Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@caly8 jasné, my ich máme radi, snáď budú chutiť, ak vyskúšaš: toto je pomer na 1 hrnček (HR) - 1HR hladkej múky, 1 vajce, škoricový cukor, 1HR mlieka, 1HR strúhaných jabĺk, prášok do pečiva: toto všetko vymiešať varechou a robiť ako klasika dolky na rozpálenom oleji 🙂
@caly8
@jarunka111 aj ja robievam tieto lievance, ale vela 😀 takze cca z dvojnasobnej davky 🙂
@luba142 ja som prvýkrát robila len z jednej dávky, ale bolo stráááášne málo, to bola len tak á jednohubka 🙂 Potom som urobila z dvojnásobnej, to boli u nás naši, takže zase bolo málo 😵 a dopracovala som sa k trojnásobnej dávke, aby som im mohla potom zabaliť 😀 😀 😀
@veronicka1901 nie, nic pernikove tam nejde. Tento recept bol kedysi na krabicke od kakaa. Ked som bola tehotna bol to nas kazdoutorkovy rychly kolacik. Nevedela som sa ho dojest 🙂
Dnes iba kmínová polievočka s vajíčkom 🙂
@veronicka1901
@adya01 Ahojte. Ja mam tiez takyo podobny recept a prisposobujem si ho podla chuti, da sa urobit z neho obycajna bublanina, ked pridam kakao tak je to cokoladovy korpus a ked zamenim prasok do peciva za prasok do pernika a trosku kakaa tak je z toho pernik. Takze podla nalady. 🙂
dnes som si dorobila k tej zapekanej brokolici a karfiolu ešte filety z al.tresky dusené na pare so zemiakmi a zajtra idem ku mame tak mám pokoj s varením 😉
este zo zahradnych paradajok a zeleniny gazpacho ,pečene zemiaky s tvarohom,syrom alebo tuniakom-čo bude kto chciet 😉
ja som dnes sama doma a tak mi mama povedala,ze sa stavi a donesie mi zemiakove placky so zakysankou....na ktore mam neskutocnu chut 😀 a zajtra neviem.....polievka asi zemiakova ale co druhe???nieco s kapustou,zemiakmi a masom este uvidim ako a co 😉
dnes len lokše z kyslého mlieka pečené nasucho. ja si ich dám s maslom a slivkovým lekvárom a môj mm s opraženým maslom a krystálovým cukrom 😉
dnes zeleninová polievka,halušky s tavrohom...🙂
vlockova polievka, zapekane zemiaky so sunkou, salatik
Zo včera ostala kmínová polievka a dnes robím francúzske zemiaky. 🙂
1.chod testoviny s cuketou
2.chod smazeny,obalovany a plneny lilek s mozzarellou a ancovickama
pórová polievka a zabíjačkový tanier (jaternice, klobásky, varené zemiaky, kyslá kapusta).. 😉
fasirky a zemiaky a mm leco 🙂
grilovane kuracie stehienka s baby zemiakmi a kompotom 😎
boloňské špagety 🙂
príde k nám návšteva, takže máme len chlebíky, Karamelové kocky a Francúzke kocky 🙂
Zajtra bude asi lečo.
u nás dnes slepy guláš a este idem na palacinky... chlapa mám este v robote necelú hodinu, tak si davam nacas 🙂
prave sa vari gulas... a mozno urobim aj ja palacinky malej... uvidime... 😝
mrkvovy krem,dusene hovadzie steaky,ryza,pudingovy kolac
hlivový perkelt s haluškami...som sa napráskala 🤐 🤐 🤐
ja varim hovadzi gulas k varenym zemiakom a povodne som mala este aj cuketovu polievku a zapekane kuracie prsia s patizonom ale polievku sa mi nechce robit a namiesto prs som si vybrala odrezky takze nic 😀
dnes nic 🙂 boli sme na obed v horskom hoteli 😵
Dnes strúčková polievka, ostala aj na zajtra a bryndzové halušky. Zajtra losos pre deti so špenátouvou omáčkou a zemiakovou kašou a pre mňa a MM s dresingom kyslá smotana dresing, kôpor a cesnak.
hraskova polievka so zemiakmi, pecene kurca, ryza, kompot...a pernik

francúzke zemiaky a fazuľová polievka ... @jarunka111 aké sú to jablkové lievance 😕 dala by si mi receptík pls. 🙂