Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
mayap, my sme mali pečené krumple na večeru včera 😀 ....tiež to máme radi a je to rýchle a jednoduché.
ja zvyknem robiť deťom (aj ocinko ľúbi), zapekané chlebíky. chlieb sa natrie maslom, na to sa dá saláma (šunka, nitran, kto má akú rád), potrie sa to horčicou, na to nadrobno nakrájanú cibulku a nakoniec nastrúhať syr. zapekám v rúre na plechu.
ste mi urobili chute s tými zapekanými zemiakmi 🙂 asi ich urobím aj ja...uvarím, uložím do jenskej misy, na to šunka, rozšlahané vajčko, syr, pažítka, ale bez slaninky - tú neľúbime 😎 a s takou zakysankou, no mňam
vecer vyprazany karfiol so zemiakmi, mnam 😀
mayap ja tie chlebiky robim bez cibule ale zato s paradajkou a su uzasne
babenky a koľko zapekáte tie chlebíky - len kým sa nerozpustí syr a nechytí farbu?
ano lalus, stačí pár minút... kým sa syr nezačne roztekať...
Pohankovo-zeleninove rizotko 😝
tak na večeru boli zapekané chlebíky - s troma rôznymi oblohami, aby sa vyhovelo všetkým 😀 len sa tak po nich zaprášilo 😵
ja zapekam takto chlebiky s paradajkou, mozarellou a bazalkou. mnam
Dnes máme chili con carne s ryžou
Ahojte, alami, ak to dobre pritlačíš, syr sa rozleje a pekne to drží -len to rob pomalšie aby sa mal kedy rozliať
dusene nove zemiaky a pecene rybky
Pečený králik s ryžou
Pečené kuracie horné stehienka na kyslej kapuste s jabĺčkom a varené zemiaky.
Idem si k vam po radu 🙂 Na veceru chcem dat do truby upiect jaternice,staci len tak na plech alebo plech potriet oejom/mastou? dik 🙂
hubová polievka s domácou cestovinkou a ryža s mliekom 🙂
weiya ja nemastím, len vidličkou popicham jaternicu aby nepraskla...a štavu si pustí sama.... 🙂
fazulova polievka s udenym masom
spagety milano /smotana,sunka,hrasok,sampiony/ 😀
fazulova polievka s udenym masom, ryza a kuracie masko s pecienkami
@weiya netraba ani mastiť ani polievať. Ak máš náhodou moc mastnú jaternicu, pustí to zo seba až príliš šťavy(masti). Ak na 100 % viem, že nie je mastná, tak pod jaternice dávam zemiaky nakrájané ako hranolky, perfektne sa to spolu upečie. Ak je jaternica mastná, tak by tie zemiaky plávali v masti a to už nie je dobré.
bryndzové halušky
francuzske zemiaky s fajnovou klobaskou 🙂
a typicka rascovka (kedze kojime 😀)
cibulova polievka a zeleninkov e leco bez vajca s ryzou 🙂
mi budeme mat dneska "ohromne volaco" ....uz sa tesim 😎 😵 😎 😵

dnes sme mali s mladším synom fazuľkovú polievku s mladou zeleninkou, dusené kuracie stehná s cestovinou a uhorkový šalát. bude aj na zajtra... 🙂
večer chcem dať upiecť zemiaky . to má rád muž aj starší syn. k tomu si dajú klobásku, slaninku a cibulku a maslový chleba.
...asi budú spať obaja v detskej izbe... 😠 😝 😀