Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kokorunecka fakt to musim sukus aj ja musim si ukradnut minutku na taketo varenie 😉
francuzska cesnakova polievka, dojedame zajaca na smotane zo vcera a strudla makova
dnes som skuala recept od kamosky na prirodne rezne. Vzdy som ich obalovala v muke, ci horcici, narychlo oprazila a dusila. Dnes som ich vsak naklepala v struhanke, obalila vo vajicku, narychlo oprazila a dusila s cibulkou a troskou cesnaku. Do toho cervena paprika a vegeta a je to velmi chutne a vrelo odporucam. K tomu hraskova ryza a kysla uhorka.
bravčové zvitky pečené na kyslej kapuste+ zemiaky,čokoládová bábovka
knedla,kapusta,pecene maso a slepacia polievka...
kurča s kašou.Polievočka a kolač s acidka 😉
rybka v spenatovom cesticku+zemiakova kasa+mrkvovy salat
porova polievka
kapustnica a ciganska 😝
pecena krkovicka,cervena kapusta a knedlik 🙂 a samozrejme nedelna kuracia polievka
@lucikatn ahoj urobis si normalne cesticko na obalovanie /muka,mlieko,vajicko,sol/ alebo ak robievas ine tak si urobis podla svojho + pridas do neho spenat ja kupujem mrazeny v celku take male hlavicky spenatu su to napr.v tescu ich maju spenatik rozmrazis v teplej vode vyzmykas posekas na kusky a prihodis do cesticka
robila som len kuracie stroganov, ryzu na ziadost mojej navstevy 🙂
zajtra bude plnena bravcova rolada so zeleninou, zemiakove pyre.
u nás dnes bolo plnené pečené kurča s ryžou, polievka kuracia od včera a smotanová torta 😉
dnes len pečené zemiačky a taká nátierka, čo tu niekto dal link. Zajtra budú bryndzové halušky.
práve som si dala variť zemiaky a zajtra budem pokračovať - francúzske zemiaky
kurací vývar s cestovinou ešte z víkendu (dúfam, ze už ho dnes dojeme)
kuracie rezne v cestíčku, zemiaková kaša a uhorkový šalát
zo včera...kuracia polievka a dusené kuracie prsia s mrkvou a brokolicou + ryža
dnes morčací vývar a segedínsky guláš (mäso v týždni výnimočne aj vývar, ale máme majstrov, kt. nám prerábajú, tak aby mali veľa sily...) 😉 a ešte vajíčková nátierka na večeru...
vy ste tu neskutocne kucharky
ja sa dneska zmozem len na zeleninvu polievku a lievance pre malych, lebo ich mam oboch dneska doma 🙂)
musim pokukat co tu ponukate za skusenosti, chce to zmenu 🙂)
ja sa dnes chystam piect tortu, takze uvidim, ako zvysi cas a podla toho len spravim kuracie maso na kusky so stavou a ryzou 🙂
nase vikendove menu:
sobota: zemiakovy salat s udenym masom,
sunkovy salat s bagetkou, hovadzi vyvar s rezancami, kuraci platok na prirodno s bravcovy sote, ryza, opekane zemiaky, zeleninovy obloha
bravcovy rezen v zemiakovom cesticku so zemiakmi a salatom z paradajek a uhoriek
svedske stoly
nedela:kapustnica s masovymi gulkami, kuracie rezne, fasirky, rolady so zemiakovym salatom
kolace, torta, oriesky, korbaciky, ovocie.....
ach jaj konecne sa skoncilo to prejedanie sa 😀 boli sme na svadbe...
dnes: morcaci vyvar s rezancami, bravcove maso mam nalozene v paci tak ho len hodim na panvicu a k tomu ryza...

Fazulova polievka,francuzske zemiaky a kolacik obrateny jablcnik.