icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kawasaki17
29. sep 2011

fazulova polievka, cestovina so smotanovo-syrovo-kukuricovou omackou.....dobrotka, ktora chuti celej rodinke 🙂

adka7755
29. sep 2011

@zuzik1983 😀 😀 😀 mali sme ho pred pár dňami 😀 😀 ale mňa nejako moc neoslovil ☹ ale ktovie?,možno som ja niečo spravila zle..tak držím palce, nech má úspech 😉 😉

akika722
29. sep 2011

ahojte.
dnes bolo rizoto a zajtra pravdepodobe granadir

zuzik1983
29. sep 2011

@adka7755 tak u nas aj celkom mal uspech, lebo kazdy si nalozil viac krat a u svokry to uz je co povedat, ked ona si da viackrat 🙂

titkovamiriam
30. sep 2011

lievance a polievka zo vcera 🙂

adelaida33
30. sep 2011

aj u nas polievka zo včera (brokolicová) a zemiaky nakyslo (prívarok) s bravčovým perkeltom.

gianni
30. sep 2011

dnes asi zapečený karfiol a brokolica

irriss
30. sep 2011

testoviny s porkem a smetanou, posypane parmazanem

happy8051
30. sep 2011

zeleninova polievka, hliva na smotane s makaronmi, mala ma okrem polievky este rizoto zo vcera 🙂

happy8051
30. sep 2011

baby chcela by som vas poprosit, ak mate recept na dobry pernik so slivkovym lekvarom a coko polevou.. hodte sem. diky🙂

majina.b
30. sep 2011

Perníkový koláč

400 g hladká múka * 200 g kryštálový cukor * 3 vajcia * prášok do perníka * škoricový cukor * 2 PL džemu * 1/2 KL sódy * 3 KL kakao * vanilkový cukor * 2 dcl oleja * 3 dcl mlieka

Všetko spolu premiešame mixérom. Necháme pol hodinu odležať. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Upečieme. Horúci potrieme džemom a natrieme polevu. Do cesta môžeme pridať hrozienka a orechy.

@happy8051 mam to z netu

majina.b
30. sep 2011

Rýchly jablkový perník
* 300 g múka polohrubá
* 200 g cukor kryštál
* 3 lyžice kakaový prášok
* 100 ml olej
* 100 ml mlieko
* 2 ks celé vajcia
* 3 ks veľké jablká
* 1 lyžica sóda bikarbóna
* 1 káv.lyžička perníkové korenie
Múku, cukor, kakao, olej, mlieko, vajcia a perníkové korenie zmiešame vo väčšej miske. Jablká na hrubo nastrúhame (netreba ich čistiť). Predohrejeme rúru na 180 stupňov, vymastíme a múkou vysypeme plech. Jablká primiešame do zmesi, pridáme sódu bikarbónu a všetko poriadne premiešame. Zmes vylejeme na plech a stierkou uhladíme.Koláč pečieme asi 30 minút a podávame ku kávičke. Na koláč môžete dať ľubovoľnú polevu, alebo len zasnežiť cukrom...

@happy8051 , tiež z netu, ale nemám ho ešte vyskušany

crysmile
30. sep 2011

rybie file a zemiaky na masle.. polievka zo vcera.. plus zavarane kukuricky..

babullka1
30. sep 2011

dnes falosny gulas a kralovsku cesnacku s udenym syrom 😉

tinuskaha
30. sep 2011

dnes sa mi nechcelo varit...pozvala som sa ku svokre na obed 😀

lucikatn
30. sep 2011

@mata71 nooo to vyzera fajnovo urcite skusim v najblizsej dobe ale budem to urcite piect. Dakujem za recept a hlavne inspiraciu na nedelny obed 😀

lucikatn
30. sep 2011

Kocky neviete mi poradit nejaku rybu (mrazenu) bez kosti? Okrem pangasia ma nic nenapada a hrozne davno sme nemali rybu teda okrem konzervovanych... Rybie prsty a podobne mlete kade-co nechcem a pangasius jeme stale dokola... Dakujem!

tinuskaha
30. sep 2011

@majina.b nevyzera byt narocny a ani drahy 😉 zajtra pojdem na to 😉

titkovamiriam
30. sep 2011

@lucikatn losos,zralok,aj vykosteneho kapra dnes najdes na trhu a mnoho dalsich

irsina83
30. sep 2011

dnes tekvicova polievka zo vcera a vyprazane rybie file so zemiakovym pire...

@lucikatn dobre rybie file je od Nowaca, je bez pridanej vody a nieje mlete, je to pekne rybacie maso 😉 skus, maju ho aj v tescu aj v jednote som ho kupovala. my stie nemame radi tie pangasiusy a mlete file 😉

mata71
30. sep 2011

@lucikatn ja kupujem v jednote mrazene filety,,, novaco,,,alebo aj lacnejšia verzia Coop 😉 ,,obalym v hladkej muke pomiešanej ssladkou červenou paprikou a vypražam,,,,pokapam citronom,,,

mata71
30. sep 2011

dnes špagety kečup syr,......trochu jednoduchosti,,,,,,,,,,,,,,
,zajtra,,,,,,,,pridu kamoši tak kotlikovy gulaš,špekačky .klobasky opekat,...z listkove cesta urobim slane paličky a dakujem za receptiky na perniky určite rano urobim nech sa mlsaa... 😝 ,,,,cervene vinko.cola,,,,

adya01
30. sep 2011

@happy8051 nasa NAJ rychlovka, vsetko sa nahadze do jednej misky, vymiesa, pokym sa pecie cesto, dam si nad paru roztopit polevu, hotove to necham chvilku vychladnut, potriem dzemom, niekedy aj nie(vtedy len popicham cesto spajlou aby poleva bola vsade) a dam polevu. Niekedy aj oriesky, alebo farebne zdobitka navrch, ale aj bez toho je fajny.

cesto:

2 hrnceky praskoveho cukru
2 cele vajcia
1 hrncek oleja
2 PL kakao
2 hrnceky mlieka
3 hrnceky polohrubej muky
stipka soli
vanilkovy sukor
prasok do peciva

Poleva: - vymiesat nad parou

100g masla
250g praskoveho cukru
3 PL studenej vody
3 PL kakao
2-3 PL rumu

PL - polievkova lyzica,
hrncek - davam 2,5 dcl. Je to davka na klasicky velky plech

adya01
30. sep 2011

este som zabudla, do cesta sa mozu dat aj posekane orechy, kolacik ma potom lepsiu chut .🙂

ellit
30. sep 2011

@majina.b mnamky, velku chut si mi spravila, vyskusam tvoj recept cez vikend 🙂

veronicka1901
30. sep 2011

@adya01: A nedavas ani kypriaci prasok do pernika, ani pernikove korenie, ani skoricu? Ja mam podobny recept, ale miesto prasku do peciva ide kypriaci prasok do prenika a jeden cokoladovy puding.

kukujka
30. sep 2011

granadir + kysla uhorka

eva7780
30. sep 2011

hrášková polievka,zajtra budú francuzke zemiaky a urobim česke buchty

nuna55
30. sep 2011

ja som dnes mala kus kus s dusenou zeleninkou na masle 🙂 zajtra vyprážaný karfiol a šalátik a už máme naplánovanu aj nedelu, to máme hríbiky kuriatka na kyslo s knedlou dobru chuť

jarunka111
30. sep 2011

dojeme kura na kapuste s pečenými zemiakmi a dovarila som šošovicovú polievku a hotová je aj žemľovka. Ostali mi nastrúhané jablká, nejako som to neodhadla, tak ešte dorobím jablkové lievance 😉