Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kocky nemate niekto recept na domaci kecup??chcela by som nejaky overeny 😉
dojeme včerajšiu polievku, aj rezne, dovarím akurát nové zemiačky s petržlenovou vňaťou a dáme si k tomu slivkový kompót
kuraci vyvar s domacimi rezancami,vyprazane jogurtove kuracie rezne a zeleninovy salat a ku kave ostali este chinois zo vcera 😉
dnes kremova zeleninova polievka a znojemske hovadzie s ryzou. vcera som robila marlenku, myslela som ze bude na cely vikend ale taka bola dobra ze sme ju celu zjedli 😀 dnes uz nepeciem
Hovädzí vývar, zemiakový šalát,kuracie vyprážané rezne a hruškový koláč.
dnes jarna polievka s kuracim stehienkom 😀 a druhe slovensky zemiakovy salat (s cibulou a octovym nalevom) a karfiol v trojobale peceny v rure
kuracia polievka ,cina s ryzou
http://halushka.blogspot.com/2010/10/dusene-rez..., len ja nedavam do toho dresingu cibulu a podobne, len 2lyzice klasickeho masla trocha oleja 2 lyzice kecupu 2 horcice, kto chce aj cesnak u nas samozrejme nie a zalejem 0,5litra vody, zalejem maso v pekaci, dam na vrch alobal a peciem v rure, potom dam alobal dole a este aspon 15 minut dam na vzduch a zemiakova kasa, ryza k tomu nepasuje.
vecera - kuracie prsia a kridelka s lecom - ale dnes som dala cerstvu papriku, rajcinu a kecup... nie vopred pripravene leco, tak cakam na vysledok 🙂 a k tomu asi opekane zemiaky... 🙂
uz tu je aj moj recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42090
@ikika uz som to tu sice asi dva krat pisala ale takze, pohare so zavaraninou dam do umyvacky, pustim najsilnejsi program (ja mam 70 stupnov) a necham ho prebehnut cely, umyvacku neotvaram az kym uplne pohare nevychladnu. preto ju rada zapinam na noc a do rana su akurat vychladene....mozes kludne dat len par poharov ku klasickemu umyvaniu riadov, nemusis mat plnu umyvacku zavaraniny
Polievka z morčacích krídel
Sviečková na smotane, knedľa
šumienkový koláč (piškóta, plnka - smotana, tvaroh, ovocie), želatína zo šumienky a zlatého klasu a vody) - mňamka.
@anaxamon diky, tak buduci rok, ak budem zavarat, mozno skusim... 😉
A k menu...
V sobotu sme mali domace rezance - s fazulovou polievkou, potom kazdy ake chcel - slane alebo sladke alebo aj aj (tvarohove, makove, tvarohovo-smotanove, so slaninkou...)
V nedelu sme boli papat vonku...
A v pondelok (prave varim) budeme mat "zahoracke francuzske zemiaky" a bravcovu krkovicku (ale fakt peknucku) na stave, mix salatik (ladovy salat, rukola, paradajka, paprika, porik, mrkva, uhorka, syr, oliv. olej, balsamico)... a spravim asi aj zeleninovu polievku s karfiolom 😵
Prave som sa rozhodla, ze k tomu masu bude tarhona... k tym zemiakom sa to nehodi... uf, kto to poje, je toho ako pre regiment... 😅 😀
vyprážaný syr, hranolky/varene zemiačky, tatarska
my mame dnes kura s ryzou 🙂
@anaxamon
tak dakujem za info 🙂
inac co sa tyka programu, treba taky co je na 70 stup? mama ma umyvacku , urcte by to vyskusala, len neviem ake ma programy a my budeme mat umyvacku az na novom byte. a vyskusala by som to, doteraz som nemala ani hrniec, ani teplomer na meranieteploty
bré ránko, kočky, nejaký dobrý osvedčený recept na cuketovú polievku sa nájde? vďakaaaaa 😵

pečena kačka,kapusta na karameli a knedla...vecer grilovacka.