Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
francúzske zemiaky a zostalo trochu mäsa zo včera, tak k tomu pyré
kapustnica a gemerske gulky...
Dusená ryža s hráškom,pečené mäso a uhorky.
@stanislavao kuracina na pretlaku
kurča - naporcované, alebo stehná, alebo čo máš umyješ, posypeš grilovacím korením.Na oleji opražíš nakrájaný cesnak, pridáš kura,naprudko ho opečieš a podleješ vodou. Chvíľku dusíš a pridáš 1 veľký paradajkový pretlak. Dodusíš domäkka a ak máte radi hustejšiu omáčku trošku ju zatrepeš. Nemusí sa ani dochucovať, je to super. Ale ak máte radi slanšie-pohoda. k tomu uvarené špagety, makaróny. Je to rýchla mňamka. 😎
A ináč dnes vajíčková polievka a halušky s kyslou kapustou. 🙂
hraskovo karfiolova polievka a zapecene cestoviny s tuniakom a syrom
baby da sa niečo s polievkou ak sa v nej "zrazila" smotana na varenie? ☹
my máme dnes pečené kuriatko s ryžou a vajcové cestoviny 🙂
spenat🙂
@firstbaby mozem poprosit recept na gulicky?
baby,chcela by som sa vas opytat,mozno poradite,o tyzden oslavujeme narodeniny a pride naozaj mix roznych narodnosti a chyba mi napad,na nejaku slanu pecenu chutovku. bludim po nete a nic ma neoslovilo,mozno mate nejaky recept,co robievate na oslavy vy,dakujem 😅
zeleninova polievka druhe sunko flaky, a este neskor budu sisky.
@estterka
Suroviny: 250 g maku, 100 g lieskovcov/vlašsk. orechov, 100 g hrozienok, 2-3 PL medu, cca 60-100 g kokosu na obaľovanie
Nahrubo nakrájať oriešky, zmiešať s opláchnut ými h rozienkami, na 24h namočiť do vody. Vody nedávať veľa, len toľko aby nasiakli orechy a hrozienka. Na druhý deň pridať m letý .mak, med , vypracovať cesto. Zo zmesi tvarovať malé guľky, obaliť v kokose.
Obmena: Orechy môžeme úplne alebo sčasti nahradiť ľanovým semienkom.
@bonaquaba
Suroviny: 250 g maku, 100 g lieskovcov/vlašsk. orechov, 100 g hrozienok, 2-3 PL medu, cca 60-100 g kokosu na obaľovanie
Nahrubo nakrájať oriešky, zmiešať s opláchnut ými h rozienkami, na 24h namočiť do vody. Vody nedávať veľa, len toľko aby nasiakli orechy a hrozienka. Na druhý deň pridať m letý .mak, med , vypracovať cesto. Zo zmesi tvarovať malé guľky, obaliť v kokose.
Obmena: Orechy môžeme úplne alebo sčasti nahradiť ľanovým semienkom.
polievka sa dojedá zemiaková s krupami a druhe bravčové varené s mrkvou a ryža
zienky poradte nieco lahkeho,sladkeho, nepeceneho 🙂 vopred dakujem
my budeme mat dnes spenat so zemiakmi a parkami. pre drobca mame kupene tie detske. 🙂
@kibuk a čo tak smotanová tortička 😉 poznáš?
@jarunka111 no nie,skus napisat 🙂
@kibuk Potrebuješ: piškóty, 4 kyslé smotany, kakao, vanilkový cukor, môže byť aj tvaroh a ovocie.
Na dno tortovej formy poukladáš piškóty. Vymiešaš si 1smotanu s cukrom a kakaom a vyleješ na piškóty. A budeš vrstviť - zase piškóty, smotana len s cukrom (a tvarohom, stačí polovica), ovocie, až kým nemáš hotové všetky 4 vrstvy. Dať stuhnúť trocha do chladničky. Ak to chceš rýchlejšie papať, tak piškóty, aby zmäkli môžeš pokvapkať napr.šťavou z ovocia.
Toto je rýchle a u nás veľmi obľúbené. A teraz som to urobila aj s tým tvarohom a bolo to fajne 🙂
fiačky s kyslou kapustou,večer parky,
@jarunka111 veru mnam,poznam ale hned ma nenapadlo nieco podumaam 🙂 a dakujem

dnes kalerabova polievka a bolonske spagety 😉