Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
včera zemiakove placky a dnes cestoviny s kuracim maskom a syrovou omačkou
vajíčková polievka a lečo
ahojte 😉 u nas dnes paradajkova polievka a palacinky mnaaaaaaaaaaaaam
granadiersky pochod, polievka zo vcera krupova so zemiakmi
fazulova polievka - na kyslo, lekvarovo-makove rezance 🙂
....ešte pizza a dorobím kelovú polievku
náš Samko včera na krúžku v škole varili šúlance z celozrnnej múky, poliate masielkom a posypané škoricovým cukrom... doniesol na ochutnanie a bola to veru dobrota 🙂
@s_i_s_a jééééééj, to je aké perfektnéééééé, bude z neho chlap, čo vie super variť 😉 , a do ktorej triedy chodí, že sa už tak pilne učí vyvárať?
babule, napadlo ma ze kedysi v praci sme robievali (teda kucharka nie ja 😀 ) masko na zahradnicky sposob.. nepoznate nieco take? dala by som si, ale nemozem najst recept 😀
ja prave v rure peciem slany kolac - quiche s cibulkou, cukinou a kozim syrom, dufam, ze sa podari. 🙂
@salvinka niečo také??? http://varecha.pravda.sk/recepty/zahradnicky-re...
tak dnes na veceru svieckova. doniesla som si z domu domacu knedlu a doteraz sme k tomu dostali ako suvenir aj praskovu svieckovu ktora nam vobec nechutila..neviem ako sa robi oficialne,ale ja som dnes zistila,ze to je strasne jednoduche spravit. opiekla som na oleji maso zo vsetkych stran a potom dala zeleninu,korenie a podliala vodou ako polievku,ked sa uvarilo maso,vybrala som ho a zeleninu mixla so smotanou a bolo hotove 😅 jedinu chybu to ma,ze som spravila malo a vsetko je uz zjedene,na zajtra neostalo nic 😀 a zostalo dost toho vyvaru,asi zamrazim a nabuduce so zeleninou spravim polievku z toho,neskusala som,snad sa take da.
@lussy23 ja napr. kupujem sušené brusnice (tesco)
paradajkova polievka a vecer pecene zemiaky v supke aj so vsetkymi nezdravostami co mame k tomu radi (slanina, klobasa, cesnakovy dressing, cibuľa, ....)
asi upeciem aj ten kruskovy kolac co sem vcera pridavala @titkovamiriam, vyzeral eno nuno 😵
dnes rybie prsty, zemiaková kaša, smotanový dressing a uhorkový šalát
paradajkova polievka,parene buchty zo slivkovym lekvarom.......mnam,
plnene listove testo na slano a na sladko + "pizza" z listoveho testa
Kuracie na spôsob sviečkovej, a možno nejakú polievočku 🙂
@salvinka my to robievame, tak hádam je to také ako si chcela 🙂
Na oleji si opražíš cibuľu, potom pridáš mäso na kocky, osoliť, okoreniť, pridať vegetu. Nechať popražiť a pridať mletú červenú papriku a zaliať vodou, nechať variť, po chvíľke pridáš mrazenú zeleninu podľa chuti, keď je mäso mäkké, dať jednu šľahačkovú smotanu alebo smotanu na varenie, potom mlieko rozmiešané s hladkou múkou, nechať zovrieť a poprípade dochutiť.
A vedeli by ste mi poradiť polievku z červenej šošovice aby ju mohla aj dcérka, ale aby chutila aj nám dospelým? 🙂
dnes nevarim ostalo od vcera tak upeciem len obycajný kakaovnik-milujem kolace co sa spraví cesto vyleje na plech a upecie,ked sa nechce len ocukrujem,inokedy polejem cokoladou alebo dzemom 😀
šošovicová polievočka s párkou a zemiakové placky 🙂 a ako koláčik len rolky z lístkového cesta so salámkou plnené 😉 videla som v časopise a vyzeralo to super,..tak uvidíme,či to bude aj chutiť 😀 😀
gulášová polievka...prvý pokus v živote 🙂
dnes gulas na husto,vrtulky 🙂

ja idem varit ked pridem z prace ryzovy nakyp 😉