Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kokorunecka bez tej kapusty by som si to veru dala )
moja sestra dneska skusala tento : naporcovane kura potrela horcicou, okorenila, posypala rascou. Na alobal trosku oleja, potom dala cibulu, na to kura, potom zase cibulu a cele to zabalila a vo vyhriatej rure na 180 piekla 40 min. Vraj je to mnamka. Ale ja by som asi dala len stehna kuracie, ale moze to byt dobre.
ahojte, prosim vas mate nejaky dobry osvedceny recept na cesnakovu polievku? dakujem J.
@jasin robim tak, ze si pretlacim struciky cesnaku cez lis na cesnak a dam ich trosku orestovat na oleji... potom zalejem vodou, pridam zemiaky... ked su zemiaky uvarene, pridam bambino (nechcem robit reklamu, no fakt sa najlepsie topi) a vymixujem, aby bola taka hustejsia (tu hustotu spravia zemiaky alebo mozes prip. zahustit skrobom)... pri servirovani zdobim struhanym syrom. Zatial si vsetci velmi pochvalovali. 😵
A po dlhsej dobe sa konecne znova pridam... dnes sme mali spagety s paradajkovo-olivovou omackou, len velmi narychlo... a zajtra cesnakova polievka (som sa nechala inspirovat 😀 ) a nejake masko na prirodno... 🙂
vcera som robila svieckovu - za 40minut sme jedli 😀 Zeleninka domaca rucne nacistena a nakrajana, knedla domaca z mrazaku a masko robene v papinaku.
tak, a dnes kremova polievka z krabích tyčiniek bola neodolatelna 🙂)
Kapustove fliačky mnaaam 😀 a rascova polievka
@jasin :
ja robím cenakovu rozne,aj tak ako ikika a bambino je fakt najlepsie na varenie 😀 ,alebo len čisto cesnakovu -spravím bešamel a do neho dám cesnak ,zalejem kuracím vyvarom a do hotoveho este cerstvý cesnak. 🙂
a keby cibulova tak moja:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37095
@weverka11 http://www.varenie.eu/receptar/vyhladavanie ahoj zadaj si tam sumu do akej asi chces varit a vyhlada sa ti nejaky recept-super stranka
zemiaková polievka s majoránom a rezance s tvarohom
http://www.poslirecept.cz/recept/sladky-zivot/6... tak dnes sa chystam na tento kolacik a na veceru este netusim co urobit...
ahojte dnes zatial kelova pollievka a druhe hmm netusim mozno sulance z oprazenou struhankou a poliate maslom 🙂
cestoviny so smotanou a syrom.Mnam a priprava jedla trva len 20 minut.
baby poraďte mi čo uvariť, mňa už fakt nič nenapadá a hlavne rýchle, cestoviny som syrovou omáčkou sme mali cez víkend. Uvítala by som nejaké zeleninové jedlá, ale zapečenú zeleninu mi nikto nechce jesť. Maso mi lezie hore krkom, hlavne kuracie prsia... Dnes bude ryža a volské oko, pre mamu a Riška, ostatní sa najedia mimo domu a nám to stačí...
Idem lúskať nejaké recepty, kým drobci čučia 🙂
tak sprav pecene zemiaky,popripade ich niecim napln a zapeč 🙂 ,granadír,zemiakové pyre s volským okom,špenat....
alebo karfiol s vajickom, ale nie peceny, uvaris karfiol, potom na panvicu das maslo, nechas aby sa preprazilo pridas nakrajany karfiol na drobno, mletu rascu, sol, trocha cervenej papriky a potom pridas vajicka, k tomu zemiaky, alebo kasa.
plnená paprika
cestovinku+kuracie mäsko s kukurickou,nivou,smotanou 😉
no tak prispejem aj ja. tak polievku uz mam ako tak vymyslemu. Rascova s vajcom. ale ako som to tu citala tak mam chut aj na paradajkovu. ale co spravime druhe? a pre inspriraciu vcera som varila maggi napady zapecene kuracie rezne syrove. a ak mate radi kurasie masko a cestoviny tak skuste tie zapekane cestoviny s masom. ale najprv ich uvatre. ja som isla podla receptu a tie co neboli v omacke boli surovo chrumkave.
dnes som zvolila sladké jedlo - jablkové knedličky s opraženou strúhankou 🙂 mňamka 🙂
nadka super torta aj ja chcem recept na nu ..HLavne je velka a ja mam presne taku velku formu...ja idem dnes podlesniky ...len navam potom medzi podlesniky baranie rohy alebo uhorky a posypem syrom...
@agaven dakujem 😉
no priemer mohla mat ta torta 26cm - lebo som mala nachystanu ozdobnu podlozku z papiera, ktory mal taky priemer, ale komplet mi ho torta zakryla 🙄 ale co uz, ked inu velkost som nezohnala... forma mala myslim 23cm, nuz a piekla som len jednu davku cesta, lebo nebol cas na pecenie druheho... 😒
chces presne recept na cesto a plnku atd.?
ano korpus mam stale suchy a to som skusla už 20 receptov..plnka robim ako slahacka a do toho cokolada...ale mojim s anepaci ze je taka nie moc dobra...skusala som aj maslo , pudingove plny nic ..ja neviem co tam davam zle..ANO ak ta mozem poprosit tak plnku a korpus dakujem
zo včera paradajková polievka a dnes bude hovädzina s hlivou ustricovou ešte neviem na aký spôsob a potom pudingoše z lístkového cesta
u nás špenátový prívarok, varené zemiaky, volské oko a detský párok 🙂
no je super..hej chcem lebo jedno narodky budu teraz okrober a potom januar...a ty moji su ..no denne zjedia ci muz a dieta minimalne 100g cokolady..Peciem babanovu roladu bez babana robim to skor ako kolac metrovy ..Korpus je ako piskota a tak narezem dlhe platy a davam plnku a hore cokoladu a dzem.banan nie ten ztmane ale co o dva dni je po nom...a tak povedali už pec aj torty cim viac asi tak..už mam nachystane aj pero a zapisem si to..mam 23,26 formu tak mne je jedno ci taku alebo taku..a dakujem..
my mame dnes hrachovu polievku s parkom a najmladsia 6 mesacna zeleninvu polievku. verim, ze ju nebude ako vzdy jest pes 😀 😀 😀
fazuľkový prívarok so zemiakmi a sójovými kockami a keďže moja staršia toto do úst nedá a ja mám viac smotany, tak jej uvarím pórový krém s krutónmi

Nevyzerá to nijako extra, ale dá sa to jesť 😀
S kyslou kapustou 🙂 😉