Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vyzierame tento vikend rodicov, dnes mame pecene jaternice a klobasu, nech zije zdrava vyziva 😀 a zajtra segedinsky gulas a knedla...
ak sa dnes nebude robit gulas v zahrade tak upeciem asi jelitka...ble ale treba uz konecne ten mrazak trosku vyprazdnit lebo uz ani nanuk tam nevopcham 😀
dnes tekvicova polievka na kyslo a tvarohove gulky s cernicovo/malinovou omackou
karfiolove zemiaky a poobede sa ide do lesaa 🙂 🙂 🙂
slepačia polievka,zemiakový šalát,bravčové kuracie rezne, kačica. 😀 k tomu torta
dnes morcacia polievka, druhe - uvidim neskor, co pride na chut 🙂
@adelaida33 ako robis tu zapekanu tekvicu? mas nejaky receptik? dik
dnes je porova polievka so syrom, zo vcera ostali cestoviny s rajcinovou omackou a zeleninou. Dostala som par jablcok tak idem popozerat nejaky recept na kolacik. A zajtra bude nebicko v papuli z hovadzieho masa.
@titkovamiriam Ďakujem veľmi pekne! 🙂 Tak to môžem spraviť dnes, včera som spravila gombolce, ale zemiakov ešte stále dosť... 🙂
@kvietocek7 no ja robievam zapekanú cuketu-cukinu 😉 , ale v podstate môžeš použiť aj tekvicu 😀 : 3 cukety, 3 rozky (obyc. alebo graham.), 3 vajicka, tehlicka tvrdeho syra (napr. eidam 20dkg), maslo, trosku vody alebo mlieka. Postup: rozky nadrobno natrhat, pridat vodu alebo mlieko, len aby nasiakli, pridat na drobne kocky nakrajanu osupanu cuketu a syr, a nakoniec vajicka. vsetko dobre vymiesat a vysypat do maslom vymasteneho janskeho skla. peciem v rure 45 min. az 1 hod. podla plamena. priprava cca 10 min.
ryžový nákyp s hruškami a ríbezľami, ešte karfiolová polievka, aby bolo na zajtra a potom ideme na svadbu, snáď budú nejaké dobroty 😉
ááá zase na rozkaz st.syna špagety a paradajkova polievka+urobila som tvarohovo-čokoladovu zmrzlinu
a zajtra:bravčovy gulaš s kolienkami-cestovina
a smotanovo-pudingovy koláčik
štrúdľa orechová a maková + na obed grilujeme kuracia prsia a aj špekačky, slaninu, no všetko 😀
Dnes polievka- vývar z mäsa, dusená ryža a bravčové mäso na prírodno s omeletou, zeleninový šalát. 🙂
na minigrilik - ETA 3 v 1/toustovac,waflovac,grilik/ supnem kuracie prsia , k tomu uvarene zemiacky /od babky/ a uhorkovy salat. Som sama doma, takze nevarim A na vecer bande pripravim babovku. 😉
a este doplnim zasoby nanukov - vcera som kupila mrazene jahody v KAuf...,pridam cukor,slahackovu smotanu, rozmixujem,rozlejem do formiciek.
zeleninovu polievku s rezancami,cheese cake,svokra robi vysmazany syr a karfiol,robila som take studene pohare a zajtra bravcovu panenku a hranolky
@adelaida33 diky 🙂
dnes granatir,jednoduche varenie 🙂 a davno sme nemali.
Kralik na zeleninke a cervenom vinku so zemiakmi ,vsetko sa to robi v jednom hrci spolu,mnam
zapekany baklazan so zemiakmi s kozim syrom... 😝 😝 😝
My sme mali bravcove sote a ryzu s kukurickou.
baby nemáte niekto recept na americký ANGEL FOOD CAKE ? robila som to v USA veľa krát ale z polotovaru v krabici a netuším či sa to dá aj v našich podmienkach. je úžasnýýýý
tyzden som nevarila 🙂 boli sme u mami a prave sme sa vratili tak zajtra sup sup ku sporaku 😉
@babulkaa uz opisane a vyskusame
Dnes nevládzem ani žiť, nie to ešte variť a potom to aj jesť ☹ Mama mi spravila vývar, ale nejedli sme. Vikinka dnes žúvala suchý rohlík, zapíjala vodou, manžel pil čierny čaj a mne je zleeeee.
Zajtra zase nič nevarím.
prívarok - smotanovy zemiakovy a bravcove na stave, chlieb

Dnes zapekaná cukina so syrom, zemiaková kaša a zelený šalát . A upečiem broskyňovu bublaninu 😉 .