Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte.
dnes bolo rizoto a zajtra pravdepodobe granadir
lievance a polievka zo vcera 🙂
aj u nas polievka zo včera (brokolicová) a zemiaky nakyslo (prívarok) s bravčovým perkeltom.
dnes asi zapečený karfiol a brokolica
testoviny s porkem a smetanou, posypane parmazanem
zeleninova polievka, hliva na smotane s makaronmi, mala ma okrem polievky este rizoto zo vcera 🙂
baby chcela by som vas poprosit, ak mate recept na dobry pernik so slivkovym lekvarom a coko polevou.. hodte sem. diky🙂
Perníkový koláč
400 g hladká múka * 200 g kryštálový cukor * 3 vajcia * prášok do perníka * škoricový cukor * 2 PL džemu * 1/2 KL sódy * 3 KL kakao * vanilkový cukor * 2 dcl oleja * 3 dcl mlieka
Všetko spolu premiešame mixérom. Necháme pol hodinu odležať. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Upečieme. Horúci potrieme džemom a natrieme polevu. Do cesta môžeme pridať hrozienka a orechy.
@happy8051 mam to z netu
Rýchly jablkový perník
* 300 g múka polohrubá
* 200 g cukor kryštál
* 3 lyžice kakaový prášok
* 100 ml olej
* 100 ml mlieko
* 2 ks celé vajcia
* 3 ks veľké jablká
* 1 lyžica sóda bikarbóna
* 1 káv.lyžička perníkové korenie
Múku, cukor, kakao, olej, mlieko, vajcia a perníkové korenie zmiešame vo väčšej miske. Jablká na hrubo nastrúhame (netreba ich čistiť). Predohrejeme rúru na 180 stupňov, vymastíme a múkou vysypeme plech. Jablká primiešame do zmesi, pridáme sódu bikarbónu a všetko poriadne premiešame. Zmes vylejeme na plech a stierkou uhladíme.Koláč pečieme asi 30 minút a podávame ku kávičke. Na koláč môžete dať ľubovoľnú polevu, alebo len zasnežiť cukrom...
@happy8051 , tiež z netu, ale nemám ho ešte vyskušany
rybie file a zemiaky na masle.. polievka zo vcera.. plus zavarane kukuricky..
dnes falosny gulas a kralovsku cesnacku s udenym syrom 😉
dnes sa mi nechcelo varit...pozvala som sa ku svokre na obed 😀
Kocky neviete mi poradit nejaku rybu (mrazenu) bez kosti? Okrem pangasia ma nic nenapada a hrozne davno sme nemali rybu teda okrem konzervovanych... Rybie prsty a podobne mlete kade-co nechcem a pangasius jeme stale dokola... Dakujem!
@lucikatn losos,zralok,aj vykosteneho kapra dnes najdes na trhu a mnoho dalsich
dnes tekvicova polievka zo vcera a vyprazane rybie file so zemiakovym pire...
@lucikatn dobre rybie file je od Nowaca, je bez pridanej vody a nieje mlete, je to pekne rybacie maso 😉 skus, maju ho aj v tescu aj v jednote som ho kupovala. my stie nemame radi tie pangasiusy a mlete file 😉
dnes špagety kečup syr,......trochu jednoduchosti,,,,,,,,,,,,,,
,zajtra,,,,,,,,pridu kamoši tak kotlikovy gulaš,špekačky .klobasky opekat,...z listkove cesta urobim slane paličky a dakujem za receptiky na perniky určite rano urobim nech sa mlsaa... 😝 ,,,,cervene vinko.cola,,,,
@happy8051 nasa NAJ rychlovka, vsetko sa nahadze do jednej misky, vymiesa, pokym sa pecie cesto, dam si nad paru roztopit polevu, hotove to necham chvilku vychladnut, potriem dzemom, niekedy aj nie(vtedy len popicham cesto spajlou aby poleva bola vsade) a dam polevu. Niekedy aj oriesky, alebo farebne zdobitka navrch, ale aj bez toho je fajny.
cesto:
2 hrnceky praskoveho cukru
2 cele vajcia
1 hrncek oleja
2 PL kakao
2 hrnceky mlieka
3 hrnceky polohrubej muky
stipka soli
vanilkovy sukor
prasok do peciva
Poleva: - vymiesat nad parou
100g masla
250g praskoveho cukru
3 PL studenej vody
3 PL kakao
2-3 PL rumu
PL - polievkova lyzica,
hrncek - davam 2,5 dcl. Je to davka na klasicky velky plech
este som zabudla, do cesta sa mozu dat aj posekane orechy, kolacik ma potom lepsiu chut .🙂
@adya01: A nedavas ani kypriaci prasok do pernika, ani pernikove korenie, ani skoricu? Ja mam podobny recept, ale miesto prasku do peciva ide kypriaci prasok do prenika a jeden cokoladovy puding.
granadir + kysla uhorka
hrášková polievka,zajtra budú francuzke zemiaky a urobim česke buchty
ja som dnes mala kus kus s dusenou zeleninkou na masle 🙂 zajtra vyprážaný karfiol a šalátik a už máme naplánovanu aj nedelu, to máme hríbiky kuriatka na kyslo s knedlou dobru chuť
dojeme kura na kapuste s pečenými zemiakmi a dovarila som šošovicovú polievku a hotová je aj žemľovka. Ostali mi nastrúhané jablká, nejako som to neodhadla, tak ešte dorobím jablkové lievance 😉

fazulova polievka, cestovina so smotanovo-syrovo-kukuricovou omackou.....dobrotka, ktora chuti celej rodinke 🙂