosku farebnejsie 🙂

adelaida33
5. aug 2011

Keďže mm cez vikend pracuje, tak ja už dnes idem uvarit "nedeľnajšiu" polievku - hovädzí vývar s kopou zeleniny a k nemu cestoviny (rezance alebo fliačky). A mäso hned vyuzijeme - pridám len kôprovú omáčku a knedľu z obchodu 😝 .

bambulka0406
5. aug 2011

@happy8051 no ake menu si vymyslela? 🙂

iinuska
5. aug 2011

zeleninova polievka, zapecena brokolica

prahaxx
5. aug 2011

zeleninova polievka s maslovou zaprazkou a cuketa v syrovom cesticku + zemiaky

erin365
5. aug 2011

karfiolové fašírky so zemiakmi...ešte som nerobila...tak ale verím, že bude chutný... 😵

lyongirl
5. aug 2011

baby neviete nejaký dobrý a osvedčený koktail z maty, ale aj nemusí byť z maty, ale nealkoholický?

parvitas
5. aug 2011

palacinky a fazuľková kyslá polievka

zuziq
5. aug 2011

leco so zahradky, mnam, mohla by som jest kazdy den 😀

parvitas
5. aug 2011

@lyongirl trošku rozdrvená mäta (nech pustí chuť a vôňu) - ja dávam tak aby pokryla dno džbánu, citrónová alebo limetková šťava (2 PL, lebo mám rada kyslejšie), trstinový cukor (1 KL) a ľad podľa potreby a chuti. zaliať grepovým džúsom.
myslím, že podľa originálneho receptu by tam mal ísťvo veľkej miere tonik, a grepu potom len asi 2 PL, ale mne tonik nechutí. mám to osvedčené...
snáď bude chutiť. 😉
alebo si daj menej citrónu a viac cukru - podľa toho, ako ti to bude chutiť. ja som pri tomto tiež experimentovala

PL - polievková lyžica
KL - kávová lyžička

dena
5. aug 2011

u nas bude plnena paprika, knedla

titkovamiriam
5. aug 2011

@lyongirl ako dopadol kolač?

4 kocky ľadu
2 ČL kryštálového cukru
vychladená sóda
3 ČL medovky alebo mäty
½ limetky (alebo citrón)

Postup:
Do pohára dajte ľad, nalejte sódu. Dve štvrťky umytých limetiek (alebo citrónov) vytlačte do pohára a šupku čo vám zostane hoďte do pohára. Medovku alebo mätu dajte do misky a trochu popučte lyžičkou a dajte do pohára nakoniec pridajte cukor a pomiešajte. Podávajte

2 dcl jablkového džúsu
hnedý cukor (môže byť aj obyčajný)
mäta
šťava z 1 citróna

Postup:
Do pohára dajte hnedý cukor, mätu a šťavu z citróna. Zalejte džúsom a poriadne premiešajte.

titkovamiriam
5. aug 2011

Ingrediencie:
1 ks nakrájaná čerstvá limeta
10-15 lístkov mäty
2-3 čajové lyžičky hnedého cukru
1,5 cl limetový sirup
10 cl vychladený zelený čaj MISTRAL - Green tea & Lime, Eucalyptus
Doliať sódou
Dekorácia: vetvička mäty alebo limetka
Príprava: Do vysokého pohára na long drinky dáme limetu, mätu, hnedý
cukor a sirup. Mažiarikom rozdrvíme obsah v pohári, čím sa nám uvoľní
z limety šťava a éterické oleje z limetovej kôry a mäty. Zasypeme ľadovou
drťou až po okraj pohára, pridáme zelený čaj a dolejeme sódou. Nakoniec
nápoj dôkladne premiešame dlhou lyžičkou. Na dekoráciu použijeme vetvičku
mäty a podávame s dvoma slamkami

a tuto pokukaj je tam niekolko a vela inych:
http://online.mojerecepty.sk/napojebez.html

veverina
5. aug 2011

kuracie pecienky na cibulke,zemiakova kasa,uhorkovy salat

lyongirl
5. aug 2011

@parvitas
@titkovamiriam
ďakujem, budem vyberať, dnes ideme na opekačku a sme tam 2 tehule a zvyšok šoféruje, tak som niečo chcela takéto...

ináč osúch dopadol fajn, ale cesto nie je také, ako robí moja mama 😀, no k polievke je supiš, dnes som ho aj raňajkovala s mliekom, len mi to chalani nechcú ☹ a MM to neľúbi, tak čo teraz? To mám zjesť 2 plechy sama? 😅