Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
jeleni gulas 😉
Kuracia polievka,rezne,zemiaky a uhorkovy salat.
Zemiakové placky plnené mäskom fajne pikantným....
zostali mi od vcera torteliny,ale som si uvarila kuraciu polievku so zeleninou a slizami a ryzu ,masko v paci z tatarskej sojovky sampinonov a cibule,no a syncekovi na veceru rezne v pivovom cesticku,fu ale som sa aj unavila
Ja som mala včera kuchársky deň. Zeleninová polievka, zvýšila sa mi zemiaková kaša, tak som urobila šúľance so strúhankou no a večer ešte vypražila pár langošov. Dnes všetko dojedáme. Ale tie šúľance boli mňamka... 😉
vcera som urobila zapekane zemiaky s cukinou, patizonom a bylinkami. bolo to vyborne.
dnes je kuraci vyvar, kuracie prsia s garam masalou a mrkvovo-paradajkovou omackou, tarhona. pochutnali sme si 😅
Dnes len šošovicový prívarok s vajcom, na večeru spravím rezance s makom 🙂
vcera sekana zo zemiakmi dnes bravcove platky na prirodno s uhorkou a ryza,kuracia polievka
my dnes len pečené zemiaky v šupke (akože pahreba), obyčajné maslo, soľ a kyslé mlieko 😔
na zajtra je pripravená polievka naopak 😀 , a bude granatír s kyslou uhorkou alebo s cviklou, ale čo budem variť 😀 v utorok to neviem možno zvrtnem palacinky pre sestru a švagra kedže sa sťahovali do nového a kuchyňa ešte nie je funkčná ☹
u nás dnes bola hovädzia polievočka so slížikmi, druhé cestoviny s mäskom na šťave (stále dojedáme). No a ako sladkosť budú mať deti čokoládový puding.
balkansky plamen , ryza, hranolky a poobede bola zmrzlinka 🙂
joj a paradajkova polievka, omylom uvarena nie z domaceho parad. pretlaku ale domaceho kecupu a muzi si to nevedeli vynachvalit, ze mam odteraz varit len z toho kecupu 😀 😀
Kuracie rezne,pyre zemiakove,uhorkovy salat s kyslou smotanou a kuracia polievka;)
plnena paprika 🙂
dnes som pozerala ,,nutene,,stv1 na starom televízore a zaujali ma tieto recepty ako stvorene pre tieto dnicky:
Zapečený baklažán
2 väčšie baklažány
4 paradajky
200 g šampiňónov
1 strúčik cesnaku
2 ks syru s bielou plesňou
100 g strúhaného syra
1 citrón
4 PL oleja
50 g strúhanky
soľ
Postup: Baklažán nakrájame na kolieska, pokvapkáme ho citrónovou šťavou a necháme odstáť. Potom z neho zlejeme vodu. Paradajky a cesnak nakrájame. Plech vymastíme, vysypeme strúhankou a ukladáme naň kolieska baklažánu, paradajok, šampiňóny a nakrájaný syr s bielou plesňou. Postup opakujeme dvakrát. Navrch dáme plátky cesnaku a nastrúhaný syr. Pečieme pri 200 stupňoch asi 40 min.
a este toto:
Studená cviklová polievka
6 ks červenej repy
viazanička mladej cibuľky
2 šalátové uhorky
5 vajec
kôpor
2 l kefíru
soľ
ocot
mleté čierne korenie
Postup: Cviklu uvaríme domäkka. Vajíčka uvaríme na tvrdo. Uhorky nastrúhame, pridáme k nim natrhaný kôpor a pokrájanú cibuľku. Uvarenú a vychladnutú cviklu nastrúhame, pridáme k uhorkám, zmiešame s kefírom. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájané vajíčka. Dochutíme soľou, octom a korením.
takže dnes som nevarila,boli sme na obed u mamky 😀 varila zeleninovu polievku a zemiakovu kašu+vypražany karfiol,faširky a uhorkovy šalat 😀
@titkovamiriam, prosím daj recept na jablkový koláčik, čo si dnes robila...presne taký milujem, robievala moja babka, ale nemám dobrý recept naň...až som tu obrazovku oslintala, keď pozerám tvoje foto 😀
@titkovamiriam - mne dnes svokra hovorila, že ak nechcem, aby ten baklažán bol horký, treba ho najskor posoliť, nechať odstáť hodinku a potom poutierať obrúskom, že to vysaje z neho tú horkosť.. Tak neviem??? je to tak???
my dnes na obed cestovinovy salat
popoludni sme boli na nakup a tam mi padol zrak na patizon - v zivote som ho nerobila, tak ze skusim 😅 doma som googligla a vygooglila som si takuto veceru http://varecha.pravda.sk/recepty/patizon-al-ton...
uz je to aj zjedene, vyborne bolo 😵 ...bez tymianu, bez kapar - ani jedno doma nemam 😅 🤐 ...jemne zastruhane syrom 😉
@buffinko to pité je toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34370 len plnka boli čiste jablka s vanilkovým cukrom a ten druhy je zvysok toho cesta a nanho jablka,hrozno ,skorica a po upeceni struhana cokolada
@martinkatinka jasne aj oni ho solili vidis je tam zlý postup.normalne ho posolil a pocitronoval a este ho aj potom prelial vodou kamila ich donutila aj susit v servitke
z baklažánu robíme musaku, je to ozajstná lahôdka
@titkovamiriam, ďakujem moc, vyskúšam...
žemľovka s jablkami, bravčové naprírodno, ryža, černicový kompót

Kurací vývar kuracie rezne ryža paradajkový šalát 🙂