Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@akika722 Dakujem vsetkym za odpovede, rady a recepty. vyskusam. Vdaka.
Tak dnes zapečené tofu s ryžou, výborné, dokonca aj manžel a syn si pochutnali 🙂
dnes: sama doma: puding z litra mlieka 😀 , a balicek detskych piskot s maslom..
@chanae mňááám 😝 😝 , a aký puding 😉 ?
@zamilovana prosim ta daj recept na to zapecene tofu, to som moc zvedava. Ja mam iba jeden fajn tofu recept a uz som sa ho kapanek objedla 🙂
polievocka so suseneho hrachu,fasirky,pyre a kysle uhorky. 😎 😎
my sme u babky a dedka, tak nevarím, ale ani nejak nejeme keď je moc horko. Včera mala úspech len zeleninová polievka, taká vlažná a zmrzlina. Dnes budeme mať zmrzlinu a ... to je ešte vo hviezdach, ale tiež asi nejakú ľahkú polievku, však aj tak nikto nechce papať
ryžový nákyp
@lucikan dala mi ho svokra... 🙂
Takže nakrájaš si dva cibule, papriku, roztlačíš cesnak, zmiešaš to s 500 g kečupom, myslím že môžeš dať aj pretlak, podla chuti, okoreníš, kmín, čierne korenie, sol, do zapekacej misy, si navrstvíš túto zmesku, na to poukladáš plátky tofu syra, pokvápeš sojovou omáčkou na tej nešetri a posypeš kokosovou múčkou, na to zvyšok omáčky, a nastrúhaný syr, dáš to zapiec a prílohu si už vyberieš sama my sme mali ryžu, je to fakt dobré 🙂
a ak ťa môžem poprosiť aj o ten tvoj 🙂
ja som včera robila omeletu...na to podusenú zeleninku (čo je balená zmrazená) na to kečup a s chlebíkom, len sme ta zalizovali v takomto horku - a je to rýchle....
zapekana polenta s paradjkovou omackou
ja dnes bravcovu panenku zapecenu s brokolicou v smotanovo parmezanovej omacke, mnam 🙂 dojdu hostia 🙂))
@zamilovana vyzera super ten tvoj recept, tym ochucovanim tofu nie je az tak vzdialeny tomu, co robim ja. Mozno ho aj poznas, myslim ze uz aj tu bol spomenuty a originalne je z knizky recepty zo zivota (1.diel). Pisem z hlavy, bo ja tu knizku nemam doma, ale tak takto ho robim uz roky:
1. Tofu nakrajas na male kococky a zmiesas v miske s mletym ciernym korenim, lyzickou drvenej rasce a lyzickou cervenej papriky a olejom, nech sa ti to dobre premiesa. Mozes nechat odstat aj nejaku tu hodinku.
2. Na oleji oprazis cibulu, pridas ochutene tofu a porestujes chvilu.
3. Pridas roztlaceny cesnak, lyzicu kyrstaloveho cukru a nechas ho skaramelizovat. Potom pridas kecup, podla receptu idu tusim 2 lyzice, ja davam aj viacej. Cele premiesat a restovat dalej. Trosku osol podla chuti. Ja zvyknem podliat troskou vody a potom to nechat na plameni az kym sa ta voda nevypari a omacka nezhustne.
Ono cele sa to na tom ohni robi tak 10-15 minut max, cize je to rychlovka.
Podla receptu tam tusim ide este aj zelena paprika nakrajana na pasiky, ale s tou som to uz dlho nerobila.
Ako priloha ryza. 🙂
@kibuk vyzerajú super, dáš recept?
Syrová polievka s hráškom, vyprážané bravčové rezne, dusená ryža, rajčinový šalát
@adelaida33 Cokoladovyy 🙂..
dnes sa mi po dlhom case chcelo varit 😀 tak nemame ziadnu rychlovku, ale luskovu polievku a kuracie rezne plnene syrom a sunkou, domace hranolky, ryza, cesnakovy dresing, sopsky salat a palacinky so zmrzlinou 🙂
dukatove buchticky 🙂..
@zamilovana receptik som pisala vcera,je o stranku dalej 😉
hrášková krémová polievka, hovädzie chilli con carne s kari ryžou, taztziky uhorkový šalát. večer grilovačka, prídu priatelia - krkovička, krídelká, párky, grécky šalát s balk. syrom, dezert smotanovo pudingová nepečená torta.... dnes som ale šikula 🙂 už som aj upratala, povysávala a poprala...
kelova polievocka a zemlovka 🙂
@titkovamiriam prosim ta na tu jablkovu tortu s uzasnym kremom mozem poprosit recept? 🙂 dakujem 🙂
my dnes dojedame kuracie na prirodno a varim zasmazenu (niekde to volaju ze na sladko:o) ) fazulkovu polievku s hrubymi rezancami.
dnes len zemiakove placky

@kibuk no to bude,ale pekne sme tu navarili menu,že?Maj sa krásne.