Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my sme dnes nevarili nič, mali sme od našich ale zajtra mám na pláne hrachovú kašu, k tomu opečený párok a opečenú cibulku
ČO ? LEČO 😀
tak navarene aj kečup už končím 😝 😝 😝 😝 😝 dostala som paradajky mala som dve cukiny tak som to skombinovala a kečupik perfišný:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41867
kolozvarska kapusta
my zajtra len nejaka rychlovečka,bud špagety alebo čosi podobne,čakaju nas naaaaakupyyy,krpec ma zajtra rok a v sobotu velka grilovačkaaa 😀 guľáš,klobásky,špecialne pre deda krídielka,smotanove tortičky,....a hlavne pohoda lebo variť budu chlapi 😎
ja len zajtra všetko predpripravim 😀
ahojte baby, potrebujem poradiť ako spraviť kysnuté cesto na smotanový posúch z 1/2kg múky, také obyčajné...ďakujem
@lyongirl sprav si kvasok mlieko ,pol kvasníc a cukor-hotový zmiešaj s mukov,pridaj jedno vajce,trochu masla alebo aj olej a nechaj vylysnut.Daj na olejovy plech a na vrch co chces-smotana - kopor-syr
@titkovamiriam ďakujem, len ja neviem, či to budem vedieť tak od oka, chcela by som spraviť 2 plechy a neviem ten pomer múky, mlieka, oleja...
@titkovamiriam a múku polohrubú?
jasne polohrubu,tazko radit pri kysnutom tam zalezi aj jak vykysne,ake su plechy...ved zarob -pri kysnutom lyzicka hore dole-poznam ludi co nedavaju ani vajce ani maslo 😀 😀 😀 😀 a zarabaju kvasnice do vody!!!a kolac je mnam a nezabudni stipku soli-to treba 😉 vyskusaj prví raz a potom už budeš vediet 😉
@titkovamiriam už kysne 🙂
tak držím palce 😉
kuraci perkelt s halustickami
ahojte, dnes bude kremova paradajkova polievka so syrom, kuracie prsia so syrovou omackou, dusena zeleninka a pravdepodobne tarhona, nech je to trosku farebnejsie 🙂
Keďže mm cez vikend pracuje, tak ja už dnes idem uvarit "nedeľnajšiu" polievku - hovädzí vývar s kopou zeleniny a k nemu cestoviny (rezance alebo fliačky). A mäso hned vyuzijeme - pridám len kôprovú omáčku a knedľu z obchodu 😝 .
@happy8051 no ake menu si vymyslela? 🙂
zeleninova polievka, zapecena brokolica
zeleninova polievka s maslovou zaprazkou a cuketa v syrovom cesticku + zemiaky
karfiolové fašírky so zemiakmi...ešte som nerobila...tak ale verím, že bude chutný... 😵
baby neviete nejaký dobrý a osvedčený koktail z maty, ale aj nemusí byť z maty, ale nealkoholický?
palacinky a fazuľková kyslá polievka
leco so zahradky, mnam, mohla by som jest kazdy den 😀
@lyongirl trošku rozdrvená mäta (nech pustí chuť a vôňu) - ja dávam tak aby pokryla dno džbánu, citrónová alebo limetková šťava (2 PL, lebo mám rada kyslejšie), trstinový cukor (1 KL) a ľad podľa potreby a chuti. zaliať grepovým džúsom.
myslím, že podľa originálneho receptu by tam mal ísťvo veľkej miere tonik, a grepu potom len asi 2 PL, ale mne tonik nechutí. mám to osvedčené...
snáď bude chutiť. 😉
alebo si daj menej citrónu a viac cukru - podľa toho, ako ti to bude chutiť. ja som pri tomto tiež experimentovala
PL - polievková lyžica
KL - kávová lyžička
u nas bude plnena paprika, knedla
@lyongirl ako dopadol kolač?
4 kocky ľadu
2 ČL kryštálového cukru
vychladená sóda
3 ČL medovky alebo mäty
½ limetky (alebo citrón)
Postup:
Do pohára dajte ľad, nalejte sódu. Dve štvrťky umytých limetiek (alebo citrónov) vytlačte do pohára a šupku čo vám zostane hoďte do pohára. Medovku alebo mätu dajte do misky a trochu popučte lyžičkou a dajte do pohára nakoniec pridajte cukor a pomiešajte. Podávajte
2 dcl jablkového džúsu
hnedý cukor (môže byť aj obyčajný)
mäta
šťava z 1 citróna
Postup:
Do pohára dajte hnedý cukor, mätu a šťavu z citróna. Zalejte džúsom a poriadne premiešajte.
Ingrediencie:
1 ks nakrájaná čerstvá limeta
10-15 lístkov mäty
2-3 čajové lyžičky hnedého cukru
1,5 cl limetový sirup
10 cl vychladený zelený čaj MISTRAL - Green tea & Lime, Eucalyptus
Doliať sódou
Dekorácia: vetvička mäty alebo limetka
Príprava: Do vysokého pohára na long drinky dáme limetu, mätu, hnedý
cukor a sirup. Mažiarikom rozdrvíme obsah v pohári, čím sa nám uvoľní
z limety šťava a éterické oleje z limetovej kôry a mäty. Zasypeme ľadovou
drťou až po okraj pohára, pridáme zelený čaj a dolejeme sódou. Nakoniec
nápoj dôkladne premiešame dlhou lyžičkou. Na dekoráciu použijeme vetvičku
mäty a podávame s dvoma slamkami
a tuto pokukaj je tam niekolko a vela inych:
http://online.mojerecepty.sk/napojebez.html
kuracie pecienky na cibulke,zemiakova kasa,uhorkovy salat
@parvitas
@titkovamiriam
ďakujem, budem vyberať, dnes ideme na opekačku a sme tam 2 tehule a zvyšok šoféruje, tak som niečo chcela takéto...
ináč osúch dopadol fajn, ale cesto nie je také, ako robí moja mama 😀, no k polievke je supiš, dnes som ho aj raňajkovala s mliekom, len mi to chalani nechcú ☹ a MM to neľúbi, tak čo teraz? To mám zjesť 2 plechy sama? 😅

Nemáte niekto dobrý recept s kus-kusom? 🙂