icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rora
31. aug 2011

ja mam dnes chut na zemiakove placky 🙂

katushka16
31. aug 2011

polievka zo včera-cesnaková a pečené kur.stehná so slaninkou,pórom,ryža a k tomu šalát-rajčina,paprika,cibuľka

babulka123
31. aug 2011

kapustove halusky... a polievka zo vcera vajickova

inak dnes som skusila kyslu kapustu z lidla { v zletej konzerve} a mozem povedat ze je uuuuuuuuuuzasna.. tak akuat kysla, no proste mne priamo na chut.. mozem len a len doporucit

chrumka
31. aug 2011

ja som dnes varila bravcove sote so zelenym hraskom a k tomu halusky (nokerle) 🙂

mimikett
31. aug 2011

dnes zdravo - cestoviny so zeleninou a mozarelkou...

katkapapacova
31. aug 2011

dnes hubova polievka a dukatove buchty

mia258
31. aug 2011

Cestoviny s tuniakom a brokolicou 🙂

firstbaby
31. aug 2011

@stanislavao na cibulke udusim kalerab, ktory nastruham, mal by byt mlady, potom pridam vodu, koreniny a necham prevriet, nakoniec pridam zaprazku a smotanu alebo muku s mliekom, kto ma ako rad 🙂

kvietocek7
31. aug 2011

ahojte, aku zvyknete omacku na ryzu aby nebola sucha? alebo stavu?

tosomja
31. aug 2011

Dnes nasladko - dukátové buchtičky, ale papali sme aj paradajkovú polievku. 🙂

dazdovka
31. aug 2011

RATATOUILLE 🙂 uuuuzasne sa mi podarilo, okrem cukiny som ta dala aj olupany PATIZOOON. Je to jednoduche jedlo, zdrave, taky gulasik z cukiny... Tisickrat odporucam.

sniperka
31. aug 2011

Zemiakové pyré, vyprážaný syr, tatarka, cesnaková polievka. 🙂

akika722
31. aug 2011

dnes cestoviny so syrovou omačkou...
zajtra-hmm asi zapečene zemiaky s mäskom nejakym 😒
alebo plnene zemiaky??? 😒 mam ich vela a neviem čo s nimi 😅

stardust
31. aug 2011

@sniperka mnaaaaaam, vyprazany syr zapisujem do zoznamu jedal, ktore budem konzumovat v dohladnej dobe na dovolenske v SR 😵 😵 😵

vlasticka185
31. aug 2011

dnes som varila cukinovu kremovu polievku s dzusom,deti chceli cestoviny s grankom a dzemom,na veceru idem spravit grilovane stehna s ryzou,slivkovy kompot a este cesnakovu pomazanku,-ta bude na neskorsiu veceru a ak ostane tak aj na ranajky 🙂

bibi1711
31. aug 2011

@dazdovka , ,mozem poprosit recept na tu zeleninku?
dakujem🙂

libka1
31. aug 2011

@vlasticka185 to je aka cukinova polievka s dzusom? to bude nejaka zaujimavost 😉

dazdovka
31. aug 2011

@bibi1711 Ahoj 🙂 cele je to velmi rychle: spenis cibulu na oleji (ja potom niekedy ju zvyknem rozhrnut na okraj a do stredu dat rozpustit kocku drozdia, rozpusti sa, zmiesas s cibulou) nahadzes tam aj papriku na pasiky (pre deti mensie), kusocek podlejem podusim, nahadzem nejake rajciny olupane nakrajane (ak nemas, prilej rajcinovy dzus, alebo tri-styri cvrky kecupu), zalejem vriacou vodou, nahadzem tam cukiny (mlade netreba supat) nakrajane na cca polcenti hrube trojuholniky, chvilku povaris s natur-vegetou alebo co mas rada. Cukina sa spravi rychlo, patizon este rychlejsie - mala som pol cukiny, tak som este dala tolko isto patizona. Dochutis ako gulas - mleta rasca, sladka paprika, oregano tiez davam... Pozor, chudne sa z toho, ak mas hladosov, narez im k tomu chleba.

dazdovka
31. aug 2011

Este jedna vec, ja rada dochucujem jedlo sojovou omackou z bio-obchodika - cisty extrakt zo soje, bez chemie, bez farbiv, ta vydrzi velmi dlho lebo je koncentrovanejsia ako tie biedne imitacie sojovky od Vitany a pod...
Bru chut 🙂

bibi1711
31. aug 2011

@dazdovka , dakujem🙂 milujem cukinu🙂
urcite urobim🙂

dazdovka
31. aug 2011

@bibi1711 rado sa stalo 🙂

gucz
31. aug 2011

my sme dnes dojedali zo včera, ale poobede som upiekla také jednoduché kakaové sušienky a mali úspech 🙂

trdielko149
31. aug 2011

@gucz receptíííík poprosim na ne 🙂

tosomja
31. aug 2011

Dukátové buchtičky mali u Vikinky úspech 🙂
Zajtra spravím segedínsky guláš, nech nemusím variť každý deň, bude aj na piatok a v sobotu niečo vymyslím 😀

mrkvakatka
31. aug 2011

jedno z lásky urobené...raňajky pre miláčika? párky s vajcom 🙂

vlasticka185
31. aug 2011

@libka1 je to velmi rychla a svieza polievocka,do hrnca postrunam jednu stredne velku oranzovu cukinu,2-3 mrky ,1 zemiak,zalejem troskou vody,pridam bujon maggi silny,vegetku,ked sa to uvari-nejakych 10-15 minut,rozmixujem to,prilejem 100%pomarancovy dzus asi 0,5 l.,necham prejst varom,a nakoniec ju zjemnim sladkou smotanou v ktorej som rozmiesala 1 lyzicu hl.muky,znova necham prejst varom a dochutim ml. zazvorom a muskatovym orieskom,ale iba trosicku-podla chuti,nakolko to je velmi silne korenie.podavam ju s gulickami do polievky,Maly ju ma moc rad 🙂

sniperka
1. sep 2011

Mrkvovo-kalerábová polievka, mäso na šťave,tarhoňa.

gucz
1. sep 2011

@trdielko149 jednoduché sušienky : 375g polohrubej múky, 250g tuku (hera, maslo, alebo tesco tuk, to je vlastne jedno), 125g práškového cukru, 1 žĺtok a podľa chuti buď trochu mletej škorice (vtedy sú bledé), alebo kakao (ja som dala 2 polievkové lyžice). Tieto čo som robila som dala j škoricu aj kakao.
Tuk postrúham na strúhadle na jablká do múky s cukrom, pridám žĺtko a zmiešam. Najprv to ide ťažko, ale potom ten tuk povolí. No a potom dám cesto vychladiť aby sa dobre vaľkalo a vykrajujem tvary, ktoré pečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie. Toto cesto používam aj do lisu, vtedy vytláčam tvary.

Na vrch som zmiešala trochu citrónovej šťavy s práškovým cukrom, tým som potrela sušienky a posypala som ich pestrou posýpkou, ale len pár kusov, kvôli dcérke. My dospelí máme radšej sušienky len čisto kakaové, alebo škoricové

gucz
1. sep 2011

@trdielko149 toto je to cesto keď som ho robila z lisu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33024&use...

firstbaby
1. sep 2011

dnes sosovicovy privarok so zemiakmi a pre tatina s klobaskou 🙂