Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natalii6 ja vsetky kompoty teda ovocne kompoty sterilizujem, a nalev robim tak ze roztopim cca 350g cukru na 1 l vody (horucej) a tym zalievam ovocie priamo vo flaskach. tie potom sterilzujem (ja v umyvacke riadu)
na dzem potrebujes cukor a bud kyselinu citronovu alebo nejaky iny pripravok ako gelfix a pod.
my mame dnes kuracie prisa dusene na patizone s ryzou a vyvar. takze taky nedelny obed 😀 tak zajtra bude nieco asi bez masa, len este neviem co ....tak vas budem citat, co mate dnes 😉 a snad sa inspirujem...
kocky nerobievate doma cibulovu polievku? Este som ju nerobila a rada by som ju vyskusala 😀 podelite sa o recept?
@lucikatn, robievam takúto: na cca 2 litrový hrniec asi 4 cibule nakrájať na plátky, opražiť na masle alebo olivovom oleji, chvíľu podusiť a zaliať vodou, pridať soľ/vegetu prípadne celé korenie, povariť cca 10-15 min (aby nebola moc "blatová"). Podávať so strúhaným syrom a/alebo smaženými guličkami/kockami staršieho chleba pečeného v rúre. Alternatívy: po dovarení pridať 1-2 strúčky prelisovaného cesnaku; časť vody nahradiť vývarom so zemiakov (urobí výbornú chuť); variť s niekoľkými zrnkami feniklu; spraviť najskôr karamel z cukru + masla a potom pridať cibuľu.... Je rýchla a jednoduchá.
ahojte zienky nemate recept na caneloni?
Dneska spagety s bolonskou omackou 🙂
A kto má nejaký dobrý recept na hlavné jedlo z dubákov? Nie polievka ani vyprážané v trojobale, prosím. 😝 Chcela by som využiť na niečo netradičné 😅
bože aj tuto tému premenovali☹
ja dnes uplnu hostinu varím lebo nám odyšla mraznička a všetko sa rozmarazilo, naložila som mäsko, druhu várku mäska som udusila na zelenine a budem sterilizovať do pohárov, rovnako aj guláš, pieškla som rybu s rajčinkami a ešte sa chystám na vývar, pečené rebrá a na niečo s udeným mäsom. robila som špenát a budem robiť dačo z gaštanov asi piškoty a gaštanový krém, piecť croasanty lebo aj cesto sa rozmrazilo, kvasnicová nátierka hotová, zajtra ráno budem robiť z polky chlebíka vo vajíčku a zo zvyšným 1,5 rozmrazeným chlebíkom netuším, malso sa tiež rozmrazilo ako aj zelenina tak som dovarila zeleninovu polievku. doslova tolko "žrádla" sme dlho nemali ani na našej svadbe☹ ale dufam že zasterilizované poháre vydržia aspon 3 týždne.a aby som nezabudla netuším čo z rozmrazených drení a čučoriedok strácam inšpiráciu.
@macocha sa som minule robila z nich omacku s parmezanom, maso a knedlik, perfektne bolo
😠 prečo menili názov????som to nemohla najsť,aj ked tému mám uloženú 😝
Dnes len tekvicový prívarok s pečenou klobáskou a robila som zásoby leča na zimu 😅zajtra vypr.kuracie rezne,zemiaková kaša,uhorkový šalát a polievka ešte neviem,dezert:tvarohovo banánový pohár resp.termix 😉
zmena nazvu temy?? ked trosku tak ju nenajdem 😅
Dnesne menu:
halusky- 5druhov- s makom,s kapustou,so sprazenou smotanou,tvarohom a len mastene 😅
ja som robila zapekanú cukinu.... veľkú cukinu som prekrojila na polovicu a potom ešte na polovice, vydlabala som stred aby vznikli také lodičky, ošúpala som to, dala na 20 min. do rúry, posolila trošku... dužinu zo stredu som pokrájala, na opraženú cibuľku som to šupla, pridala trochu vegety a nakoniec trocha syra... celú zmes som potom dala do tých lodičiek a pred dopečením som na to položila plátok syra... výborné to bolo.. a myslím, že toto by šlo aj s baklažánom...
pecene pstruhy a zemiaky
tekvicova polievka, vyprazany baklazan, petrzlenove zemiaky, paradajkovy salat s cibulkou
kolace mame upecene kysnute s orechmi, kakaom a jablkami od babky, takze piect sa nebude... a kedze mame prebytok mrkvy a jablk tak este spravim mrkvovy salat s jablkami, to len tak na olovrant alebo niekedy pocas dna ked niekto dostane chut 😉
@macocha http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38543 alebo hubovy gulas mozno, ine ma ani nenapada 😉
kačaciu polievocku a potom kačičku dam do rury upiect 🙂 a samozrejme nesmie chybat červena kapusta a lokše 🙂
@adelaida33 mohla by si mi dať recept na tú polievku z červenej šošovice? Skúsila by som aj malej uvariť 🙂
@mia258 a teba by som chcela poprosiť o recept na tú maslovú polievku..ďakujem
Kuracia polievka,hovadzinka v horcicovej omacke s knedlou,drobec so zemiakmi.
dnes toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25293 ale mam len kyslu smotanu,uvidime co to spravi 😉 a slepaciu polievku...
@lunana toto je recept, ktorý mi poslala ivetah 😉 , ktorá mi o červenej šošovici dala vedieť (ja si ho len trošku upravujem podľa seba): sosovica, 2 mrkvy, bud 2 male zemiaky ( nadrobno) alebo kusok cukiny (postruham), trosku cesnakoveho prasku, sol, majoranku, bujon (vegetu, zdravitu) a 2 lyzice ovsenych vlociek (je taka hustejsia).
no dnes kuracia polievka a cannelloni plnene mletym masom v paradajkovej omacke....som zveda este som to nerobila ci to bude chutit snad ano....pekny dnik
ozaj a neviete preco premenovali temu? je to cudne, ked sem niekto chodieva a zrazu ju nevie najst... ako ja vcera....
Pečené mäsko s kapustou a knedľou a kurací vývar so zeleninou.
dnes rezankova polievocka, bravcove kecupove azu s ryzou a amer.zemiakmi 🙂
Ja robim bravcovy kebab so zeleninkou a dressingom, paradajkovu polievku so syrom a peciem chinois - kysnuty kolacik so zltkovym kremom a hrozienkami. A mojmu malickemu hovadzinku s baby karotkou a cestovinkou.

@adelaida33 😵 som rada, ze chuti 😉