Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
NIC 😀
menu na tento týždeň: NIČ 😀
dnes spapáme sviečkovú, čo mi poslala svokrička a veľmi jej za ňu ďakujem a najbližšie dni budem na nemocničnej strave
máme zeleninovú polievku zo včera, mm uvarím pirohy s kyslou kapustou a údeným mäsom preliate s opraženou cibuľkou na masle a s kyslou smotanou a pre seba zopár zemiakových placiek, tiež s kyslou smotanou a s kyslým mliekom.
polievka zo struhanej zeleniny s haluskami a ako druhe http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8808
Ak mate dobry odskusany recept na cesto pizzu - prosim , prosim. Uz som ich zo 6 roznych vyskusala a ...stale to nie je ono. 😉 Cesto nebolo zle, ale ani take, ze by som si prsty olizala.
baby prosim vas neviete ako sa robi taky ten kapustovy salat.. pamatam si ho zo skolky.. viem ze tam bola kapusta, kmin, myslim ze aj mrkva a bolo to take nie moc sladke anoi slane.. neviem ako sa to robi..
dakujem
mesko knedlik zzemiakovy kapusta Mnaaaaaaaaaaam
@nadhera ja robim tento: 240ml vlaznej vody, 2PL cukru, 1ČL soli, 100g masla, 2PL oliv. oleja, 500g hl. múky, 1/2 droždia a dam do pekarnicky na program cesto... potom vyvalkam.. a to dalsie uz asi vies.. peciem na 250 stupnoch.. ja este po upeceni potriem okraje olejom s pretlacenym cesnakom..
rezance s tvarohom 🙂
fasirky,zemiakova kasa a paradajkova omacka
vajíčková polievka a zo včera mletý rezeň s majonézovým šalátom
dnes nevarim 😀 , od vcera nam zostalo pecene kuriatko s ryzou a zeleninova polievka s krupicovymi haluskami
@nadhera ja robievam toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3502
Bryndzové halušky.
@nadhera - my robíme takto. Pizza je veľmi dobrá, avšak má veľkú nevyhodu. Vyjde z toho až 6 - 7 bochníkov.
1kg hladkej múky
1štamprlík oleja(cca 1,5dcl)
3 čajové lyžičky soli
pol litra vody(vlažnej)
1žltko
štvrtinu z kvasníc.
Kvasok sa nerobí, len sa nadrobí do múky. To ostatné záleží len na vás. My sme dávali všetko- šunka, ementál, Nivu, udený syr, aidam, mozarela, šampiony, kukurica....
dnes máme vyprážaný karfiol a zemiakovú kašu. Tú cukynu, čo som písala sme nakoniec nerobili.
babulky nemate niektora recept na taky dezert s bananom???niekde som ho stratila, sa upecie take kakakove cesto, natrie dzemom, potom banam a na vrch ide take zmes sa mi vidi so zelatinom, slahackou???help
@babulka123 neviem, či to je ono, ale klasika nastrúhať kapustu a mrkvu a zaliať sladko-kyslím nálevom, svokra zalieva horúcim, aby kapusta zmakla, alebo zaleješ studeným a necháš niekoľko hodín postáť...
@lyongirl ano ano je to ono .. uz som nala recept a uz sa to luhuje.. zaliala som horucim tak som zvedava co z toho vznikne.. a dakujem velmi pekne...
@nadhera nam sa osvedcil tento:1kg hladkej muky,1biely jogurt,3KL soli,1/2L mlieka,1PLvody.4 PL oleja,drozdie.Z tohto cesta robime aj langose.ak sa mi cesto zvysi tak ho dam do mikrotenoveho sacka a vydrzi aj 3-4dni v chladnicke.Ak dostanem chut na langose z cesta odoberiem kolko potrebujem a zvysok ostane v chladnicke.Z tejto davky mi vyjde pizza na 2-3 plechy zalezi aku hrubku cesta chces 😉
🙂 babyyy ja potrebujem zalievku na uhorkovy salat prosiiim,neviem spravit taku fajnu sladkokyslu,raz tu niekto daval link na jednu cesku stranku,tam sice bola zalievka na hlavkovy salat ale mne chutila aj na uhorkach,no neviem tu ten link najst,prosiiim pomozte mi,dakujeeeeem
u nas dnes zeleninova polievka so zaprazkou + krupicove halusky a kuracie nohy + zemiaky pecene v sacku na pecenie 😉 a uhorkovy salat. ked si mozme pomoct, preco to nevyuzit? 😀
lečo s klobáskou a s chlebom a večer niečo seriózne, aj na zajtra, ale ešte neviem čo, idem tu pokukať vaše nápady 😉
hokkaido polievku
tekvicová polievka a kuracie prsia na prirodno so zemiakmi, k tomu uhorka. Jednoduche a celkom sa to da 🙂
ja by som dneska chcela dake spiziky (asi kuracie masko, paprika, zemiak) obalene a vysmazene v struhanke a ryza... kvazi "co dom dal" 😅

u nás bude dnes na obed krémová brokolicová polievka s opečenými kúskami chlebíka a zemiakové placky 🙂